

LEHTIKUVA
Suomessa sana on ”vapaa”, kunhan ei puhuta islamista tai maahanmuutosta – Tynkkyselle politiikka on käynyt kalliiksi
Sanomatalon Mediatorilla käytiin tänään kiihkeää keskustelua siitä, mistä Suomessa saa käydä keskustelua ja mistä ei. Vaalipaneeliin osallistuneen perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan on asioita, joista hän haluaisi pystyä puhumaan vielä paljon suoremmin mutta ei voi, koska tuomio napsahtaa automaattisesti.
Sebastian Tynkkysen mukaan kysymys siitä, kuka Suomessa voi olla suomalainen, ei lainsäätäjän näkökulmasta ole ollenkaan olennainen kysymys. Lainsäätäjän kannalta olennaista on kysymys Suomen kansalaisuudesta, jonka kriteerejä tulisi Tynkkysen mielestä kiristää. Hänen mukaansa haittamaahanmuutosta voidaan hyvin puhua, koska osa maahanmuutosta on Suomelle haitallista.
– Valitettavasti meidän pitää tunnustaa se tosiasia, että tänne tulee ihmisiä myös elintason perässä ja myös sellaisia ihmisiä, jotka itse asiassa haluavatkin vaalia omaa kulttuuriaan ja arvoja, jotka poikkeavat hyvin vahvasti siitä, mitä me ajattelemme vaikkapa naisten oikeuksista tai homoista ja niin edelleen. Näistä ihmisistä saattaa koitua jopa vaaraa suomalaisille, Tynkkynen kertoi.
Uskonnon varjolla kuolemanrangaistus homoille
Vasemmistoliiton Veronika Honkasalo syytti perussuomalaisia seksuaalivähemmistöjen oikeuksien jarruttamisesta. Hänen mielestään oli ristiriitaista Tynkkyseltä samaan aikaan puhua kansalaisuuden kriteerien tiukentamisesta tai maahanmuuton rajoittamisesta ja toisaalta seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Tynkkynen oli asiasta päinvastaista mieltä.
– Se, voiko juridista sukupuoltaan vaihtaa vaikkapa kuukauden tai vuoden välein, on aika pieni kysymys seksuaalivähemmistöjen oikeuksien kannalta verrattuna siihen, että vasemmistoliitto ja muut hallituspuolueet, myös kokoomus, ovat olleet ajamassa Suomeen sellaista maahanmuuttoa, jolla on ihan oikeita turvallisuusvaikutuksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, koska heitä ei yksinkertaisesti islamin nimissä hyväksytä. Kuten Ylen tentissä olemme saaneet kuulla, niin kuolemanrangaistus pitäisi tämän uskonnon varjolla kohdistua homoihin, Tynkkynen syytti.
Suurimpia kärsijöitä maahanmuuttajat itse
Tynkkysen mukaan hän on saanut paljon positiivista palautetta nimenomaan maahanmuuttajataustaisilta nuorilta siitä, että hän uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä myös maahanmuuton ongelmien suhteen. Jos tilanteen annetaan jatkua näin ja maahanmuuton pahenevat ongelmat yritetään jatkossakin lakaista maton alle, uskoo Tynkkynen kaikkein suurimpia kärsijöitä olevan nimenomaan maahanmuuttajat itse kantasuomalaisten kovenevien asenteiden vuoksi.
– Siksi meidän pitää puuttua tiukasti maahanmuuttopolitiikkaan ja rikospolitiikkaan, jotta voimme ratkaista näitä ongelmia. Maahanmuuttajanuoret itse tulevat minulle sanomaan, että kiitos kun puhuit tästä, viimeksi tänään kolme maahanmuuttajanuorta, Tynkkynen kertoi.
Sana on vapaa – jos on varaa maksaa seurauksista
Tynkkysen mielestä Suomesta löytyy asioita, joista ei saa keskustella vapaasti. Esimerkiksi islam ja maahanmuutto ovat sellaisia aiheita, että jos niistä menee ilmaisemaan mielipiteensä ääneen tai jopa tuomaan esiin kansalaisten viestejä omista kokemuksistaan maahanmuuttoon liittyen, joutuu sen jälkeen helposti tuomiolle.
– En ymmärrä Mikko Kärnän argumenttia siitä, kun hän sanoi, että kyllä täällä saa vapaasti sanoa mielipiteensä, kunhan vain sitten vastaa seurauksista. Tämä on samanlaista retoriikkaa, jota käytetään esimerkiksi Venäjällä tai Iranissa – että voit kyllä vapaasti esimerkiksi arvostella vallanpitäjiä, mutta kannat sitten seuraukset siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu.
– Haluaisin voida puhua vielä huomattavasti paljon suoremmin monesta yhteiskunnallisesta ongelmasta erityisesti islamiin liittyen, koska asia koskettaa minua henkilökohtaisesti oman seksuaalivähemmistötaustani vuoksi. Valitettavasti en voi niin tehdä, koska tiedän, että siitä tulee automaattituomio, joten joudun puhumaan asioista kierrellen ja kaarrellen. Olen joutunut maksamaan jo kohta kymmenentuhatta euroa siitä, että olen tuonut näitä asioita esiin. Politiikka voi olla kallista, Tynkkynen totesi.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kuolemanrangaistus homoille juridinen sukupuoli vaalipaneeli haittamaahanmuutto Mikko Kärnä maahanmuuttajat Veronika Honkasalo Kansalaisuus Sananvapaus Seksuaalivähemmistöt Sebastian Tynkkynen Islam maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen olisi jo valmis luopumaan uskonrauhan rikkomispykälästä rikoslaissa: ”Ei edes suojaa samalla tavalla kaikkia uskontoja”

Salman Rushdien ensimmäinen haastattelu murhayrityksen jälkeen – sitkeä kirjailija ei aio antaa periksi

Tyttäriensä seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty saksalaismies pakeni oikeustalolta ikkunan kautta: “Uskontoni on minulle ainoa laki”

Brittilehti kertoo Ruotsin synkkevästä tiestä: käsikranaattilähiöiden rikolliset ovat soluttautuneet jo paikallispolitiikkaan

Düsseldorf näyttää tietä monikulttuuriselle Euroopalle: Ensimmäinen kadunnimi nyt myös arabiaksi

Maahanmuuttajatkin äänestävät nyt perussuomalaisia: “Poliittisen eliitin tulisi tiedostaa maahanmuuton ongelmat eikä sortua populistisiin heittoihin äänestäjien valloittamiseksi”

Vaalikampanjoihin upotetaan jopa omakotitalon verran rahaa – Tynkkysen lakialoite rajoittaisi kampanjabudjettien paisumista
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Taloustieteen emeritusprofessori: Työn verotusta kannattaa keventää myös ylimmissä tuloluokissa – ”Yhteiskunnalle käy kalliiksi pitää kaikkein tuottavimpia ihmisiä vajaakäytöllä”
Heikkojen työn kannustimien vuoksi moni asiantuntijatyössä työskentelevä valitsee tällä hetkellä ylitöiden tekemisen sijaan mieluummin vapaa-ajan. Marginaalivero, eli lisätuloista perittävä vero onkin nykyisellään merkittävä kannustinloukku. - On varmasti syytä pohtia, onko edes valtion etu pitää ylikireää verotusta, jos sen seurauksena ei haluta tehdä pitkiä päiviä, taloustieteen emeritusprofessori Matti Virén sanoo.