Artikkeli kuva

Youtube, Suomen Perusta

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta

Valtamedian mukaan maahanmuutto on ratkaisu väestön ikääntymiseen ja alhaiseen syntyvyyteen. Hollantilaiset akateemisen tutkimukset kertovat kuitenkin karua kieltään siitä, että kyseessä on lähinnä Ponzi-pyramidihuijaus, joka heikentää entisestään julkisen talouden tilannetta.

Ponzilla tarkoitetaan taloudellista petosta, jossa sijoittajille luvataan korkeita tuottoja ilman todellista vaurautta tuottavaa toimintaa. Huijaus toimii niin, että uusien sijoittajien rahat käytetään maksamaan aiempien sijoittajien “tuottoja”, mikä luo illuusion kannattavasta järjestelmästä. Nimi tulee Charles Ponzilta, joka käytti tätä menetelmää 1920-luvulla.

Aihesta keskustelemassa aiheesta Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos ja maahanmuuttotutkija Samuli Salminen.

Videon keskeiset teesit ovat:

1. Maahanmuuton määrän on kasvettava eksponentiaalisesti, jotta sillä voitaisiin pitää yllä haluttua väestön nuorempaa ikärakennetta. Tämä johtuu siitä, että uusien muuttajien on “korvattava” sekä aiemmin tulleet eläkkeelle jääneet muuttajat että paikattava aiemman muuton vuoksi kasvaneen väestön ikärakennetta.

2. Tasainen (ei-eksponentiaalinen) muuttomäärä ei juuri muuta ikärakennetta muutaman vuosikymmenen jälkeen, sillä uudet tulijat vain “paikkaavat” aiemmin tulleet ja eläkkeelle jääneet muuttajat. Tämä sillä oletuksella, että muuttajat jäävät maahan.

3. Kouluttamattoman massamaahanmuuton myötä BKT:n kokonaissumma kasvaa, mutta BKT henkilöä kohden pienentyy. Väestön koko ei vaikuta BKT/henkilö-suhteeseen

4. Prof. de Beerin artikkeli (2024) summaa: Vain hyvin valikoiva ja väliaikainen maahanmuutto voi lieventää ikääntymisen vaikutuksia. Valikoivuus tarkoittaa sitä, että muuttajien tuottavuus vähintään yhtä hyvä kuin kantaväestöllä.

5. Suomen maahanmuuton rakenne ei siten lievennä ikääntymisen tuomia ongelmia julkiselle taloudelle vaan pahentaa niitä.

6. Halpatyövoiman tuonnilla voi olla heikentävä vaikutus yritysten haluun investoida (automatisaatioon).

7. Maahanmuuttoa perustellaan myös sillä, että se tuo “hyvää pöhinää” ja “mukavia pelihetkiä”. Toisaalta maahanmuuton myötä ovat tulleet myös katujengit, ja yhteiskunnallinen koheesio ja hyvin korkealla ollut keskinäisluottamus kärsivät. Yhteiskunnallinen koheesio ja keskinäisluottamus ovat asioita, jotka voidaan tuhota nopeasti — ja niitä ei saada koskaan takaisin.

Grönroos ja Salminen ovat vuosien ajan tuottanut uraa-uurtavaa ja Suomessa täysin poikkeuksellista tutkimusta, jonka mukaan etenkin Suomeen kohdistuva humanitaarinen maahanmuutto on äärimmäisen kallista. Maahanmuutto ja Suomen julkinen talous: Osa 2: Elinkaarivaikutukset: Suomi, Irak ja Somalia -tutkimuksessa laskettiin, että Suomeen muuttava somali tai irakilainen käy kalliiksi veronmaksajalle – kustannus on jopa miljoona euroa per maahanmuuttaja.

SUOMEN UUTISET


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Viikon suosituimmat

4.
Suomen uutiset logo

Luonnonvarakeskus ei vastannut määräajassa kansanedustajan tietopyyntöön susitietojen ristiriitaisuuksista – Antikainen: Salaileeko Luke jotakin?

08.04.2025 |16:18

Uusimmat

Mainos kuva

Lue lisää

PS Naiset 1/2025

Mainos kuva

Lue lisää

Perussuomalainen 1/2025

Mainos kuva

Lue lisää