

PS ARKISTO
SDP:n mukaan maahanmuutto olisi vastaus Helsingin huoltosuhdeongelmaan, perussuomalaisten Halla-aholle väite ei mene läpi: ”Ongelmaa ei ratkaista väestöllä, joka elää tulonsiirtojen varassa”
Helsingin Sanomien pormestaritentissä tänään kokoomuksen Juhana Vartiainen, vihreiden Anni Sinnemäki, SDP:n Nasima Razmyar, vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho keskustelivat Helsingin kasvusta. Kokoomus, demarit ja vihreät haluavat Helsinkiin aina vain lisää väkeä, perussuomalaisten mielestä kasvu ei kuitenkaan voi tapahtua hinnalla millä hyvänsä.
Vuosisadan puoliväliin mennessä Helsingissä saattaa asua jopa 860 000 ihmistä, eli yli 200 000 enemmän kuin nyt. Kokoomuksen Juhana Vartiaisen mukaan suuren asukasmäärän kasvun tavoitteleminen ja maahanmuuttajien houkutteleminen on ”erinomainen juttu”, koska työikäinen väestö vähenee.
– On valtavasti ihmisiä, jotka Helsinkiin haluavat muuttaa. Poliitikkojen tehtävä on mahdollistaa tämä, Vartiainen sanoi ja väitti myös, että tuottavuus kasvaa samalla, mitä enemmän ihmisiä asuu lähempänä toisiaan.
Vihreiden Anni Sinnemäen mielestä Helsingin väestömäärän kasvua on syytä ajatella niiden ihmisten kannalta, jotka puhuvat jotain muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia.
– Ihmisten valintoja ei voi luoda. Voimme vain auttaa ihmisiä löytämään koti, Sinnemäki esitti.
Turvattomuus ja segregoituminen jo vauhdissa
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho oli eri linjoilla kuin muut pormestariehdokkaat. Halla-aho toppuutteli toisten pormestarikandidaattien visioita, sillä Halla-aho joutui muistuttamaan, että Helsingin kasvu ei tällä hetkellä ole kestävällä tasolla.
– Muuttoliikettä ei voi ajatella yksinomaan määrällisenä vaan myös laadullisena kysymyksenä – paitsi kunnan talouden kannalta myös monien muuttoliikkeeseen liittyvien lieveilmiöiden kannalta.
Halla-aho huomautti, että Helsingin muuttovoitto perustuu tällä hetkellä yksinomaan vieraskielisen väestön kasvuun.
– Meillä on tällä hetkellä käynnissä ihan samat negatiiviset kehityskulut, kuten asuinalueiden ja koulujen segregoituminen ja turvattomuuden lisääntyminen, mikä on nähty muissakin Länsi-Euroopan maissa.
Halla-aho erikseen kiisti Sinnemäen näkemyksen siitä, että kaupungin kasvu olisi ilmiö, joka vain tapahtuu ja johon ei mitenkään voida poliittisesti vaikuttaa.
– Tänne muuttaa paljon vieraskielistö väestöä, joka ei itse maksa asumisestaan. Kaupunki voi tässä tehdä aktiivisestikin politiikkaa, esimerkiksi priorisoimalla väestöryhmiä.
SDP:n mukaa maahanmuuttajien saapuminen on etu
Myös demarien Nasima Razmyarin mukaan Helsingin kasvu on yksinomaan myönteinen asia.
– Kun Suomeen tulee maahanmuuttajia, sehän on vain meidän etumme, jos maahanmuuttajat asettuvat nimenomaan Helsinkiin.
Razmyarin mukaan nimenomaan maahanmuutto olisi ratkaisu huoltosuhdeongelmaan, mutta Halla-aho joutui taas toppuuttelemaan.
Halla-aho totesi, että vaikka kasvua itsessään ei pidä vastustaa, sitä ei myöskään pidä edistää saati hyväksyä hinnalla millä hyvänsä.
– Huoltosuhdeongelmia ei voida ratkaista siten, että lisätään sellaista työikäistä väestöä, joka pääasiassa elää tulonsiirtojen varassa. Ikävä kyllä tämänhetkinen muuttoliike, varsinkin EU-maiden ulkopuolelta on juuri tällaista, Halla-aho sanoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- pormestaritentti kustannukset tulonsiirrot Muuttoliike Nasima Razmyar Juhana Vartiainen Anni Sinnemäki Sosiaaliturva perussuomalaiset talous Jussi Halla-aho Helsinki maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Helsingin pormestariksi pyrkivä Juhana Vartiainen ei usko maahanmuuton aiheuttavan ongelmia pääkaupungissa, tahtoo myös pormestarille tuhdin tilipussin – Halla-aho: ”Absurdia”

Pormestariehdokas Jussi Halla-aho: Helsinkiin syytä julistaa asumisen hintahätätila ja maahanmuuttohätätila – ”Vaikuttavat tavallisten ihmisten turvallisuuteen ja kunnan talouteen”

Halla-aho videopuheenvuorossaan: Helsingin muuttuminen globaaliksi sosiaalitoimistoksi on tapahtunut kokoomuksen johdolla

Asuntomarkkinat jakautumassa kahtia pääkaupunkiseudulla: Vieraskieliset valtaavat vanhat lähiöt – pako hyville alueille nostaa hintoja hyytävää vauhtia

Vihreiden mielestä Suomi liikkuu polkupyörällä – perussuomalaiset tyrmää hallituksen intoilun ruuhkamaksuista: ”Sakkovero pienituloiselle työssäkäyvälle”

Helsingin pormestariksi pyrkivä Arhinmäki haluaa työssäkäyvien kiusaksi ottaa käyttöön ruuhkamaksut – Halla-aho ei näe liikenteellisiä perusteita: ”Suomessa ei ole sellaisia ruuhkia”

Antikainen: Suomen otettava oppia Tanskasta turvapaikkajärjestelmän väärinkäytön kitkemiseksi
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää