

Viikon 7/2018 luetuin
Suomen Somalia-verkosto sai tukea järjestöavustajan palkkaamista varten – hakee nyt avustajaa, jolle ei makseta palkkaa
Julkisten tukien ja keräysten varassa toimiva Suomen Somalia-verkosto edellyttää palkattomalta järjestöavustajalta muun muassa kielitaitoa, oma-aloitteisuutta sekä valmiutta työskennellä iltaisin ja viikonloppuisin.
Suomen Somalia-verkosto ry. (somaliverkosto) on 19. tammikuuta julkaissut avointyöpaikka.fi –sivustolla rekrytointi-ilmoituksen, jossa somaliverkosto etsii palvelukseensa työkokeilijaa järjestöavustajaksi viestinnän ja varainhankinnan tehtäviin yhdistyksen toimistolle Helsinkiin.
Somaliverkosto edellyttää järjestöavustajaksi haluavalta useita erilaisia taitoja, muun muassa soveltuvaa koulutusta, sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa, oma-aloitteisuutta sekä valmiutta työskennellä iltaisin ja viikonloppuihin.
Tarjolla vaativia työtehtäviä – mutta ei palkkaa
Järjestöavustajan vastuulla on ainakin järjestön blogi, sosiaalisen median ja nettisivujen päivitys ja uutiskirjeen kokoaminen. Muihin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi toimiston juoksevia asioita ja järjestön IT-asioiden hoitoa.
Kelpoisuusvaatimuksista ja vaativista tehtävistä huolimatta Somaliverkosto ei tarjoa järjestöavustajalle minkäänlaista rahallista vastiketta.
– Harjoittelusta ei makseta palkkaa, joten valitulla on oltava oppilaitoksen tai muun tahon tuki harjoittelun ajaksi. Otamme mielellämme vastaan hakemuksia myös palkkatukeen oikeutetuilta. Jos olet kiinnostunut työkokeilusta, ole ensin yhteydessä TE-toimistoon. Yliopiston harjoittelutuen (tms.) edellyttämästä työnantajan osuudesta voidaan keskustella tilanteen mukaan, rekrytointi-ilmoituksessa todetaan.
Sai ulkoministeriöltä yli 500 000 euroa
Somaliverkoston työnhakumenettely on surkuhupaisaa siihen nähden, että sen toiminta ylipäätään on enimmäkseen julkisista varoista maksettavien tukien ja keräyksien varassa.
Somaliverkostolle on vieläpä äskettäin myönnetty sosiaali-ja terveysministeriöltä varoja nimenomaan järjestöavustajan palkkaamista varten. Nyt etsittävälle järjestöavustajalle ei vastiketta kuitenkaan ole luvassa – edellyttäen, että kukaan tarttuu näin onnettomaan työtarjoukseen.
Somaliverkoston suurin rahoittaja on Timo Soinin (sin.) johtama ulkoministeriö, joka viime vuonna rahoitti verkoston eri hankkeita yli 500 000 eurolla. Somaliverkostolla on myös rahankeräyslupa, jonka avulla se voi kerätä varoja erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin.
Sosiaali- ja terveysministeriö myös jakaa ministeri Pirkko Mattilan (sin.) johdolla somaliverkostolle STEA-avustusta, jonka avustuksen loppusumma tälle vuodelle on 61 666 euroa.
Somaliverkosto kertoo olevansa Somalian ja Afrikan sarven kehitysyhteistyön sitoutumaton suomalainen kattojärjestö, jonka tavoitteena on edistää alueen rauhaa ja kehitystä. Somaliverkosto tekee kehitysyhteistyötä yhdessä jäsenjärjestöjensä ja paikallisten kumppanijärjestöjen kanssa.
ILKKA JANHUNEN
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Startup Refugees -miehet pummasivat ja saivat STEA-avustusta 180 000 euroa – ministeri Mattila jakaa miljoonia maahanmuutolle ja monikulttuurille

Järjestöjohtajilla muhkeat tulot: SPR:n pääsihteeri tienaa liki 9 000 euroa kuukaudessa

Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön 206,8 miljoonaa euroa – SPR yksi suurimmista tuensaajista

Valtion budjetista puoli miljardia euroa kotouttamiseen – Suomen Perusta: Ei todellisia työllistymisvaikutuksia

Julkisin varoin pyörivälle somaliliitolle RAY:n tukea yli 250 000 euroa vuodessa – hakee vielä 400 000 euroa lisää

Miljoonia julkista rahaa nyhtävä Suomen Pakolaisapu hakee työkokeilijaa – ei makseta palkkaa

Monikulttuurisuuteen kylvettiin kymmeniä miljoonia – STEA jätti syöpälasten ja kehitysvammaisten perheet sekä omaishoitajat ilman avustuksia

Näin meitä vedätetään: Suomesta turvapaikan saanut lakifirman toimitusjohtaja tuomittiin petoksesta – huijasi oikeusaputoimistoa perusteettomilla laskuilla

STEA jakoi yli puoli miljoonaa euroa somalien yhdistystoimintaan
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää