Eurostatin alustavien arvioiden mukaan Suomen bruttokansantuote supistui viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 0,8 prosenttia kolmanteen neljännekseen verrattuna, ja peräti 1,4 prosenttia vuoden takaiseen lukemaan. Vuoden takaiseen verrattuna euroalueella meitä heikommin pärjäsi vain Kypros ja Kreikka.
Talouslehdissä on huomioitu euroalueen kasvun suunta, ja kriisimaistakin on herunut kehuvia kommentteja. Financial Times kirjoittaa, että erityisen hyvää on se, että ydinmaiden vaisukin kasvuvauhti on levinnyt pitkin Eurooppaa. Koko euroalueen talous oli vaatimattomassa 0,3 prosentin – ja vuositasolla 1,1 prosentin kasvussa. Suomen lukemat kulkivat loppuvuotta kohden täysin päinvastaiseen suuntaan kuin Euroopassa keskimäärin. Euroalueen varsinaisia kriisimaita myöden talouden suunta oli paranemaan päin. Suomi erottautuu varsin ikävällä tavalla taulukosta ollen euroalueen musta lammas.
The Wall Street Journalin artikkelissa kasvulukujen pohjalta väritetty karttakuva kertoo ikävästi Suomen tilasta. WSJ kirjoittaa myös siitä, että näiden lukemien pohjalta paine Euroopan keskuspankissa hellittää, sillä EKP:lta on vaadittu enemmän kasvua tukevia toimenpiteitä. Kaiken huipuksi muun euroalueen paremmat lukemat ovat nostaneet euron ulkoista arvoa.
Uutistoimisto Bloomberg kirjoittaa niin ikään, että pirteät lukemat ovat vahvistaneet euron dollarikurssia. Suomessa on vihdoinkin viriämässä keskustelua siitä, onko euron kurssi meille liian korkea. Perussuomalaiset on pitänyt aihetta esillä jo pitkään.