– Päädyin tähän ratkaisuun, koska siellä oli sellaisia arvokysymyksiä, jotka saattavat hankaloittaa pormestariohjelman rakentamista. Minulla ei ole tarvetta nostaa esiin enempää yksittäisiä asioita, mutta yhdenvertaisuusasiat ovat sellaisia, joista ei neuvotella, kommentoi Ilmari Nurminen Aamulehdelle.
Nurminen ei edes pyrkinyt aitoon yhteistyöhön
Tampereen Perussuomalaisten pormestariehdokkaana toimineen kansanedustaja Joakim Vigeliuksen mukaan SDP:n Nurminen ei edes pyrkinyt aitoon yhteistyöhön.
– Toimitimme pyynnöstä SDP:lle perussuomalaisten kirjalliset vastaukset pormestaritunnusteluihin. Esitimme veronkorotusten välttämistä Tampereella ja peruspalveluiden suojelua tulevilta säästöiltä. Yhdenvertaisuudesta kysyttäessä vastasimme sanatarkasti, että ryhmämme esittää mielipiteiden moninaisuuden suvaitsemista omantunnon kysymyksissä.
– Nähtävästi Nurminen kuitenkin kokee mielipiteiden moninaisuuden suvaitsemisen ongelmana arvoilleen ja yhdenvertaisuudelle, Vigelius toteaa.
Puheet ristiriidassa tekojen kanssa
Vigeliuksen mukaan Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa.
– Vielä vaali-iltana Nurminen julisti yhteistyön tärkeyttä ja halua osoittaa olevansa kaikkien tamperelaisten pormestari. Nyt hän sulkee suorilta käsin puolueita pois neuvotteluista omituisin väittein arvoista ja yhdenvertaisuudesta. Oikeat perustelut puuttuvat.
Mielipiteiden moninaisuus ei SDP:lle kelvannut
Myös Tampereen Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Marika Puolimatka hämmästelee perussuomalaisten ulossulkemista neuvotteluista.
– Vastauksissamme tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta korostimme mielipiteen moninaisuuden suvaitsemisen ohella myös hyvän hallinnon periaatteiden toteutumista, kaupungin sisäisen tarkastuksen riippumattomuutta ja kaupungin toiminnan läpinäkyvyyttä ja korruption torjunnan tärkeyttä. Arvomme eivät kelvannet, Puolimatka toteaa.
Pormestarineuvotteluissa jatkavat SDP, kokoomus, vihreät, vasemmistoliitto ja keskusta.