Sanni Grahn-Laasonen eduskunnassa. Kuvituskuvaa. / LEHTIKUVA
Sanni Grahn-Laasosen vähemmän kaukonäköinen linjaus vuodelta 2014: tonttimyynnin kieltäminen venäläisille on rasismia
Airiston Helmeen kohdistunut poliisin jättioperaatio on karulla tavalla nostanut jälleen keskusteluun kysymyksen siitä, kuinka järkevää on myydä strategisesti tärkeitä maa-alueita ulkomaalaisille. Keskustelua on käyty aiemminkin. Suomen Uutiset kokosi aiheesta pidettyjä vähemmän kaukonäköisiä puheenvuoroja.
Ensin taustat: Joukko kansanedustajia yritti vuoden 2013 lopussa ja 2014 alussa saada läpi lakialoitetta ETA-alueen ulkopuolelta kotoisin olevien tontti- ja kiinteistökauppojen kieltämiseksi. Aluksi näytti siltä, että aloitteen taakse saataisiin kerättyä tarvittavat sata nimeä. Alkuvaiheessa aloitteella oli 101 allekirjoittajaa, joista huimat 39 oli perussuomalaisten kansanedustajia. Vasemmistoliitto tai vihreät eivät lämmenneet aloitteelle ollenkaan, ja demareiden parissa aloite synnytti voimakasta riitelyä.
Asiaa kommentointiin hallituksen riveistä ja etenkin SDP:n piirissä suunnilleen yhtä tunteikkailla lausahduksilla kuin eurokriisitukipaketteja tai siirtolaiskriisiä.
SDP häpeää
Verkkouutisten mukaan Opetusministeri Krista Kiurun (sd) erityisavustaja ja SDP:n osastopäällikkönä toiminut Esa Suominen piti aloitetta ”idiotismina”:
”Minua kiinnostaisi tietää niiden sd-kansanedustajien nimet jotka ovat mukana tässä p———. Tämä yksi nyt on joka paikassa pystyssä, mutta muut. Tietäisi keitä ei tarvitsisi tästä lähtien pönkätä millään tapaa. Työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta — —. Hävettää”, Esa Suominen sanoi.
Työministeri Lauri Ihalaisen (sd) erityisavustaja Olli-Pekka Koljosen mielestä lakialoite on ”puhdasta muukalaisvihaa ja populismia”. Koljosen mielestä SDP:n kannatus voisi olla ”vaikka 5 prosenttia, kunhan linjamme on tämmöisistä muukalaisvihamielissävytteisistä aloitteista vapaa”.
Sanni Grahn-Laasonen: rasismia
Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen oli jo aiemmin 7.1.2014 kirjoittanut blogiinsa, että vaikka lakialoite koskisi kaikkia ETA-alueen ulkopuolelta tulleita, varsinainen syy aloitteeseen on Venäjä, ja vain yhdeltä kansallisuudelta kieltäminen olisi ”rasismia”.
Grahn-Laasonen jatkoi:
– Koko maakauppakeskusteluun liittyy paljon tunnepuhetta. Isänmaata ei olla ostamassa jalkojemme alta.
– Jos Kymäläisen lakialoite menestyisi, olisi se askel taaksepäin matkalla kohti globaalisti avointa ja vapaata kauppaa. Suljetumpi talous ja muurien rakentaminen ovat mennyttä maailmaa. Ennakkoluulojen murtaminen on paitsi avartavaa, myös taloudellisesti kannattavaa.”
(korostukset toimituksen)
Eduskunnan lähetekeskustelussa helmikuun lopussa Grahn-Laasonen luki ilmeisesti samat lauseet paperista.
SDP ja Kokoomus toistelivat Venäjän virallisia kantoja
Mainittakoon, että Verkkouutisten mukaan vuonna 2016 Venäjän valtion omistamassa mediassa Suomen tonttikauppakeskustelua kommentoitiin jyrkästi. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova ihmetteli: ”En rehellisesti sanottuna tiedä, kuinka tällaisessa pelossa voi edes elää. Mielestäni se on todella lähellä vainoharhaisuutta… Suomen Venäjä-pelko voi aikanaan kasvaa maniaksi”.
On ihmetystä aiheuttava tilanne, kun kokoomuslaisten ja demareiden lausuntoja on mahdotonta erottaa Venäjän ulkoministeriön lausunnoista.
Kun Grahn-Laasonen kertoi 2014, että ”tulemme vielä keskustelemaan siitäkin, millä saamme venäläisten mielenkiinnon palautettua Suomeen”, voisi pitää todennäköisempänä, että tulemme keskustelemaan siitä, miten venäläisten mielenkiinnon saisi pois Suomesta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Halla-aho: Missään muussa puolueessa äänestäjäkunnan odotukset ja puolueen käytännön toiminta eivät ole niin jyrkässä ristiriidassa kuin kokoomuksessa
Sisäministeri ei ole vieläkään huolissaan – perussuomalaiset kieltäisivät ulkomaalaisten epäilyttävät maakaupat
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää