SUOMEN UUTISET
Soini: Talouden kääntyminen riippuu siitä, voittaako PS vaalit
Talouden kääntyminen kasvuun ja velkaantumisen voittaminen riippuu siitä, voittavatko perussuomalaiset vaalit. Näin linjasi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini Ilta-Sanomien tv-tentissä.
Haastattelijat kysyivät, pettikö Soinilta kantti, kun puolue esitti vaaliohjelmassaan vain 2-3 miljardin leikkausta. Valtiovarainministeriö on puhunut kuudesta miljardista, josta neljä miljardia kohdistuisi valtion ja loput kuntien menoihin.
– Ei pettänyt kantti, vaan jos tehdään yhdellä vaalikaudella noin massiiviset leikkaukset, se leikkaa kulutuskysyntää ja ostovoimaa sillä tavalla, että Suomen suunta ei käänny. Tavoitteen pitää olla tietenkin, että velkaantuminen taittuu, Soini vastasi.
Talouskasvua varjeltava
liialta leikkaukselta
Hiillostus jatkui ja Soinille huomautettiin, ettei tavoite täyty tällä leikkauksella.
– Kyllähän 2-3 miljardia euroa on hyvä tulos, jos siihen päästään vaalikauden aikana, Soini puolusti.
Entäpä kun vaje on 10 miljardia?
– Niin, mutta sitten kun saadaan talouskasvu päälle, rako supistuu. Se on sen varassa, voittavatko perussuomalaiset vaalit.
Autoveron lasku tuo
dynaamisia vaikutuksia
Soinia grillattiin myös vaaliohjelman houkutuksista, kuten autoveron laskusta. Perussuomalaiset esittävät leikkauksia mm. maahanmuuttoon, kehitysapuun ja sotu-kuluihin. Autoveron poisto veisi tuloista miljardin, energiaveroja laskettaisiin sadoilla miljoonilla ja puolustusmenoja lisättäisiin. Soinilta tentattin, eikö lisämenoja tule jo yhtä paljon kuin säästöjä esitetään.
– Tuo on kyllä tosi lyhyttä matikkaa – eihän sitä noin pidä ajatella. Otetaanpa vaikka tämä autovero, kun siitä tulee niin paljon pulinaa: nyt meillä on 25 000 valitusta käyttöautoista ja 300 virkailijaa Trafissa.
– Autoverohan on ihmisille. Jos raha säästyy, he kuluttavat sen johonkin muuhun tai turvallisempiin autoihin. Yksi liikennekuolema maksaa kaksi miljoonaa euroa. Ympäristöstä aina vouhotetaan, että sitä pitää suojella. Miksi sitten pitää ajaa vuoden 1994 Opel Corsalla? Soini kysyi.
Jäsenmaksuista voi
ja pitää yrittää säästää
Haastattelijat yrittivät kyseenalaistaa perussuomalaisten pyrkimyksen säästää noin 300 miljoonaa euroa EU-jäsenmaksuista sillä perusteella, että EU-maksujen rahoituskehyksistä olisi päätetty sitovasti vuoteen 2020 saakka.
– No EU:ssahan sanotaan, että maat eivät saa olla toistensa veloista vastuussa ja kymmenen vuotta ovat olleet. Jäsenmaksujen palautusta ovat saaneet Iso-Britannia, Hollanti, Ruotsi ja Tanska, mutta Suomi ei ole edes hakenut.
– Miksi se kaikilta muilta onnistuu ja me emme ole edes hakeneet? Me lähdemme siitä, että se onnistuu. Tänäkin vuonna Suomi maksaa 132 miljoonaa brittien jäsenmaksuosuutta. Eikö se kuulu heidän maksettavakseen? Soini kysyi.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Soini: Keskustan ja Sipilän väärä linja rokottaa liikkumista
Soini: Köyhyys poistettava Suomesta
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää