Suomen Perustan Salminen: Kuka maksaa eläkepommia purkamaan tuotavien maahanmuuttajien kansaneläkkeet ja takuueläkkeet?
Suomen Perustan tutkija Samuli Salminen kritisoi ajatuspajan verkkosivuilla julkaistussa kirjoituksessaan jyrkin sanoin Eläketurvakeskuksen väitettä siitä, että eläkejärjestelmän kestävyyden takia Suomeen tarvittaisiin lähivuosikymmeninä miljoona uutta maahanmuuttajaa.
ETK esitti Helsingin Sanomissa (22.3.), että Suomi tarvitsee vuoteen 2050 tultaessa noin 30 000 maahanmuuttajaa vuodessa, jotta eläkejärjestelmän rahoitus voitaisiin turvata.
Suomen Perustan tutkija Samuli Salmisen mukaan ETK:n esitys nykymallisen maahanmuuton jatkamiseksi on sekä julkisen talouden rahoituksen että eläkejärjestelmän kestävyyden kannalta huono ajatus. Salminen kummastelee lisäksi sitä, että ETK käsittelee kaikkea maahanmuuttoa yhtenä kokonaisuutena.
Jopa miljoonan euron kulut per tulija
Salminen pelkää, että pahimmassa tapauksessa laskelman perusteella aletaan puolustaa humanitaarisen maahanmuuton lisäämistä.
– Tällä olisi erittäin huonot seuraukset, sillä Suomen Perustan maaliskuussa julkaiseman tutkimuksen mukaan erityisesti Somaliasta ja Irakista tulevat maahanmuuttajat aiheuttavat elinkaarensa aikana jopa miljoonassa eurolla liikkuvan negatiivisen julkisen talouden vaikutuksen.
Salminen korostaa, että vain pieni osa tällä hetkellä Suomeen kohdistuvasta maahanmuutosta hyödyttää Suomen julkista taloutta.
– Muille kuin matalapalkka-aloille suuntautuvan työperäisen maahanmuuton osuus Suomeen tulevasta maahanmuutosta on vain noin 20 % ja tämäkin luku sisältää matalapalkka-aloille EU-maista tulevia muuttajia, Salminen muistuttaa.
Halpatyövoima käy kalliiksi
Salminen muistuttaa, että matalapalkka-aloille suuntautuva maahanmuutto on julkisen talouden vaikutuksiltaan negatiivista.
– Suomen Perustan syksyllä julkaiseman halpatyövoimaraportin mukaan EU:n ulkopuolelta matalapalkka-aloille tulevien muuttajien työllisyys, palkat ja nettotulonsiirrot jäävät viimeistään muutaman maassaolovuoden jälkeen kauas kantaväestön luvuista.
ETK:n laskelmissa Salminen pitää lisäksi erittäin outona, että maahanmuuttajat halutaan maksamaan tulevia eläkemaksuja, mutta laskelmassa ei silti puhuta yhtään mitään palkoista — vaikka eläkemaksut riippuvat nimenomaan muuttajien palkkatasosta.
Palkat pienempiä kuin kantaväestöllä
Matalapalkka-aloille töihin tulleita koskevat tutkimustulokset osoittavat, että jopa 100 prosentin työllisyyden omaavilla muuttajilla palkat jäävät pienemmiksi kuin kantaväestöllä.
– Siten myös maahanmuuttajien maksamat eläkemaksut jäävät pieniksi — vaikka juuri eläkemaksut ovatkin ETK:n mukaan syy hankkia Suomeen lisää maahanmuuttajia.
Salminen heittää kirjoituksensa lopussa ilmaan retorisen kysymyksen siitä, kuka mahtaa maksaa eläkepommia purkamaan tuotavien maahanmuuttajien kansaneläkkeet ja takuueläkkeet.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- matalapalkka-alat Eläkkeet halpatyövoima Työperäinen maahanmuutto Maahanmuuton kustannukset Samuli Salminen Suomen Perusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Suomen Perustan tutkija kritisoi Eläketurvakeskuksen raporttia: Maahanmuuton lisääminen ei todellakaan helpota eläketurvan maksupainetta
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää