

PS ARKISTO
Suomen Perusta: Tieteellisesti tutkittu tieto maahanmuuton vaikutuksista yritetään vaientaa tai leimata huuhaaksi
Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Marko Hamilo muistuttaa, että turvapaikkahakemusten käsittely oli vain pieni logistinen haaste verrattuna Suomeen jäävien maahanmuuttajien elinkaarikustannuksiin. Suomen Perusta julkaisi tänään uuden tilastotutkimuksen, jossa esitetään tietoa maahanmuuttajille maksetuista toimeentulotuista.
Suomeen on viime vuosina saapunut selvästi vähemmän turvapaikanhakijoita kuin niin sanotun pakolaiskriisin huippuvuotena, jolloin maahamme saapui yli 30 000 henkilöä. Mediassa usein esitetyn väitteen mukaan suurin pakolaisaalto on takanapäin.
Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Marko Hamilo totesi työmiehen tuumaustunnilla, että kyseessä on pelkkä maahanmuuttokeskusteluun liitetty myytti.
– Tosiasiassa turvapaikkahakemusten käsittely oli vain pieni logistinen haaste verrattuna Suomeen jäävien maahanmuuttajien elinkaarikustannuksiin.
Politiikkaa korjattava juurisyihin puuttumalla
Suomen Perusta on julkaissut aiemmin tutkimuksen maahanmuuttajien elinkaarikustannuksista Suomen julkiselle taloudelle. Tänään julkaistussa tilastotutkimuksessa kerrotaan uutta tietoa maahanmuuttajille maksetuista toimeentulotuista.
– Poliittisesti korrektia on vaatia lisää resursseja kotouttamistoimiin. Sekin on kuitenkin pelkkä myytti, että ongelmat ratkeavat kotouttamalla ja että olisi olemassa tunnettuja kotouttamismenetelmiä, Hamilo sanoo.
Hän jatkaa, että puhuminen kotouttamisesta, ajan kulumisesta tai uudesta sukupolvesta on populismia sanan perinteisessä merkityksessä: siinä uskotellaan, että ongelmaan on jokin helppo ratkaisu.
– Todellisuudessa ainoa ratkaisu on mennä juurisyihin eli korjata huono maahanmuuttopolitiikka. Erottelu humanitaarisen ja työperäisen maahanmuuttopolitiikan välillä on vääristävä. Tutkija Samuli Salmisen tutkimusten pohjalta voi todeta, että molemmissa on kyse pääosin sosiaaliturvaperäisestä maahanmuutosta, Hamilo sanoo.
Hankala aihe medialle ja punavihreille puolueille
Julkisessa keskustelussa on kuultu viime aikoina väitteitä, joiden mukaan perussuomalaiset olisivat jotenkin erityisen tiedevastainen puolue. Vihreät taas ovat julistautuneet tiedepuolueeksi.
Hamilo toteaa, että maahanmuutto näyttää olevan aihepiiri, joka on sekä punavihreille että heitä myötäilevälle valtamedialle haasteellinen.
– Tieteellisesti tutkittu tieto maahanmuuton vaikutuksista yritetään vaientaa tai leimata huuhaaksi. Aivan samalla tavalla kuin ilmastodenialistit omassa asiassaan.
Salmisen ensimmäinen julkaisu Suomen Perustalle oli Maahanmuutot ja Suomen julkinen talous, joka julkaistiin keväällä 2015. Yle otsikoi, että “Perussuomalaisten maahanmuuttoraporttia syytetään silmänkääntötempuksi”.
Media ihmetteli tilastoihin perustuvaa laskelmaa
Viime vuonna media ihmetteli Salmisen tilastotietoon ja julkisiin rekistereihin perustuvaa laskelmaa, joka osoitti, että jos kaikki pysyy ennallaan, yksittäisen irakilaisen tai somalimaahanmuuttajan kustannusvaikutus julkiselle taloudelle koko elinkaaren ajalta on lähes miljoona euroa.
– Medialle tämä oli kuitenkin vain skenaario skenaarioiden joukossa, ja ilmeisesti olisi pitänyt tehdä aineiston ulkopuolelta oletus, että kaikki muuttuu, ja elätettävät muuttuvat elättäjiksi.
– Tällaisissa taloustieteellisissä tarkasteluissa joudutaan väistämättä tekemään jotain oletuksia. Turvallisinta on olettaa, että asiat eivät muutu, kun aineisto ei anna mitään aihetta muuhun. Voisimmehan me ajatella niinkin, että huoltosuhteen ongelmat olisivat ratkaistu sillä, että ihmiset jaksaisivat työelämässä 80-vuotiaaksi. Tällainen optimistinen oletus ei kuitenkaan perustuisi mihinkään, Hamilo sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vihervasemmisto kustannukset Tiede Pakolaiskriisi Marko Hamilo Samuli Salminen Tutkimus Turvapaikanhakijat Sosiaaliturva Suomen Perusta maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset eivät yllättyneet Kelan tilastoista: ”Tämä osoittaa, miten haittamaahanmuuton todelliset kustannukset syntyvät”

Suomeen ei tarvita lisää halpatyövoimaa – monet työt katoavat ja maa on jo ennestään pullollaan niukasti koulutettuja, sanoo tutkija Samuli Salminen

Työperäisestä maahanmuutosta harhaanjohtavia tilastotietoja – työllisyyskään ei takaa maahanmuuttajan positiivista vaikutusta julkiselle taloudelle

Tutkimus: Suomeen muuttava somali tai irakilainen käy kalliiksi veronmaksajalle – jopa miljoona euroa per maahanmuuttaja

Purra: Sosiaaliturvan uudistustyössä on huomioitava maahanmuutto – “Uudistaminen on pelkkää näpertelyä, mikäli emme puutu tähän koko ajan kasvavaan kustannuserään”

Perussuomalaiset: Brexit aiheutti paniikin – ”Jopa Ylen pölyttyneet kirjeenvaihtajat on täytynyt hälyttää uutisoimaan EU-myönteisiä juttujaan suomalaisille”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää