LEHTIKUVA
Saksassa ongelma: Syyrialaiset eivät halua integroitua
Saksan liittokansleri Angela Merkelillä on pulma: pakolaiseksi hakeutuvat syyrialaiset eivät halua integroitua saksalaiseen kulttuuriin. Useat eivät ole halukkaita oppimaan saksan kieltä. Tällöin heidän on vaikeaa löytää itselleen työpaikkaa ja he jäävät sosiaaliturvan varaan. Syyrialaisten tilanteesta uutisoi uutistoimisto Bloomberg.
Moni syyrialainen haluaa lisäksi palata Syyriaan, kunhan sotatoimet maassa rauhoittuvat. Bloombergin haastattelemat kertovat, että siellä he voivat kasvattaa lapsensa “kunnon muslimeiksi”.
Saksan demografia tarvitsee maahanmuuttajia
Merkelin toiveena saattoi olla se, että syyrialaiset oikaisevat Saksan demograafiset luvut. Saksan väestö on tulevaisuudessa supistumassa. Syyrialaisten mukaan he ovat kuitenkin vain oleskelemassa Saksassa. Sen vuoksi kielen oppiminenkin koetaan täysin turhaksi.
– En halua siteitä tänne. En halua oppia saksaa, enkä halua integroitua, kertoo 23-vuotias Mariam arabiaksi Bloombergille.
Kun Merkel syyskuun alussa käytännössä avasi ovet kaikille syyrialaisille, hän kertoi syyrialaisten olevan Saksan tulevia veronmaksajia. Ilman kielitaitoa työpaikkoja on hankala löytää. Bloombergin mukaan kaksi erillistä yhteiskuntaa voivat johtaa jännitteisiin.
Demograafisesta avusta voi hyvinkin tulla vain muutaman vuoden mittainen julkisen hallinnon kuluerä. Se saattaa myös koitua Merkelin oman poliittisen uran flopiksi. Hänen johtamansa kristillisdemokraattien riveistä on alkanut kuulua huolestuneita kannanottoja, koska syyrialaisten virtaus Saksaan käy edelleen vilkkaana.
Kriisi omalla pihalla
Saksa on selvinnyt pienin vaurioin Euroopan viimeaikaisista kriiseistä. Saksalaiset pankit pelastuivat kaikkien euromaiden kasattua tukipaketteja. Euromaat ottivat harteilleen pankkien epävarmat saatavat. Toki Saksakin osallistui pankkitukitalkoisiin suurella osuudella. Saksa vältti kuitenkin pahemman luokan talouskriisin.
Venäjän toimet Ukrainassa eivät myöskään laukaisseet suurta kriisiä saksalaisten arkeen. EU:n laatimat talouspakotteet ja Venäjän tekemät vastapakotteet eivät juuri näkyneet Saksan taloudessa.
Syyrialaisten valtaisiin mittasuhteisiin paisunut maahantulo sen sijaan näkyy saksalaisten elämässä. Ja koska vaellus jatkuu edelleen, ei maahanmuuttokriisi ole vielä saavuttanut lakipistettään.
Ahtaat tilapäismajoitukset
Saksan vastaanottokeskukset ovat ääriään myöten täynnä. Pakolaisaseman saaminen edellyttää runsaasti byrokratiaa ja erilaisten lomakkeiden täyttöä.
Tilapäismajoituksissa käyttöön on otettu kouluja, kaupungintaloja ja vanhoja kasarmirakennuksia. Syyrialaisten rekisteröinnissä on pullonkaula.
Syyrialaisten intoa integroitua saksalaiseen kulttuuriin heikentävät tilapäismajoituksen lisäksi myös sääolosuhteet sekä islamin uskonnon puute.
Henri Myllyniemi
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ulkoministeriö kampanjoi Irakissa ja Turkissa: Suomi tiukentanut Irakin turvallisuusarviota
Ruotsi natisee liitoksistaan turvapaikkaa hakevien vuoksi
Somalialaisen lapsimorsiamen perhehelvetti: “Pelkään henkeni puolesta”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää