

KUVAKAAPPAUS/YOUTUBE
Suomen toiseksi suurimpana puolueena asemansa vakiinnuttanut perussuomalaiset etenee myötätuulessa kohti kuntavaaleja – Grönroos: On erittäin tärkeää ottaa ensi keväänä kunnat takaisin suomalaisille
Tällä viikolla on saatu useita rohkaisevia uutisia perussuomalaisen kansanliikkeen kannalta. Uusin Ylen gallup osoittaa, että perussuomalaiset on vahvistanut jo ennestäänkin vankkaa asemaansa Suomen toiseksi suurimpana puolueena. Kasvavasta kannatuksesta kertoo sekin, että kaikista puolueista perussuomalaisilla on jo nyt eniten ehdokkaita kevään kuntavaaleihin.
Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos toteaa, että hyvät gallup-luvut eivät ole ihme.
– Perussuomalaiset on ainoa todellinen vaihtoehto nykypolitiikalle. Demarien johto gallupeissa perustuu tällä hetkellä vain siihen, että koronan tuoma epävarmuus ruokkii pääministeripuolueen asemaa. Keskustan puheenjohtajavaihdos ei sekään näytä vaikuttaneen puolueen kannatukseen. Punavihreän hallituksen juoksupojaksi lähtenyt keskusta ei tule parantamaan kannatustaan.
Hallitukselta haittamahanmuuttoa, viherveroja ja EU-tukipaketteja
Kokoomus on syksyn ajan yrittänyt esittää oppositiossa vaihtoehtoa nykyiselle meiningille, mutta kuten gallupit ovat osoittaneet, ei tämäkään pajunköyden syöttäminen vakuuta kansaa.
– Punavihreä hallitus tarjoaa suomalaisille haittamahanmuuttoa, viherveroja ja EU-tukipaketteja. Jos kokoomus olisi hallituksessa, niin miten tilanne olisi erilainen, Grönnroos kysyy ja vastaa itse:
– Kokoomus ajaa samaa haittamaahanmuuttoa, samoja viherveroja ja samoja EU-tukipaketteja, joten kokoomus ei ole todellinen oppositiopuolue, se vain leikkii sitä.
Perussuomalaisilla eniten ehdokkaita
Tällä viikolla uutisissa myös kerrottiin puolueiden kuntavaaliehdokkaiden hankinnasta. Grönroos sanoo, että perussuomalaisten kannatuksen vahvistuminen onkin nähtävissä myös ryntäyksenä perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi.
– Rohkaiseva tieto on, että kaikista puolueista perussuomalaisilla on jo nyt eniten ehdokkaita, eli noin 2300 kappaletta. Kokonaistavoitavoitteena on kerätä 6000-6500 ehdokasta. Esitänkin suuret kiitokset kenttäväelle siitä, että koronatilanteesta huolimatta olemme jo nyt saaneet mukaan näin paljon ehdokkaita.
Grönroos korostaa, että on erittäin tärkeää ottaa ensi kevään kuntavaaleissa kunnat takaisin suomalaisille.
– Sen jälkeen menemme ryminällä kohti seuraavia eduskuntavaaleja, voitamme ne vaalit ja teemme Jussi Halla-ahosta pääministerin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EU-tukipaketit viherverot ehdokkaat äänestäjät haittamaahanmuutto Kuntavaalit kannatus perussuomalaiset Simo Grönroos hallitus Jussi Halla-aho eduskuntavaalit gallup
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ministerit Andersson, Marin ja Ohisalo tahtovat kunnille uusia tehtäviä ja kuntalaisille verorasitusta – Halla-aho keskittyisi olennaiseen: ”Kuntien ylimääräisiä tehtäviä pitäisi pikemminkin karsia”

Puoluesihteeri Grönroos: Koronakriisi ei hiljentänyt vaatimuksia halpatyövoiman maahantulon lisäämisestä – ”Tarvitsemme kuntapäättäjiä, jotka asettavat etusijalle suomalaisen työn ja yrittämisen”

Uudenmaan kunnat tyrmäävät ruuhkamaksut – Purra: Kyseessä olisi jälleen uusi vero

Perussuomalaisten puoluesihteeri: Keskusta roikkuu hallituksessa soten vuoksi – perussuomalaisten kuntavaalivoitto veisi pohjan kalliilta hallintohimmeliltä

Meri: Kuntien talous sakkaa – missä viipyvät hallituksen työllisyystoimet?

Rahaa tulee, sanoo hallitus – Purra: Kuntapaketit auttavat hallituspuolueita kuntavaaleissa

Perussuomalaiset nousi Ylen kannatusmittauksessa ykköseksi
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää