

LEHTIKUVA
Soini: Viha ei ole hyväksyttävää – tuli se oikealta tai vasemmalta
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini linjasi vankasti kantansa eilisiin hyökkäyksiin Lahden ja Kouvolan vastaanottokeskuksissa.
– Viha ei ole hyväksyttävää. Terrori, väkivalta ei ole hyväksyttävää – missään olosuhteissa, Työmiehen tuumaustunnilla puhunut Soini korosti.
Hän muisteli ottaneensa asian esille, kun valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kotiin hyökättiin.
– Se jäi ehkä liian vähälle puheelle. Mietin, että mitä jos joku onnistuu – ja kuka sattuu kohdalle. Se oli minulle heräte ja viimeinen pisara.
– Poliitikot, minä mukaan lukien, saamme säännöllisesti tappouhkauksia. Vihapostia isot kasat. Mutta nyt ei ole kyse meistä vaan Suomesta ja ilmapiiristä. Minun mielestäni tässä tilanteessa olisi hyvä, että eduskuntaryhmien puheenjohtajat yhdessä päivittäisivät ja ajantasaistaisivat kaikesta henkisestä ja fyysisestä väkivallasta irtautumisen, Soini ehdotti.
“Jokainen elämä
on arvokas”
Paikalla oli myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Sampo Terho, joka uskoi, että Soinin ehdotus voidaan toteuttaa jo ensi viikolla.
– Asiasta keskustellaan jo tiistaina ainakin hallituspuolueiden yhteisessä ryhmäkokouksessa. Otin yhteyttä Arto Satoseen (kok.) ja Matti Vanhaseen (kesk.) asiasta, Terho sanoi.
Soini perusteli ehdotustaan puolueen esihistorialla.
– Me olemme pienen ihmisen ja yrittäjän puolue, ja meille jokainen elämä on arvokas. Minulle itselleni se tuli vanhasta taikinajuuresta SMP:stä. Se oli SMP:n puolueohjelman keskeinen lause. Pidän perussuomalaisten puheenjohtajana tärkeänä, että kaikki viha oikealta vasemmalle, anarkiasta terroriin juuritaan ja perataan. Kaikki väriin katsomatta.
Irakin palautussopimus
esille ensi viikolla
Soinin mielestä tällaista politiikkaa, vihaa, ei voi käyttää lyömäaseena mitään ryhmää kohtaan. Kaikki viha oikealta vasemmalle pitää panna ruotuun.
– Kun viha rehottaa sosiaalisessa mediassa, se on eri asia kuin asiallinen kritiikki. Keskustelua ei saa tukehduttaa, sanan pitää olla vapaa, mutta sanoistaan pitää vastata, Soini perusteli.
– Perussuomalaiset on kansanpuolue, toiseksi suurimmaksi äänestetty. Meillä on valtakirja, kannatusta. Siksi olemme hallituksessa ja iso puolue. Kansa teki meistä ison puolueen, hän sanoi.
Soini otti kiistanalaisesta maahanmuutosta myös toisen puolen esille. Soini aikoo puhua Irakin palautussopimuksesta sekä Irakin edustajan että Ruotsin ulkoministerin Margot Wallströmin kanssa ensi viikolla pidettävässä YK:n kokouksessa New Yorkissa.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Soini: Maahanmuuttolinja kiristyy huomattavasti

Maahanmuuttoaalto sai Supon tiukentamaan uhka-arviotaan
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää