Artikkeli kuva

PS ARKISTO

Suomen Perustan toiminnanjohtaja: Suomella pitäisi olla täysi oikeus päättää, ketä ottaa maahan asumaan

07.11.2024 |18:16

HS uutisoi lokakuun alussa, että perussuomalaiset pyrkii vähentämään kiintiöpakolaisten ottamista muslimimaista ja ottamaan heitä sen sijaan kristillisistä maista. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ei perussuomalaisten kannalle lämmennyt, vaan pitää sitä syrjivänä. Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroosilla on asiasta toisenlainen näkemys.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan on syytä olettaa, että sisäministeriön poliittinen johto on ohjeistanut virkakuntaa valmistelemaan vuoden 2025 pakolaiskiintiön kohdentamista perustuslaissa ja yhdenvertaisuuslaissa säädetyn syrjintäkiellon vastaisesti, kirjoittaa HS tänään.

Toisenlaisen näkemyksen asiasta esittää Facebook-kirjoituksessaan Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos.

– Kiintiöpakolaisten ottamisessa ei itsessään ole mieltä, sillä pakolaisten auttaminen pitäisi hoitaa pakolaisleireillä, mutta ei tunnu olevan järkeä tuossa yhdenvertaisuusvaltuutetun kannanotossakaan, Grönroos kirjoittaa.

Täysin vapaaehtoinen järjestelmä

Jos esimerkiksi Suomen kansalaiselta evättäisiin joku hänelle kuuluva oikeus uskonnon perusteella, niin toki tällöin kyseessä olisi syrjintä. Kaikilla maailman ihmisillä taas ei Grönroosin mielestä ole mitään subjektiivista oikeutta muuttaa Suomeen kiintiöpakolaisena, sillä järjestelmä on täysin vapaaehtoinen siihen osallistuville maille eikä Suomen tarvitsisi ottaa yhtään kiintiöpakolaista, kuten valtaosa maailman maista ei otakaan.

– Suomella pitäisi siis olla täysi oikeus päättää, ketä ottaa järjestelmän kautta maahansa asumaan. Jos tämä on syrjintää, niin yhtä lailla voitaisiin väittää, että Suomi syrjii kaikkia muita maailman ihmisiä, kun se on tehnyt poliittisen päätöksen ottaa maahan ukrainalaisia sotapakolaisia, kun esimerkiksi gazalaiset, rohingat, uiguurit ja lukemattomat muut vaikeassa asemassa olevat ryhmät eivät sisälly avun piiriin.

– Eikö itsenäisellä maalla ole kuitenkin oikeus valita ketä auttaa ja ketä ottaa maahansa – vai päättääkö asiasta yhdenvertaisuusvaltuutettu? Grönroos kysyy.

Suomen Uutiset


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

Uusimmat

PS Naiset 3/2024

Mainos kuva

Lue lisää

Perussuomalainen 1/2024

Mainos kuva

Lue lisää