LEHTIKUVA
Simula: ”Puolueet tukekoon itse nuorisojärjestöjään”
Hallitus on saanut budjettiriihensä päätökseen ja tulos on karmea. Valtion vastuuttomasta rahanjaosta olisi voitu karsia pahimmat ylilyönnit pois, mutta nyt näyttää siltä, ettei mitään priorisointia kuluissa ole tehty, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula.
Jenna Simula nostaa esille koronan vuoksi romahtaneet Veikkaus-tulot, joilla on rahoitettu muun muassa poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen toimintaa. Budjettiriihen lopputulos oli, että valtio kompensoi kaikki järjestötuet.
– Olisi hyvä hetki tarkastella esimerkiksi poliittisten tai poliittisesti sitoutuneiden järjestöjen avustuksia, joihin on myönnetty 4,1 miljoonaa euroa tänä vuonna. Jotkut poliittiset nuorisojärjestöt saavat tukia vielä kunnilta ja kaupungeilta valtiontuen lisäksi.
– Nämä ovat juuri niitä pieniä puroja, joita pitäisi tosissaan tarkastella kriittisin silmin. Tukekoot puolueet itse nuorisojärjestöjään esimerkiksi hiljattain korotetuilla puoluetuilla, Simula puuskahtaa.
Puoluetuesta riittää nuorillekin
Simula kysyy nyt hallitukselta jättämässään kirjallisessa kysymyksessä, mihin toimiin se aikoo ryhtyä, jotta poliittisten nuorisojärjestöjen tukea ei maksettaisi enää opetus- ja kulttuuriministeriön kautta, vaan puolueet tukisivat omia nuorisojärjestöjään itse esimerkiksi saamillaan puoluetuilla.
Hän kysyy lisäksi, katsooko hallitus sopivaksi, että kunnat tukevat erikseen sellaisia poliittisia nuorisojärjestöjä, jotka saavat jo valtiontukea.
– Avoimuuden nimissä olisi järkevää, että poliittiset nuorisojärjestöt saisivat tukensa suoraan puolueilta, eikä niitä tukisi sen lisäksi paremmin kunnat kuin ministeriökään. Järjestelmä hämärtää ymmärrystä puolueiden kokonaisrahoituksesta, sillä nuorisojärjestöt ovat yhtä lailla puoluepoliittisia toimijoita kuin puolueet itse, Simula huomauttaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- poliittinen toiminta veikkausvoittovarat nuorisojärjestöt avustukset valtio julkinen raha STEA Puoluetuki Kunnat Jenna Simula perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
STEA-avustuksia nauttiville järjestöille iski ahdistus – ministeri Saarikko riensi apuun: Järjestöjen kassavajetta paikataan vaikka velkarahalla
STEA-avustuksia vastaanottava järjestö opastaa Facebookissa nuoria huumeiden käyttöön: ”Hyvä mielentila ja rauhallinen ympäristö edesauttaa sitä, että sä et lähde pahalle tripille”
Helppoa rahaa: Maahanmuutto- ja monikulttuuriyhdistyksille jaettiin veikkausvoittovaroista 5,5 miljoonaa euroa
STEA jakoi yli puoli miljoonaa euroa somalien yhdistystoimintaan
Kaarnavenemiehille taas jättipotti – hautomotoimintaan lapioitu jo yli miljoona euroa STEA-avustuksia
Hurstin leipäjonoille ei heru STEA-avustuksia: Turha hakea, kun aina tulee kieltävä vastaus – “Yhden kommentin mukaan meillä on jo liikaa rahaa”
Seksuaalijärjestöille muhkea avustuspotti veikkausvoittovaroista: Setalle vajaa miljoona, Sexpolle melkein 400 000 euroa
Huumeidenkäytön vapauttamista lobbaaville järjestöille jaettiin yli kymmenen miljoonaa veikkausvoittovaroja
Kansanedustaja Simula palaa äitiyslomalta ja lähtee ehdolle kuntavaaleihin: “Edessä entistä vaikeammat taloudelliset ajat”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää