Artikkeli kuva

Slunga-Poutsalo: ”Sietämättömän korkeilla bensan ja sähkön hinnoilla rahoitetaan nykymuotoista humanitaarista maahanmuuttoa”

18.03.2019 |16:47

– Tulevissa vaaleissa ratkaistaan, ovatko suomalaiset valmiita maksamaan entistäkin korkeampia veroja samanaikaisesti, kun leikataan suomalaisten sosiaaliturvaa sekä muita etuuksia kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden ja humanitaarisen maahanmuuton kustannusten kattamiseksi, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka-Slunga Poutsalo vaatii kaikkia puolueita tuomaan rehellisesti ja läpinäkyvästi ohjelmissaan esiin, mihin suomalaisten veroeurot käytetään ja minkälaista politiikkaa ne ajavat vaalipuheiden jälkeen.

– Läpinäkyvyys ja kustannusvaikutusten julkisuus ovat keskeisiä politiikan vaatimuksia. Veronmaksajilla on oltava oikeus tietää, mihin heidän kovan työnsä tuloksesta kerätyt veroeurot käytetään, jos luottamusta poliittiseen järjestelmään halutaan vahvistaa.

– Puolueiden edustajien julkiset mielipiteet kääntyvät vaalien alla kuin tuuliviiri, riippuen siitä, minkälaista palautetta toreilta ja turuilta tulee. Linjat ja päätökset on kuitenkin tehty, kaikki muu on vaalipuhetta. Äänestäjän kuluttajansuojan perään voi oikeutetusti kysyä, puoluesihteeri sanoo.

Tavallinen suomalainen maksaa kustannukset

Perussuomalaiset ovat pitkään vaatineet laskelmia, eli toisin sanoen todellisia lukuja, miten paljon erityisesti humanitaarinen maahanmuutto maksaa suomalaisille veronmaksajille.

– Perussuomalaiset saivat tämän vaatimuksen kirjattua myös Sipilän hallitusohjelmaan. Alkuun sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehet pelasivat aikaa sekä kiemurtelivat ja väittivät harhaanjohtavasti, että selvitystä varten tarvittavia virallisia tilastollisia lukuja ei ylipäätään ole saatavilla. Kun perussuomalaiset saatiin aktiivisilla toimenpiteillä heitettyä hallituksesta, selvitys maahanmuuton kokonaiskustannuksista hiljaa haudattiin.

Perussuomalaisille maahanmuuttopolitiikka on ennen muuta taloudellinen kysymys.

– Poliittisten päätöksen tulee perustua taloudellisiin laskelmiin. Ainoastaan näiden pohjalta on mahdollista tehdä perusteltuja poliittisia ja oikeudenmukaisia valintoja. Maahanmuuton kustannukset lankeavat viime kädessä aina tavallisten suomalaisten maksettaviksi, Slunga-Poutsalo muistuttaa.

Somaliasta ja Irakista tulleista suurimmat kustannukset

Suomen Perustan tänään julkaisema, maahanmuuttajien elinkaarivaikutuksia julkiseen talouteen tarkasteleva tutkimus on laajin koskaan Euroopassa tehty tutkimus humanitaaristen maahanmuuttajien lopullisesta, koko eliniän, karttuvasta saldosta veronmaksajille.

Tutkimuksen mukaan Somaliasta tai Irakista Suomeen muuttavan 20-24-vuotiaan henkilön kustannukset veronmaksajalle ovat henkilön koko elinkaaren aikana jopa miljoona euroa.

Slunga-Poutsalo sanoo, että tutkimus paljastaa, miksi kestävyysvajettamme ei ole edes talouden nousukautena pystytty kuromaan umpeen.

– Julkisuudessa on toistuvasti vähätelty, ettei Suomessa ole mitään ongelmaa, koska humanitaarisen maahanmuuton osalta tulijoiden määrä on laskenut vuositasolla 2 000-3 000 tulijaan. Todellisuus on toinen kuin julkisuudessa väitetään. Nämäkin niin sanotut pienet luvut kasvattavat kestävyysvajettamme 2-3 miljardilla eurolla.

Sähköstä ja polttoaineista kerätään 4,7 miljardia

Slunga-Poutsalo nostaa esille yhden asian, miten tavalliset suomalaiset hyötyvät jos perussuomalaisten vaatimus humanitaarisen maahanmuuton lopettamisesta toteutuu.

– Poimitaan esimerkiksi ainoastaan yksi luku valtion budjetista keskustelun pohjaksi mittakaavaa antamaan. Jokapäiväisistä välttämättömyyshyödykkeistä kuten sähköstä ja polttoaineista kerätään suomalaisilta tänä vuonna veroja 4,7 miljardia euroa.

– Jokainen suomalainen voi laskeskella, noituessaan asiasta bensapumpulla ja sähkölaskua maksaessa, että sietämättömän korkeilla hinnoilla itse asiassa rahoitetaan nykymuotoista humanitaarista maahanmuuttoa.

Perussuomalainen ilmastopolitiikka ei kurita suomalaisia

Perussuomalaisten puoluesihteeri painottaa, että tulevissa vaaleissa ratkaistaan, ovatko suomalaiset valmiita maksamaan entistäkin korkeampia veroja samanaikaisesti, kun leikataan suomalaisten sosiaaliturvaa sekä muita etuuksia kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden ja humanitäärisen maahanmuuton kustannusten kattamiseksi.

Perussuomalaiset irtautui äskettäin eduskuntapuolueiden yhteisestä ilmastotyöryhmästä.

– Kahdeksan eduskuntapuolueen ilmastopoliittinen sitoumus on tavalliselle veronmaksajalle lohduton. Suomen olisi laskettava päästöjä enemmän ja nopeammin kuin missään muualla EU:ssa – samalla lisäten kokonaispäästöjä EU:ssa. Nämä hurmahenkiset päästötavoitteet kuristavat suomalaisen teollisuuden hengiltä, ja nostavat jo ennestään korkeat kulkemisen ja asumisen kustannukset sietämättömiksi.

– Meillä perussuomalaisilla on ilmastopoliittinen vaihtoehto. Perussuomalainen vaihtoehto ei kurita suomalaisia eikä suomalaista teollisuutta. Se itse asiassa vähentää konkreettisesti EU:n kokonaispäästöjä. Me perustelemme vaihtoehtoamme sillä tosiasialla, että Suomi on vuodesta 1990 leikannut päästöjään kaksi kertaa enemmän kuin muut EU-maat keskimäärin, Slunga-Poutsalo muistuttaa.

SUOMEN UUTISET


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

4.
Suomen uutiset logo

Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”

19.11.2024 |16:28
5.
Suomen uutiset logo

Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”

16.11.2024 |11:30
8.
Suomen uutiset logo

Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan

17.11.2024 |22:27
9.
Suomen uutiset logo

Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse

14.11.2024 |23:20
10.
Suomen uutiset logo

Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan

20.11.2024 |12:31

Uusimmat

Perussuomalainen 1/2024

Mainos kuva

Lue lisää