Twitter, Yle
Viikon 3/2022 luetuin
SDP:tä kannattava Tehy-pomo höyrähti Purralle, joka esitti sotealalle “lisää käsiä”, mutta ei ilmeisestikään ymmärtänyt, että Tehyn oma logo esittää auttavia käsiä
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen otti lämpöä, kun kuuli puheenjohtaja Riikka Purran peräänkuuluttavan Ylen vaalipaneelissa “lisää käsiä sotesektorille”. Tämä on omituista, sillä Tehyn omassa logossa on kuvattuna nimenomaan auttavat kädet. Kivahdusta selittänee Rytkösen vahva SDP-tausta. Demarille on luonnollisesti vaikeaa hyväksyä mitään, mitä kuulee kilpailevan leirin edustajan suusta, oli kannanotto sitten eduksi hoitoalalle tai ei.
Tämänkertainen tapauksemnme lähti liikkeelle Ylen torstain vaalipaneelista, jossa puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) otti kantaa sen puolesta, että “sotesektorille tarvitaan lisää käsiä”.
Paneelia seurannut Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen hajoili sanavalinnasta, ja avautui Twitterissä:
“Riikka Purra vaatii lisää käsiä sote-alalle. Kokonainen hoitaja hoitaa taatusti paremmin. Miksi meistä korkeasti koulutetuista ammattilaisista on niin hemmetin vaikeaa puhua muina kuin käsinä ja käsipareina?”
.@ir_rkp vaatii lisää käsiä sote-alalle.
Kokonainen hoitaja hoitaa taatusti paremmin.
Miksi meistä korkeasti koulutetuista ammattilaisista on niin hemmetin vaikeaa puhua muina kuin käsinä ja käsipareina?
#aluevaalit #käsiparit #sote #tehy
— Millariikka Rytkönen (@millaryt) January 13, 2022
Rytkösen kiukuttelu vaikutti kummalliselta, sillä lisäkäsistä, auttavista käsistä ja kaikenlaisista muunkinlaisista käsistä puhuminen on täysin normaalia suomalaista yleiskieltä.
Toiseksi, Tehyn omassa 1985 suunnitellussa logossa on nimenomaan kuvattu auttavat kädet.
Tehyn graafisessa ohjeessa lukee näin: “Vuonna 1985 Tehy otti käyttöön järjestötunnuksen, joka on taiteilija Tuija Kuparisen suunnittelema Auttavat kädet -merkki. Sen aihe kuvastaa tehyläisten työtä potilaiden kanssa ja hyväksi.”
Asian havaitsi perussuomalaisten Tommi O. Pälve. Huomio otettiin sosiaalisessa mediassa asiaankuuluvalla huvittuneisuudella.
Rytkönen tietenkin syytti perussuomalaisia maalittamisesta ja niin päin pois.
Kenen asialla liittopomot oikein ovat?
Tehy-pjn kiehahdus selittynee sillä, että hän on pitkän linjan SDP-aktiivi, ja mukana useammissa vaaleissa SDP:n listoilla.
Purra nosti Tehypomon saivartelun esiin tänään Tuumaustunnilla (kohdassa 15 min 25 sek):
“Kun puhutaan sotesta, on syytä huomioida vasemmistopuolueiden voimakas alan ay-liittoihin. Ja toisinpäin. Voi hyvällä oikeutuksella kysyä, ajavatko kaikki liitot todella vain työntekijöidensä ja alansa asiaa, vaiko yksinkertaisesti tiettyä puoluepolitiikkaa. Vastausta voi miettiä esimerkiksi lukemalla mitä Tehyn puheenjohtaja twiittasi siitä, kun perussuomalaisten puheenjohtaja voimakkaasti puolusti hoitajia kolmen suurimman puolueen Ylen vaalipaneelissa.”
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perjantain Tuumaustunnilla: Riikka Purra ja taloustutkimuksen Pasi Holm kertovat vihersiirtymän poskettomasta hintalapusta
Tehyn kovaotteinen järjestöjyrä Millariikka Rytkönen ei niele kritiikkiä SDP-kampanjoinnistaan, vaihtaa puhetyyliä: “maalitusepisodi, ahdistavaa”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää