Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Porissa maanantaina 29. elokuuta 2016. / Jussi Nukari
Sampo Terho: ”Kun punavihreät pilvilinnat hajoavat, niiden takaa paljastuu ..”
Tavallisen suomalaisen on voitava nauttia vapaudesta ilman, että byrokraatti, komissaari tai mediamoguli ohjaa hänen jokaista ajatustaan ja askeltaan. Näin asetteli sanansa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (ps.) kesäkokouksen puheessaan.
Terho puolusti kärkevästi perussuomalaisten tähän mennessä tekemiä toimia ja moitti samalla populisteiksi täysin rinnoin heittäytyneitä oppositiopuolueiden edustajia. Hän muistutti äärimmäisen rajun kritiikin kohteeksi joutuneiden perussuomalaisten olleen kerta toisensa jälkeen oikeassa.
– Aina kun punavihreät pilvilinnat hajoavat, niiden takaa paljastuu perussuomalainen totuus. Näin on käynyt viime vuosina esimerkiksi euron ja maahanmuuton suhteen. Paljon paheksuntaa herättäneet arviomme ja varoituksemme tulevasta ovat paljastuneet lopulta kaikessa yksikertaisuudessaan .. tosiksi.
– Niin hyvät ystävät. Eliitin ja niin kutsutun älymystön muotivillitykset katoavat muutaman vuoden välein kuin savu tuuleen. Suurimmatkin poliittiset rakennelmat sortuvat ilman tavallisen kansan tukea, ja siksi Neuvostoliitot ja Eurostoliitot tulevat ja menevät.
Tietyt asiat eivät muutu, Terho totesi ja jatkoi: Perussuomalaisten politiikan peruskivet ovat koti ja perhe sekä rauha, jonka valtiovalta turvaa. Näiden paras turvaaja on kansallisvaltio.
– Kansalaisen oikeudet ja vapaudet turvaa parhaiten lähellä kansaa oleva demokraattinen hallinto, jossa kansallisvaltio on yhä ylivertainen hallintomalli. Kansakunnan hyvinvointi syntyy yksilön työstä ja yrittämisestä, siis jokaisen kansalaisen ahkeruudesta ja moraalisesta selkärangasta antaa omastaan myös yhteisölle.
Media ei erityisen kiinnostunut opposition populismista
– Kun tuomme esiin puolueen oman linjan, meidän väitetään olevan edesvastuuton hallituslinjan hajottaja. Kun sitten muut hallituspuolueet tuovat esiin oman linjansa, niiden sanotaan tekevän rohkeita keskustelunavauksia, eikä hajotussyytöksistä ole puhettakaan.
Terho kummasteli myös sitä, miksi nykyisen opposition todellisuuspakoinen populismi ei lehdistössä ole herättänyt minkäänlaista huolta tai ammatillista tarvetta paljastaa epätosia väitteitä.
Poliittinen linja pysyy
Oppositiotyö on puhumista, hallitustyö tekemistä, Terho kiteytti perussuomalaisten omaan pitkään oppositiokokemukseen vedoten.
– Tärkeintä on, ettei perussuomalaisten poliittinen linja ole muuttunut yhdessäkään asiassa. Meillä on aate, meillä on ohjelma ja meillä on kyky ajaa tavoitteitamme läpi. Kun keväällä listasimme pelkästään ensimmäisenä vuonna edenneitä tavoitteitamme, niitä kertyi listaan noin 50, Terho jatkoi.
– Työ on silti kesken ja jatkuu. Mikään puolue ei saa kaikkea haluamaansa läpi juuri haluamassaan muodossa, varsinkaan toivomassaan aikataulussa. Mutta jokainen järkevä kompromissi on aina askel oikeaan suuntaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Päivän perussuomalaiset puheenvuorot suorina Periscope-lähetyksinä
Soini: Kiky-sopimus on niin hyvä, ettei oppositiokaan sitä kehtaa haukkua
Terho: Suomen maahanmuuttopolitiikkaa on muutettu järkevämmäksi ja tiukemmaksi
Ääridemarit – uskon voimalla
Soini väänsi rautalangasta: ”GUG-GEN-HEI-MIIN EI TU-LE VAL-TI-ON RA-HAA” (video)
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää