

PS ARKISTO
Suomen Perustan toiminnanjohtaja: Suomella pitäisi olla täysi oikeus päättää, ketä ottaa maahan asumaan
HS uutisoi lokakuun alussa, että perussuomalaiset pyrkii vähentämään kiintiöpakolaisten ottamista muslimimaista ja ottamaan heitä sen sijaan kristillisistä maista. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ei perussuomalaisten kannalle lämmennyt, vaan pitää sitä syrjivänä. Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroosilla on asiasta toisenlainen näkemys.
Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan on syytä olettaa, että sisäministeriön poliittinen johto on ohjeistanut virkakuntaa valmistelemaan vuoden 2025 pakolaiskiintiön kohdentamista perustuslaissa ja yhdenvertaisuuslaissa säädetyn syrjintäkiellon vastaisesti, kirjoittaa HS tänään.
Toisenlaisen näkemyksen asiasta esittää Facebook-kirjoituksessaan Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos.
– Kiintiöpakolaisten ottamisessa ei itsessään ole mieltä, sillä pakolaisten auttaminen pitäisi hoitaa pakolaisleireillä, mutta ei tunnu olevan järkeä tuossa yhdenvertaisuusvaltuutetun kannanotossakaan, Grönroos kirjoittaa.
Täysin vapaaehtoinen järjestelmä
Jos esimerkiksi Suomen kansalaiselta evättäisiin joku hänelle kuuluva oikeus uskonnon perusteella, niin toki tällöin kyseessä olisi syrjintä. Kaikilla maailman ihmisillä taas ei Grönroosin mielestä ole mitään subjektiivista oikeutta muuttaa Suomeen kiintiöpakolaisena, sillä järjestelmä on täysin vapaaehtoinen siihen osallistuville maille eikä Suomen tarvitsisi ottaa yhtään kiintiöpakolaista, kuten valtaosa maailman maista ei otakaan.
– Suomella pitäisi siis olla täysi oikeus päättää, ketä ottaa järjestelmän kautta maahansa asumaan. Jos tämä on syrjintää, niin yhtä lailla voitaisiin väittää, että Suomi syrjii kaikkia muita maailman ihmisiä, kun se on tehnyt poliittisen päätöksen ottaa maahan ukrainalaisia sotapakolaisia, kun esimerkiksi gazalaiset, rohingat, uiguurit ja lukemattomat muut vaikeassa asemassa olevat ryhmät eivät sisälly avun piiriin.
– Eikö itsenäisellä maalla ole kuitenkin oikeus valita ketä auttaa ja ketä ottaa maahansa – vai päättääkö asiasta yhdenvertaisuusvaltuutettu? Grönroos kysyy.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kristilliset maat muslimimaat yhdenvertaisuuslaki pakolaisleirit kiintiöpakolaiset Syrjintä Yhdenvertaisuusvaltuutettu Pakolaispolitiikka Helsingin Sanomat Suomen Perusta Simo Grönroos Perustuslaki
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsi ei ole enää houkutteleva maa – kiintiöpakolaisten määrä romahti 2023

Suomen Perustan toiminnanjohtaja EU:n maahanmuuttopaktista: “Silmänkääntötemppu”

Laittomat siirtolaiset ja maahantulijat tekivät Saksassa viime vuonna ennätysmäärän väkivaltarikoksia – tekijät yhä nuorempia

Tämän vuoden pakolaiskiintiö on pienin miesmuistiin – osa kiintiöstä suunnattu sosialistihallintoa pakeneville venezuelalaisille
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa

Latvia irtautumassa Ottawan miinakieltosopimuksesta
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää