

PS ARKISTO
Suomi liikkeelle -ohjelma käynnistyi – Strandman: Liikkumattomuuden hintalappu on jo yli 14 miljardia euroa vuosittain
Hallitus on käynnistänyt elintärkeän Suomi liikkeelle -ohjelman. Ohjelman tarkoituksena on saada kaikki suomalaiset vauvasta vaariin liikkumaan enemmän. Kansanedustaja Jaana Strandman muistuttaa liikkumattomuuden ongelmista, joiden vuotuiset kustannukset ovat yhteensä jo yli 14 miljardia euroa, jos suorien kulujen päälle lasketaan myös mielenterveyden ongelmat.
Suomi liikeelle -ohjelman tarkoituksena on luoda yhteiskunta, jossa liikkumista arvostetaan ja se mahdollistetaan jokaisella elämänalueella. Hallitus panostaa Suomi liikkeelle -ohjelmaan 80 miljoonaa euroa eli noin 20 miljoonaa euroa vuosittain.
– Liikkumattomuuden hintalapuksi on laskettu suoria kuluja jopa 3,2 miljardia euroa. Jo pienikin arjessa tapahtuva valinta, esimerkiksi portaiden nousu hissin sijaan, on tärkeä ja vaikuttaa toimintakykyyn, toteaa liikunnanohjaajana ja opettajana toiminut perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman.
– Liikkumattomuuden haastetta ei ratkaista pelkästään rahalla, vaan kansaamme tulee juurruttaa liikkumisen tahto ja into. Jo puolen tunnin kävely päivittäin vahvistaa kuntoamme.
Kulut yhteensä lähes 14 miljardia euroa
– Liikkumisella on myös selvä yhteys mielenterveydellisiin ongelmiin, joiden vuosittaiset kustannukset ovat Suomessa jopa 11 miljardia euroa! Yhteenlaskettuna ovat liikkumattomuuden kulut siis noin 14 miljardia vuosittain. Korjatessaan fyysiset ja mielenterveydelliset ongelmat liikunnalla ja terveillä elämäntavoilla on Suomi menevä ohi kaikista muista länsimaista, Strandman sanoo.
Suomi liikkeelle -ohjelman toimet ovat moninaisia, mutta Strandman haluaa tuoda erityisesti esiin ohjelmassa mainitun hyvinvointialueiden liikunnallisuuden palkkiomallin. Tässä mallissa hyvinvointialueilla käytetään hyte-kerrointa, ja parhaat tulokset luonnollisesti palkitaan sekä otetaan käyttöön muillakin hyvinvointialueilla.
Hallituksen tavoite Suomi liikkeelle -ohjelmalla on kristallinkirkas; hyvinvointi on suorassa yhteydessä liikunnallisuuteen, ja hallitus tekee kaikkensa, jotta liikunnallisuutta lisätään maanlaajuisesti.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hyte-kerroin liikunnallisuuden palkkiomalli Suomi Liikkeelle Jaana Strandman mielenterveyden ongelmat liikkumattomuuden kustannukset liikunnan edistäminen liikkumattomuus hyvinvointialueet liikkuminen hyvinvointi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Liikkumattomuus on vakava yhteiskunnallinen ongelma – Elomaa: “Liikunta on henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin – siis oikeastaan kaiken – perusta”

Liikkumattomuus maksaa Suomelle miljardeja vuodessa – Suomi liikkeelle -ohjelma laittaa suomalaiset liikkeelle

Liikkumattomuudesta Suomelle miljardien eurojen kustannukset – Koponen: “Mikäli meillä ei työelämässä ole työkykyisiä työntekijöitä, ei meillä kohta ole hyvinvointiyhteiskuntaakaan”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää