Goodwinin mukaan median, politiikan, kulttuurin ja luovien alojen eliittiluokkaan kuuluu noin 20 % kansasta. Tämä luokka on kääntynyt kulttuurivasemmalle viimeisten 20 vuoden aikana, ja samalla ajautunut hyvin kauas keskivertoäänestäjästä.
Goodwinin mukaan elämme tänään keskellä suurinta eliittiluokan radikalisoitumista sitten 1960-luvun. Hän käy puheenvuorossaan läpi maansa poliittisen ilmapiirin muutosta, woke-ilmiötä, konservatiivipuolueen ja Boris Johnsonin täydellistä romahdusta ja sen syitä sekä käsittelee perusteellisesti eliitin irtautumista tavallisen kansan arjesta.
Tilaisuuden toinen puhuja on eduskuntatutkimuksen laitoksen johtaja Markku Jokisipilä, joka käy laajassa omassa puheenvuorossaan läpi woke-ilmiötä, perussuomalaisten vaikutusta, mediaa ja politiikan laajaa kuvaa.
Jokisipilä vertailee omassa puheenvuorossaan woke-höyrähtäjiä 1970-luvun taistolaisiin:
– Akateemiset nuoret olivat tämän liikkeen innokkaimpia kannattajia, ja he olivat suoranaisia Neuvostoliiton ja neuvostojärjestelmän faneja, ja heidän piti olla koko maan älykkäimpiä ihmisiä. Mutta jotenkin heistä tuli niin sokeita, etteivät he nähneet, millainen maa Neuvostoliitto oli.
Tilaisuutta isännöi kansanedustaja, Suomalaisuuden Liiton hallituksen jäsen Onni Rostila (ps.).
Video on tekstitetty suomeksi ja englanniksi (osittainen AI-käännös).