

Tommy Robinson lauantai-iltana 2.3.2019 Helsingissä. Oikealla Tiina Wiik (asyl.). / SU
Suomessa vieraileva brittiläinen islamkriitikko Tommy Robinson suljettiin ulos somesta – tähtää seuraavaksi UKIP-puolueen johtoon?
Suomessa vierailulla oleva Tommy Robinson paljasti harkitsevansa politiikkaan lähtemistä, koska sosiaalisen median portit suljettiin häneltä. Suomen Uutisten toimittaja tapasi lauantaina Robinsonin, joka oli tullut varoittamaan suomalaisia grooming-jengien käyttämistä taktiikoista. Nähdäänkö mies seuraavaksi UKIP-puolueen johdossa?
Viime viikolla Facebook ilmoitti sulkevansa pysyvästi Tommy Robinsonin Facebook- ja Instagram-tilit. Facebookissa Robinsonilla oli ollut yli miljoona seuraajaa. Saamansa somehuomion määrässä hän pärjää kenelle tahansa Britannian huippupoliitikoista.
Robinson kertoi Suomen Uutisille suunnitelleensa oman “media-imperiumin” luomista yhdessä Lauren Southernin kanssa, mutta nyt suunnitelma tuntuu lähes mahdottomalta toteuttaa, kun julkaisualusta toisensa jälkeen sulkee porttinsa. Aiemmin myös Twitter ja maksujen välittäjä PayPal ovat bannanneet Robinsonin.
– Nyt kun minut on poistettu sosiaalisesta mediasta, seuraava siirtoni on todennäköisesti politiikkaan meneminen, Robinson sanoo.
– Monet eivät tulee pitämään siitä, mutta itsepähän tilasivat.
Somessa maailmanmaineeseen noussut Tommy Robinson näkee, että Britannian parlamentti olisi hänelle hyvä paikka herätellä ihmisiä ja aiheuttaa myrskyjä. Nykyisiä parlamentin jäseniä hän ei juurikaan arvosta.
– Jos minut äänestetään parlamenttiin, pääsen sanomaan siellä sellaisia asioita muista kansanedustajista ja islamista, että ne aiheuttaisivat myrskyn, Robinson maalailee.
Britannian EU-eroa ajavan UKIP-puolueen puheenjohtaja Gerard Batten nimitti Robinsonin neuvonantajakseen marraskuussa 2018. Mutta puolueen jäseneksi Robinsonia ei ole vielä kelpuutettu, sillä puolueen säännöt kieltävät “äärioikeistolaisten järjestöjen” entisten jäsenten ottamisen UKIP:in jäseneksi. Poikkeuksen tekeminen Robinsonin kohdalla otettaneen uudelleen esille puoluehallituksessa Brexitin jälkeen.
Jotkut ennakoivat jopa Tommy Robinsonin nousevan UKIP:in puoluejohtajaksi, mikäli eläkeikää lähestyvä Gerard Batten päättää luopua politiikasta. Joka tapauksessa UKIP tulee tarvitsemaan Robinsonin kaltaisia tunnettuja hahmoja jatkossa.
Jo pelkkä Robinsonin nimitys neuvonantajaksi aiheutti melkoisen myllerryksen UKIP-puolueen riveissä. Peräti kahdeksan puolueen europarlamenttiedustajaa erosi puolueesta. Jäljelle jäi seitsemän meppiä. Yksi eronneistä oli puolueen entinen, pitkäaikainen puheenjohtaja Nigel Farage, joka moitti Battenia siitä, että tällä on “fiksaatio” islamiin.
Tommy Robinson puolestaan on sitä mieltä, että lähtijöiden oli aikakin lähteä.
– Heillä ei ole selkärankaa taistella islamia vastaan. Heillä ei ole selkärankaa sanoa niitä asioita, jotka on sanottava.
Robinson tuo esille myös Britannian luokkayhteiskunnan. Monet lähteneistä ovat hänen mukaansa rikasta yläluokkaa, kun taas hän itse on vankasti työväenluokan edustaja.
Monet eronneista mepeistä olivat huolissaan siitä, että Batten ja Robinson aikovat tehdä UKIP:ista islamia vastustavan puolueen. Robinsonin mielestä tämä on ainoa oikea suunta.
– Puolueella ei ole muuta tulevaisuutta. Jos Brexit toteutuu, UKIP:in työ on tehty, Robinson sanoo.
Hän haluaa tehdä puolueesta “poliittisen äänen niille, jotka pelkäävät islamia”.
– Meidän on kerrottava ihmisille, että UKIP tulee olemaan ääni rehelliselle ja avoimelle keskustelulle islamista.
Tommy Robinsonin mielestä Britannia on vielä pelastettavissa politiikan keinoin.
– Mutta ensin meidän on pystyttävä edes keskustelemaan Britannian pelastamisesta. Nyt me emme pysty edes puhumaan siitä, Robinson lopettaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Brexitiä lykättiin taas – Nigel Farage perusti uuden Brexit-puolueen tuleviin europarlamenttivaaleihin
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.