Yhdysvaltalaisyliopisto järjestää tiedeseminaarin, jonne ei haluta valkoisia tutkijoita puhumaan. Seminaarikutsussa painotetaan, että puhujaksi ilmoittautuvan tutkijan pitää kuulua johonkin “historiallisesti aliedustettuun” ryhmään. Tavoitteena on tuoda esille “uusia ääniä” tieteessä.
Williams-yliopisto järjestää marraskuun alussa viikonloppuseminaarin, johon pyydetään alustuksia tutkijakoulutettavilta tai äskettäin tohtorintutkinnon suorittaneilta. Seminaarin esitelmöitsijöiden valintaan liittyy kuitenkin erityisehto: seminaarikutsun mukaan puhujien on edustettava jotakin vähemmistöä.
Valkoisiksi itsensä kokevat eivät siis kelpaa puhumaan, vaan hakijan on pystyttävä todistamaan olevansa esimerkiksi afroamerikkalainen, Alaskan alkuperäisasukas, arabialaisamerikkalainen, aasialaisamerikkalainen, latino, intiaani, hawaijilainen tai muu Tyynenmeren saarien asukas, tai ylipäätään mitä tahansa muuta kuin valkoinen amerikkalainen.
Seminaaripuhujiksi valitut tutkijat saavat 500 dollarin apurahan ja ilmaisen ylläpidon seminaariviikonlopun ajaksi. Järjestäjien mukaan tavoitteena on luoda “älyllisesti rikastava” kokemus kaikille osallistujille.
Aiheesta uutisoi ensimmäisenä yliopistouutisiin erikoistunut The College Fix -nettilehti.