

Suomen Perustan Grönroos ihmettelee punavihreiden fanaatikkojen aatteen lujuutta: “Mikään fakta maahanmuuton taloudellisista tai turvallisuuteen liittyvistä ongelmista ei kiinnosta heitä”
Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtajan tehtäviin palannut edellisen kauden puoluesihteeri Simo Grönroos ihmettelee punavihreiden fanaatikkojen yksisilmäistä kieltäytymistä faktojen näkemisestä, joka hänestä muistuttaa ihmeen paljon 70-luvun taistolaiskommunistien tapaa ajatella ja toimia.
Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos luki kesän aikana Lauri Hokkasen vasta ilmestyneen muistelmallisen tietokirjan 70-luvun taistolaisvuosista, jossa käsiteltiin laajemminkin suomalaisen kommunismin historiaa.
Eva Biaudetin (r) ja Iiris Suomelan (vihr) eilinen esiintyminen A-studiossa toi Grönroosille vahvasti mieleen menneiden vuosikymmenten kommunistien yksisilmäisen fanaattisuuden, jossa mikään fakta ei saanut päätä kääntymään.
– Kolmannen maailman ihmisten siirtäminen länteen on tuhoisaa länsimaiden kannalta, sekä se on myös epätasapuolinen ja epätehokas tapa auttaa. Silti Biaudetin ja Suomelan kaltaisten punavihreiden fanaatikkojen ainoa näkökulma esimerkiksi Afganistanin tilanteeseen on mahdollisimman monen ihmisen ottaminen asumaan länsimaihin, Grönroos kirjoittaa asiasta Facebookissa ja jatkaa:
– Mikään fakta maahanmuuton taloudellisista tai turvallisuuteen liittyvistä ongelmista ei kiinnosta heitä. Mikään tieto siitä, mitä kaikkea hyvää paikan päällä voitaisiin tehdä, jos humanitaarisen maahanmuuton sijaan resursseja keskitettäisiin lähialueilla tapahtuvaan auttamiseen, ei saa fanaatikkoja muuttamaan mieltään.
Sama fanaattisuus vaivasi myös kommunisteja
Sama kieltäytyminen faktojen näkemisestä ja ymmärtämisestä vaivasi myös suomalaisia kommunisteja. Kommunistit nauttivat Suomessa toisen maailmansodan jälkeen Italian ja Ranskan ohella suurinta kannatusta Euroopassa. Näin siitä huolimatta, että takana oli pitkä sota Neuvostoliittoa vastaan.
– Suomalaisten kommunistien aatteen lujuutta on hankala ymmärtää, kun ottaa huomioon, että valtaosa maailmansotien välisenä aikana Neuvostoliittoon muuttaneista tuhansista suomalaisista kommunisteista kuoli Stalinin puhdistuksissa.
– Kaikkein hämmästyttävintä asiassa on se, miten suomalaiset johtavat kommunistit eivät välittäneet faktoista, vaan julistivat vallankumousta ja sitä, kuinka Neuvostoliitto oli maailman hienoin valtio siitä huolimatta, että Stalinin viikate oli niittänyt uhrejaan aivan lähipiirissä.
Mikään fakta ei riitä pään kääntämiseen
Tiedonantajan päätoimittajan Urho Jokisen uskoa kommunismiin ei horjuttanut tämän isän Neuvostoliitossa saama niskalaukaus, SKP:n pitkäaikaisen pääsihteerin Ville Pessin luottamusta neuvostojärjestelmään ei vavisuttanut vaimon kuolema vankileirillä, eikä Hertta Kuusisen ajattelua saanut muuttumaan edes oman pojan kuolema leirillä. Suomen johtavilla komnunisteilla oli faktat käytössä siitä, mistä kommunistinen järjestelmä oli tehty, mutta silti he sulkivat silmänsä asialta.
– Joskus mikään fakta ei vaan näytä riittävän fanaatikon pään kääntämiseen. Siksi voimat onkin hyvä keskittää hiljaisen enemmistön herättämiseen. Tämä enemmistö voi äänestää tuhoisaa politiikkaa ajavat fanaatikot pois vallan kahvasta.
– Allekirjoittanut on taas Suomen Perusta -ajatuspajan palveluksessa, joten työ faktoihin perustuvan päätöksenteon puolesta jatkuu, Grönroos kirjoittaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hiljainen enemmistö Hertta Kuusinen Ville Pessi Urho Jokinen maahanmuuton ongelmat fanaatikot Lauri Hokkanen Taistolaisuus punavihreät Stalin Iiris Suomela humanitaarinen maahanmuutto A-studio Eva Biaudet Neuvostoliitto Kommunismi Afganistan Suomen Perusta Simo Grönroos
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purra kysyy, miksi Suomi rynnistää auttamaan afgaaneja, mutta suomalaisten ongelmien ratkomisella ei koskaan ole kiire?

Perussuomalaisten Purra, Halla-aho ja Peltokangas: Piikki on auki – ”Hallitus ei luovu hankkeistaan eikä maailmanparantamisesta edes kriisioloissa”

Purra tyrmää sisäministeri Ohisalon esityksen: Muutaman sadan ihmisen pyörittely pakolaiskiintiössä on tekopyhää itsekorostusta

Lähes 1,4 miljoonaa euroa miinusta per keskimääräinen Somaliasta saapunut maahanmuuttaja – Purra: Hallituspuolueet eivät käsitä, mistä maahanmuuton kustannukset koostuvat

Espoon maahanmuuttajataustaiset asukkaat käyttävät paljon kalliita palveluja, mutta maksavat puolet vähemmän kuntaveroa kuin kantasuomalaiset – kaupunginjohtajakin huolestui maahanmuuton kuluista
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää