

PS ARKISTO
Simula valmiuslain jatkamisesta: ”Meidän on turvattava suomalaisten hyvinvointi nyt ja kriisin jälkeen”
Eduskunta keskusteli valmiuslain pykälien jatkamisesta ja sovellutuksista täysistunnossa. Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula huomautti, miten valmiuslain käyttöönotto on opettanut paljon erityisesti lain sekä järjestelmien heikkouksista.
– Järjestelmiemme jäykkyys, byrokratia ja lainsäädäntömme itsessään on aiheuttanut valtavia haasteita, minkä lisäksi on myönnettävä, ettemme olleet täysin valmistautuneita juuri tällaiseen tilanteeseen, Jenna Simula totesi.
Tilanne ei ole vielä ohitse
Simula muistutti, ettei tilanne ole vielä ohitse ja toimivaltuuksia valmiuslain avattujen pykälien osalta on jatkettava. Hänen mukaansa on huolestuttavaa, että esimerkiksi joissain kunnissa lasten määrä päiväkodeissa ja kouluissa nousee päivittäin, koska osa toimista ovat pelkkiä suosituksia. Lisäksi etäkoulun sijaan oppilaat ovat paikoin kotikoulussa siksi, ettei Suomella ollut valmista palettia etäopetuksen antamiseen.
Suuria ongelmia on ollut esimerkiksi etäyhteyksien toimivuuden kanssa.
– Meillä ei ollut laitteita tai kattavia tietoliikenneyhteyksiä etäopetuksen antamiseen. Nettiyhteyksien puute ja kaistan riittämättömyys toivottavasti herättävät ruususen unesta viimein nekin kansanedustajat, jotka kuvittelevat tilanteen parantuvan markkinaehtoisesti teleoperaattoreiden toimesta, Simula painottaa.
Muista maista ei juurikaan apua
Niin ikään Euroopan unioni on ollut globaalissa kriisissä Simulan näkemyksen mukaan täysin kädetön, eikä apua saada vastikkeetta Euroopan ulkopuoleltakaan. Tähän asiaan kansanedustaja Simulakin kiinnitti huomiota puheessaan vaatien myös hallitusohjelman uusimista vastaamaan kriisin jälkeistä aikaa.
– Mikäli joku ei vielä ole huomannut, niin todettakoon, ettei tässä tilanteessa ole muista maista juurikaan apua, eikä millään muulla ole merkitystä kuin sillä, että me itse turvaamme suomalaisten hyvinvoinnin nyt ja kriisin jälkeen. Sillä samalla ajatuksella olisi hallitusohjelmakin luotava uudelleen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- toimivaltuudet etäyhteydet koronakriisi koulut ja päiväkodit valmiuslaki hyvinvointi Euroopan unioni Hallitusohjelma Byrokratia Jenna Simula perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset kysyivät hallitukselta päiväkotien ja koulujen sulkemisesta – Marin ei suosittele valmiuslain käyttöönottoa

Suomalaisten turvallisuus on perussuomalaisille tärkein asia: “Kehitysapumenot, maahanmuuton kustannukset sekä poliittisten järjestöjen tuet ovat menoja, joista pitää näissä olosuhteissa leikata”

Purra kehottaa viranomaisia viestimään avoimemmin koronatilanteesta: ”Ymmärrän, että on tarve välttää paniikin luomista, mutta kyllä demokraattisessa valtiossa kansalaiset kestävät kuulla tosiasioita”

THL:n arviot koronaviruksen vaarallisuudesta herättävät kummastusta – laitos käyttää lukuja, jotka vastaavat vanhaa influenssapandemian varautumissuunnitelmaa – WHO ohjeistaa aivan toisin

Rantanen: Todellisuus ei tue THL:n väitettä – ”Ovatko hallituksen puheet testauksen lisäämisestä pelkkää ilmaa?”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.