PS ARKISTO
Seppänen hallitusohjelman työelämäuudistuksista: “Tavoitteena on nimenomaan lisätä työpaikkoja”
Kansanedustaja Sara Seppänen kirjoittaa Uusi Rovaniemi -lehden kolumnissa 9.11. hallitusohjelman kaikkien työelämän uudistusten tavoitteena olevan paremman työllisyystilanteen ja valtion talouden tasapainon. Näitä hyvää tekeviä uudistuksia on vasemmistopuolueiden vaikea hyväksyä. Uudistusten tavoitteena on nimenomaan lisätä työpaikkoja.
Perussuomalaisten kansanedustaja Sara Seppänen kysyy Uusi Rovaniemi -lehden kolumnissaan, mitä nämä vasemmistopuolueet ovat isossa kuvassa saaneet aikaiseksi Suomen kilpailukyvylle ja viennille. Sosiaalidemokraattinen puolue syyttää hallitusta petoksesta. Tässä kohtaa Seppänen kehottaa pysähtymään ja tarkastelemaan, mitä on itse asiassa viime vuosina tapahtunut. Vasemmistopuolueet ovat sallineet työpaikkojen viennin ulkomaille, tulevien sukupolvien velkaantumisen ja Suomen kilpailukyvyn heikentämisen jarruttamalla uudistuksia.
– Kuka sitten on duunarin ja tavallisen suomalaisen puolella? Ammattiyhdistysliikkeitä on tarvittu historian saatossa puolustamaan työntekijän oikeuksia, ja näin on hyvä olla edelleen. Mutta tasapaino on pielessä, mikäli vaaleilla valittujen lainsäätäjien yli kävelevät järjestöt. Suunnan tulee muuttua, Seppänen vaatii.
Kupla on mätä
Seppäsen mielestä puhutaan aivan liian vähän vasemmistopuolueiden ja ay-liittojen erittäin tiiviistä yhteyksistä. Koko Suomen tukijärjestelmä on myös vääristänyt tervettä markkinaa. Esimerkiksi asumistukijärjestelmällä on selvä taloudellinen kytkentä ay-liittoihin ja liittojen omistamiin asuntosijoitusyhtiöihin. Veronmaksaja maksaa kovaa hintaa asumistuen muodossa yhtiöille, jotka ay-liitot omistavat. Nämä liitot jakavat vaalirahaa vasemmistopuolueille. Kupla on täysin mätä.
– Kojamon suurimmat omistajat, kuten Teollisuusliitto, saivat verovapaasti osinkoja viime vuonna 6,2 miljoonaa euroa. Vasemmistolle tämä sopii vallan hyvin, sillä esimerkiksi vuoden 2015 eduskuntavaaleissa MTV:n selvityksen mukaan sekä SDP:n että vasemmistoliiton ehdokkaista enemmistö kertoi saavansa vaalirahaa ammattiliitoilta tai -yhdistyksiltä.
– Tiesitkö muuten, että Suomessa naisyrittäjistä liki puolet tienaa alle 2 000 €/kk? Monissa pienissä yrityksissä voi syntyä vaikeita tilanteita, kun irtisanomissuoja on ollut niin vahva. Yrittäjä ei voi palkata uutta työntekijää mahdollisesti työhön sopimattoman työntekijän tilalle, Seppänen kertoo.
Kaikki tarvitaan talkoisiin
Petteri Orpon hallitusohjelma onkin saanut runsaasti kiitosta mm. naisyrittäjiltä. Irtisanomissuojan muuttaminen koetaan hyväksi uudistukseksi. Kukaan ei halua luopua hyvästä työntekijästä, mutta huonosta työntekijästä tai työilmapiirin myrkyttäjästä on voitava päästä eroon ilman pelkoa sanktioista tai pitkistä oikeusprosesseista.
– Tämä on koko työyhteisön etu, eikö vain? Seppänen kysyy.
– Suomessa on tarpeen vähentää lakkoja, jotka heikentävät kilpailukykyä. On pyrittävä parempaan sovittelujärjestelmään. Henkilöstön edustajat tarvitaan vahvemmin mukaan yrityksien hallituksiin. Jokaisen, niin työntekijän, työnantajan, yrittäjän ja meidän kaikkien on tultava puolitiehen vastaan, jotta Suomi nousee velkakurjuudesta takaisin menestyvien talousmaiden joukkoon.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Sara Seppänen Teollisuusliitto ammattiyhdistysliikkeet tukijärjestelmä Kojamo työelämän uudistus vasemmistopuolueet irtisanomissuoja Hallitusohjelma Petteri Orpo Velkaantuminen Kilpailukyky
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ay-liike manipuloi ensin jäsenistöään PS-vastaisella lokakampanjalla – nyt levitetään vääristelyjä ja puolitotuuksia hallitusohjelman työelämäkirjauksista
Purra: Hallituksen tehtävänä on luoda yrityksille helposti ennakoitava toimintaympäristö – ”Yrityksillä tulee olla mahdollisuus kasvaa ja ihmisillä mahdollisuus vaurastua”
Suomen Yrittäjien tuore kysely: Perussuomalaiset on duunareiden suosikkipuolue
Rostila: Ay-liikkeen uhkailulle ei pidä antaa periksi
Hallituspuolueiden nuorisojärjestöt arvostelevat välikysymyksen jättänyttä oppositiota: Velkaantuminen on nuorten tulevaisuudesta leikkaamista
Hallitus haluaa kääntää Suomen velkaantumiskehityksen – Vähämäki: “Suomen on pakko tasapainottaa julkinen talous”
Talouden tilanne kääntynyt jälleen heikompaan suuntaan: “Suomen julkinen talous on tienhaarassa”
Perussuomalaisten Antti Kangas: Yrittäjät arvostavat hallituksen vastuullista ohjelmaa
Ruohonen-Lerner vaatii lisää avoimuutta vaalirahoitukseen: “Avoimuus on tie kohti oikeudenmukaista yhteiskuntaa”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää