PS ARKISTO
Sebastian Tynkkynen lähtee Brysseliin puolustamaan suomalaisten etua: Liittovaltiokehitykselle on laitettava stoppi
Europarlamenttiin uutena edustajana valittu perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen lähtee EU-parlamenttiin puolustamaan Suomen kansallista etua täysillä. Liittovaltiokehitys on pysäytettävä ja kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeudesta pidettävä kiinni.
Euroopan unionissa luodaan moniin kysymyksiin se liikkumatila, jonka sisällä Suomikin EU:n jäsenvaltiona toimii. Siksi europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen pitää valtavan tärkeänä, että Brysselissä vaikutetaan siihen, että tämä liikkumatila on Suomelle paras mahdollinen.
Vaikka EU-tason päätöksenteko vaikuttaa monissa asioissa eduskuntaakin merkittävämmällä tavalla Suomeen, on äänestysaktiivisuus siitä huolimatta jäänyt meillä todella vaisuksi.
– Uskon sen johtuvan siitä, että kansalaiset eivät oikein ole perillä, mitä EU-päätöksenteossa tapahtuu. Siksi haluan omalta osaltani olla viemässä viestintää uudelle tasolle, jotta suomalaiset paremmin ymmärtäisivät, mitä EU:ssa milloinkin päätetään ja miksi se on Suomen kannalta niin merkittävää, Tynkkynen kertoo.
EU:n suunta on väärä
Tynkkysen mielestä EU:n liittovaltiokehitykselle on laitettava stoppi. Unionin pitää olla kansallisvaltioita hyödyttävä yhteisö, ei kansallisvaltioiden rajoja ja itsemääräämisoikeutta häivyttävä koneisto. Tynkkysen harmiksi suunta EU:ssa on ollut valitettavasti viime aikoina väärä ja liittovaltioelementtejä halutaan tuoda yhä voimallisemmin keskusteluun yhteisvelan ja tulonsiirtojen muodossa.
– Olen eduskunnassa ajanut voimakkaasti niitä teemoja, jotka meille perussuomalaisille ovat tärkeitä. Samalla olen viestinyt aktiivisesti useissa kanavissa ja avannut kansalaisille, mistä on ollut kyse, miksi jotain päätöksiä tehdään ja mitä me tekisimme toisella tavalla. Uskon, että minua äänestäneet haluavat nähdä tämän saman tulevan toteutetuksi myös EU-tason päätöksenteossa, Tynkkynen arvioi vaalimenestyksensä salaisuutta.
Yhteiseen pottiin kerätyt äänet ratkaisivat
Samaan aikaan Tynkkynen toteaa, että perussuomalaisten listalla olleet ehdokkaat saivat hyviä äänimääriä laajalla rintamalla, mikä osoittaa sen, että äänestäjien luottamusta löytyi. Tulosten valossa Tynkkynen pitää selvänä, ettei kukaan olisi päässyt läpi omalla henkilökohtaisella äänimäärällään, vaan yhteiseen pottiin kerätyt äänet ratkaisivat perussuomalaisten meppipaikan.
Suurimpana selittävänä tekijänä perussuomalaisten kehnolle vaalimenestykselle Tynkkynen pitää sitä, että puolueen äänestäjät jäivät näissä vaaleissa kotisohville.
– Jos katsoo galluplukuja juuri ennen vaaleja, perussuomalaisten kannatus oli viime aikojen normaalilla tasolla. Ne äänet jäivät kuitenkin näissä vaaleissa antamatta, Tynkkynen toteaa.
Oppimisen paikka
Jos puolueen heikosta tuloksesta haluaa löytää jotain positiivista, niin ainakin se tarjoaa perussuomalaisille paikan oppia. Siksi vaalitulos on nyt käytävä puolueena hyvin tarkasti läpi ja mietittävä, mitä voitaisiin tehdä paremmin, jotta perussuomalaisten äänestäjät lähtisivät seuraavissa eurovaaleissa liikkeelle. Tynkkynen uskoo EU-päätösten merkityksen viestimisellä olevan suurin rooli tässä kehittämistyössä.
– Tunnelma valinnan suhteen on vielä häkeltynyt, ja tässä menee varmaan hetki, ennen kuin sen on kunnolla sisäistänyt. Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus. Se, että omasta tavoitteesta tuli nyt totta, tuo myös valtavan määrän intoa jatkaa tätä työtä isänmaan puolesta, vaikka parlamentti nyt vaihtuukin.
– Haluan sanoa valtavan kiitoksen kaikille äänestäjille, kanssaehdokkaille, vaalityöntekijöille, puoluetoimistolle ja erityisesti puolueen puheenjohtajalle Riikka Purralle, joka teki kaikista kovimman työn näissä vaaleissa, Tynkkynen kiittää.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- gallupkannatus EU-päätöksenteko äänestysaktiivisuus yhteisvelka kansallisvaltiot vaalimenestys liittovaltiokehitys kansallinen itsemääräämisoikeus tulonsiirrot Riikka Purra europarlamentti Sebastian Tynkkynen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Talousasiantuntija Huopainen: Jokainen uusi velkapaketti pahentaa tulevan laskun loppusummaa
Tynkkysen jälkeen eduskuntaan nouseva Merja Rasinkangas: ”Lapsia on liian paljon tuuliajolla ja vähän heitteilläkin”
Sebastian Tynkkynen maahanmuuton keskeisestä ongelmasta: Jos tullaan pyytämään apua, niin sitten lyödään auttavaa kättä
Tynkkynen: Tapa, jolla suuri rasismikeskustelu on käyty, ei kerää pisteitä
Poliittisesta väkivallasta epäilty italialainen vasemmistoaktivisti valittiin europarlamenttiin äänivyöryllä
Henkilökuvassa: Perusinsinööri Joonas Kiviranta ratkoo käytännön ongelmia – mutta tykkää myös filosofoida
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää