Savio: Pakkoruotsi uudelleen käsittelyyn
Kolmas kerta toden sanoo, ainakin Sami Savion kohdalla. Savio oli vaaleissa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaana kolmatta kertaa ja henkilökohtainen jytky tuli. Pirkanmaan vaalipiirin 5 267 äänestäjää päätti, että Savio lähtee edustamaan heitä eduskuntaan ja niin kävi.
– Fiilikset ovat hyvät, mutta sekavat, kuten varmaan monella muullakin eduskuntaan valitulla ensikertalaisella. Vaalityössä auttoi rautainen tukijoukko ja ahkera jalkatyö. Meidän vaalikoppi oli Tampereella auki ennen muita ja sulkeutui viimeisenä. Kiitos äänestäjille luottamuksesta, Savio kiittelee.
Talous keskiöön
Tampereen kupeessa Ylöjärvellä asuva Savio on diplomi-insinööri ja ekonomi. Kotona on vaimo ja kolme pientä lasta. Hikikarpalot mies vuodattaa sulkapalloilun parissa, mutta edessä lienee lajin vaihto. Uusi työ Helsingissä ja siellä olevat vanhat opiskelukaverit haastanevat miehen tenniskentälle.
– Ekonomia kiinnostaa paikka talousvaliokunnassa, mutta otan nöyrin mielin sen mikä annetaan. Omasta koulutuksesta on se hyöty, että ymmärrän talouden lainalaisuuksia. Eduskunnassa kuitenkin suuri osa asioista liittyy talouteen.
Velkaantuminen pysäytettävä
Savio tahtoo parantaa pienyrittäjien asemaa, jotta Suomeen saadaan lisää työpaikkoja.
– Se tapahtuu byrokratiaa purkamalla ja osittain verotuksen keinoin. Toinen tärkeä teema on velkaantumiskierteen pysäyttäminen. En halua, että lapset ja lapsenlapset joutuvat maksamaan raskaasti meidän velkaa.
Myös maahanmuuttopolitiikka kaipaa Savion mielestä tarkastelua ja hän ajaa vapautta kielivalintaan.
– Kielivalinnan vapaudesta saattaa tulla tällä vaalikaudella totta, sillä sitä varten meinataan kerätä uusi kansalaisaloite, Savio paljastaa.
Edustajat kansan pariin
Savio on oppinut kuntapolitiikassa sen, että asioita ei muuteta kuukausissa tai vuosissakaan vaan muutos parempaan kestää pidempään. Perussuomalaiset saivat eduskuntaan 38 paikkaa, joka kertoo Savion mielestä äänestäjien luottamuksesta.
– Ihmiset ovat olleet hyvin tyytyväisiä, kun perussuomalaiset ovat pitäneet oman linjansa ajamissaan teemoissa, vaikka rapaa on roiskutettu päälle. Pitkäjänteisesti ajetut selkeät tavoitteet ovat luoneet paljon uskottavuutta meidän politiikkaan.
Eduskunnassa Savio haluaa ajaa koko maan etua. Hänen mielestään liian monet kansanedustajat ovat etääntyneet kansalaisten normaalista arjesta.
– Tekisi hyvää, jotta kansanedustajat velvoitettaisiin käyttämään kuukaudessa tietyn ajan kansalaisten parissa, jotta realismi säilyy työssä. Viime vaalikaudellahan nähtiin esimerkiksi kokoomuksen osalta, että Laura Rädyn mielestä jokainen tienaa melkein 2 600 euroa kuukaudessa. Lisäksi kokoomuksen Sampsa Kataja kommentoi, että eduskunnan palkkiot ovat aivan liian pieniä.
Pitkäjänteistä työtä
Savio tähdentää, että omista teemoista huolimatta perussuomalaiset pystyvät tekemään kompromisseja kansakunnan etua ajatellen.
– Sen vuoksi meidän pitää mennä nyt hallitukseen ja kansakin vaatii sitä. Hallituksessa pystymme vaikuttamaan asioihin entistä paremmin. En odota, että saamme kerralla kaikki teemamme hallitusohjelmaan, mutta onneksi me osaamme ajaa ihmisille hyödyllisiä asioita pitkäjänteisesti, Savio luotsaa.
MIKA RINNE
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää