LEHTIKUVA
Suomessa sana on ”vapaa”, kunhan ei puhuta islamista tai maahanmuutosta – Tynkkyselle politiikka on käynyt kalliiksi
Sanomatalon Mediatorilla käytiin tänään kiihkeää keskustelua siitä, mistä Suomessa saa käydä keskustelua ja mistä ei. Vaalipaneeliin osallistuneen perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan on asioita, joista hän haluaisi pystyä puhumaan vielä paljon suoremmin mutta ei voi, koska tuomio napsahtaa automaattisesti.
Sebastian Tynkkysen mukaan kysymys siitä, kuka Suomessa voi olla suomalainen, ei lainsäätäjän näkökulmasta ole ollenkaan olennainen kysymys. Lainsäätäjän kannalta olennaista on kysymys Suomen kansalaisuudesta, jonka kriteerejä tulisi Tynkkysen mielestä kiristää. Hänen mukaansa haittamaahanmuutosta voidaan hyvin puhua, koska osa maahanmuutosta on Suomelle haitallista.
– Valitettavasti meidän pitää tunnustaa se tosiasia, että tänne tulee ihmisiä myös elintason perässä ja myös sellaisia ihmisiä, jotka itse asiassa haluavatkin vaalia omaa kulttuuriaan ja arvoja, jotka poikkeavat hyvin vahvasti siitä, mitä me ajattelemme vaikkapa naisten oikeuksista tai homoista ja niin edelleen. Näistä ihmisistä saattaa koitua jopa vaaraa suomalaisille, Tynkkynen kertoi.
Uskonnon varjolla kuolemanrangaistus homoille
Vasemmistoliiton Veronika Honkasalo syytti perussuomalaisia seksuaalivähemmistöjen oikeuksien jarruttamisesta. Hänen mielestään oli ristiriitaista Tynkkyseltä samaan aikaan puhua kansalaisuuden kriteerien tiukentamisesta tai maahanmuuton rajoittamisesta ja toisaalta seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Tynkkynen oli asiasta päinvastaista mieltä.
– Se, voiko juridista sukupuoltaan vaihtaa vaikkapa kuukauden tai vuoden välein, on aika pieni kysymys seksuaalivähemmistöjen oikeuksien kannalta verrattuna siihen, että vasemmistoliitto ja muut hallituspuolueet, myös kokoomus, ovat olleet ajamassa Suomeen sellaista maahanmuuttoa, jolla on ihan oikeita turvallisuusvaikutuksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, koska heitä ei yksinkertaisesti islamin nimissä hyväksytä. Kuten Ylen tentissä olemme saaneet kuulla, niin kuolemanrangaistus pitäisi tämän uskonnon varjolla kohdistua homoihin, Tynkkynen syytti.
Suurimpia kärsijöitä maahanmuuttajat itse
Tynkkysen mukaan hän on saanut paljon positiivista palautetta nimenomaan maahanmuuttajataustaisilta nuorilta siitä, että hän uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä myös maahanmuuton ongelmien suhteen. Jos tilanteen annetaan jatkua näin ja maahanmuuton pahenevat ongelmat yritetään jatkossakin lakaista maton alle, uskoo Tynkkynen kaikkein suurimpia kärsijöitä olevan nimenomaan maahanmuuttajat itse kantasuomalaisten kovenevien asenteiden vuoksi.
– Siksi meidän pitää puuttua tiukasti maahanmuuttopolitiikkaan ja rikospolitiikkaan, jotta voimme ratkaista näitä ongelmia. Maahanmuuttajanuoret itse tulevat minulle sanomaan, että kiitos kun puhuit tästä, viimeksi tänään kolme maahanmuuttajanuorta, Tynkkynen kertoi.
Sana on vapaa – jos on varaa maksaa seurauksista
Tynkkysen mielestä Suomesta löytyy asioita, joista ei saa keskustella vapaasti. Esimerkiksi islam ja maahanmuutto ovat sellaisia aiheita, että jos niistä menee ilmaisemaan mielipiteensä ääneen tai jopa tuomaan esiin kansalaisten viestejä omista kokemuksistaan maahanmuuttoon liittyen, joutuu sen jälkeen helposti tuomiolle.
– En ymmärrä Mikko Kärnän argumenttia siitä, kun hän sanoi, että kyllä täällä saa vapaasti sanoa mielipiteensä, kunhan vain sitten vastaa seurauksista. Tämä on samanlaista retoriikkaa, jota käytetään esimerkiksi Venäjällä tai Iranissa – että voit kyllä vapaasti esimerkiksi arvostella vallanpitäjiä, mutta kannat sitten seuraukset siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu.
– Haluaisin voida puhua vielä huomattavasti paljon suoremmin monesta yhteiskunnallisesta ongelmasta erityisesti islamiin liittyen, koska asia koskettaa minua henkilökohtaisesti oman seksuaalivähemmistötaustani vuoksi. Valitettavasti en voi niin tehdä, koska tiedän, että siitä tulee automaattituomio, joten joudun puhumaan asioista kierrellen ja kaarrellen. Olen joutunut maksamaan jo kohta kymmenentuhatta euroa siitä, että olen tuonut näitä asioita esiin. Politiikka voi olla kallista, Tynkkynen totesi.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kuolemanrangaistus homoille juridinen sukupuoli vaalipaneeli haittamaahanmuutto Mikko Kärnä maahanmuuttajat Veronika Honkasalo Kansalaisuus Sananvapaus Seksuaalivähemmistöt Sebastian Tynkkynen Islam maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen olisi jo valmis luopumaan uskonrauhan rikkomispykälästä rikoslaissa: ”Ei edes suojaa samalla tavalla kaikkia uskontoja”
Salman Rushdien ensimmäinen haastattelu murhayrityksen jälkeen – sitkeä kirjailija ei aio antaa periksi
Tyttäriensä seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty saksalaismies pakeni oikeustalolta ikkunan kautta: “Uskontoni on minulle ainoa laki”
Brittilehti kertoo Ruotsin synkkevästä tiestä: käsikranaattilähiöiden rikolliset ovat soluttautuneet jo paikallispolitiikkaan
Düsseldorf näyttää tietä monikulttuuriselle Euroopalle: Ensimmäinen kadunnimi nyt myös arabiaksi
Maahanmuuttajatkin äänestävät nyt perussuomalaisia: “Poliittisen eliitin tulisi tiedostaa maahanmuuton ongelmat eikä sortua populistisiin heittoihin äänestäjien valloittamiseksi”
Vaalikampanjoihin upotetaan jopa omakotitalon verran rahaa – Tynkkysen lakialoite rajoittaisi kampanjabudjettien paisumista
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.