LEHTIKUVA
Soini: SDP ja SAK saivat osumansa
Perussuomalaiset kansanedustajat riensivät ryhmäkokoukseensa pitkästä aikaa tiedotusvälineiden tiukan vartioketjun läpi, kun tieto Ylen gallup-tuloksesta oli tullut julki pari tuntia aiemmin. Puolue sai mittauksessa 10,7 prosentin kannatuksen. Puheenjohtaja Timo Soini joutui tiukimpaan tenttiin.
Soini piti suurimpana syynä työntekijöiden etuihin kaavailtuja leikkauksia, joita on kuitenkin onneksi ehditty jo korjata.
– Vasen koukku heilahti, duunarimiehiltä tuli varoitus, Soini kommentoi tulosta tuoreeltaan.
– Se johtuu tietenkin pakkolaeista, työelämähommasta. SDP ja SAK saivat osumansa meihin ja vähän koko hallitukseenkin, Soini jatkoi.
Soini ei usko, että pakolaiskriisi olisi horjuttanut puolueen kannatusta: perussuomalaisten kannatus tuskin virtaa tämän asian vuoksi SDP:hen, jolla ei ole maahanmuuttoon juuri mitään linjaa.
Kannatuksen laskun jatkumiseen hän ei usko.
Ryhmässä ei kapinaa,
vaaleihin on aikaa
Soini kiisti arviot, että eduskuntaryhmässä kytisi kapina tai puolueen hajaannus uhkaisi hupenevan kannatuksen vuoksi.
– Ei ryhmässä ole mitään kapinaa. Eiköhän siellä keskustella tästä asiasta ihan normaalisti.
Soini muistutti myös, ettei gallup-lukema vienyt puolueelta yhtään kansanedustajaa: puolue jatkaa toiseksi suurimpana, vaikka vihreät menivätkin tässä mittauksessa ohi.
– Tällainenkin päivä tuli, jollaisia politiikassa tulee. 18 vuoden aikana on tapahtunut monen näköistä, Soini tuumaili.
Hommat tehdään kunnolla,
kriisikokoukseen ei aihetta
Soinin mukaan puolue tekee jatkossakin kunnolla ne hommat, joita on lähdetty tekemään. Suomi on sellaisessa jamassa, josta ei gallupeilla nousta, vaan työllä ja yrittämisellä.
Hän ei nähnyt tarvetta ylimääräisen kriisikokouksen järjestämiseen, vaikka puolueen 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on sellaista vaatinut. Tynkkysen mielestä kokouksessa pitäisi päättää, voiko puolue jatkaa hallituksessa.
– Tehdään se, mitä on lähdetty tekemään ja matka on pitkä. Ei hevoskilpailussakaan ensimmäisen kaarteen jälkeen tuloksia ratkota, Soini vertasi ja huomautti, että listalta on löytynyt ylimääräistäkin porukkaa, että siihenkin voi suhtautua varovasti.
Hallitusyhteistyö
jatkuu, tuloksia tulee
Hän ei usko gallup-tuloksen vaikuttavan pahasti hallitusyhteistyöhön.
– Minä olen sellainen kaveri, että kun lyön kättä päälle niin se pitää myös tuulessa ja tuiverruksessa. Tottakai me huolehdimme, että ne asiat, joita pidämme tärkeinä tulevat läpi. Ne myös tulevat, koska hallitusohjelman toteuttaminen kestää neljä vuotta, Soini sanoi.
Hän myöntää, että sekin on voinut vaikuttaa, onko puolue saanut aikeitaan läpi hallituksessa. Hallitus on kuitenkin korjannut päätöksiään myös työläisille parempaan suuntaan.
– Nyt se on loistavalla tavalla lientynyt: saatiin ne sunnuntai- ja ylityökorvausten leikkaukset pois. Sehän ratkaisee, että työllisyys paranee ja syntyy ostovoimaa. Se ratkaisee ja vaalit ovat 2019. Tässä tulee 40 Ylen gallupia ennen sitä, Soini tuumasi.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Soini: Hallintarekistereitä käsiteltiin ensi kertaa kunnolla
Slunga-Poutsalo synkistä gallupluvuista: ”hallitustaipaleen alku on kaiken kaikkiaan ollut hyvin haastava”
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.