LEHTIKUVA
Saksan uusi sisäministeri haluaa Eurooppaan lisää turvapaikanhakijoita ja taakanjakoa
Saksan sosialidemokraattinen sisäministeri yrittää kehittää “vastaanottohalukkaiden maiden liittoa”, jotta EU pystyisi ottamaan vastaan yhä enemmän turvapaikanhakijoita. Muut jäsenmaat voisivat osallistua taakanjakoon muilla keinoin. Kyseessä on yritys herätellä henkiin EU:n jumittunutta hanketta yhteisestä turvapaikkapolitiikasta.
Saksan tuoreen hallituksen sisäministeri Nancy Faeser (sdp) tapasi perjantaina Berliinissä EU:n sisäasioista vastaavan komissaarin Ylva Johannsonin, joka tulee Ruotsin sosialidemokraattisesta puolueesta. Faeser on ensimmäinen Saksan liittovaltion sisäministerin tehtävään nimitetty nainen. Joulukuussa Angela Merkelin jälkeen liittokansleriksi valitun Olaf Scholzin (sdp) hallituksessa ovat mukana sosialidemokraatit, vihreät ja liberaali FDP.
Vahvojen demarinaisten tapaamisen tavoitteena oli potkia liikkeelle EU:n yhteistä turvapaikkapolitiikkaa, joka on ollut jumissa jo vuosia, kertoo Bild-lehti. Koska itäisemmät EU-maat ovat erittäin haluttomia ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita, Saksan sisäministeri Faeser haluaa luoda “vastaanottohalukkaiden maiden liiton” saadakseen vauhtia turvapaikanhakijoiden vastaanottoon.
Haluttomat maksakoon rahalla
Vastaanottohalukkaat maat – kuten Saksa – ottaisivat vastaan entistä enemmän turvapaikanhakijoita. Muut maat puolestaan osallistuisivat turvapaikanhakijoista aiheutuvan taakan jakamiseen rahalla maksamalla, eli ostaisivat itsensä vapaaksi turvapaikanhakijoiden ottamisesta.
Faeser ei osannut vielä tässä vaiheessa ennustaa, kuinka moni EU-maa ilmoittautuisi halukkaaksi vastaanottamaan lisää turvapaikanhakijoita, mutta hän sanoo haluavansa luoda “uutta henkeä” pakolaiskysymyksessä ja lisätä laillista siirtolaisuutta. Merkur-lehden mukaan Faeser on jo alustavasti keskustellut aiheesta Ranskan ja Italian kanssa.
Oppositio vastustaa: “Tuhoaisi Euroopan”
Nyt oppositioon joutuneiden kristillisdemokraattien edustajat ovat tyrmänneet uuden sisäministerin haaveet täysin. Heidän mielestään Saksan ei pidä pyrkiä houkuttelemaan lisää tulijoita.
– Saksan sisäministerin tärkeimmän prioriteetin tulisi olla selkeiden stop-signaalien näyttäminen eikä kutsukorttien lähettäminen, sanoo CDU:n kansanedustaja Christoph de Vries. Saksa on jo vuosien ajan kantanut suurinta humanitaarisen maahanmuuton taakkaa Euroopassa.
– Tämä tuhoaisi Euroopan pitkässä juoksussa, ennustaa meppi Christian Doleschal (CSU).
– Suurin osa Eurooppaan tulijoista ei ole oikeutettuja turvapaikkaan. Se ei kertakaikkiaan toimi, että Saksa päättää, että nyt EU:n on otettava vastaan enemmän tulijoita ja muiden maiden on maksettava siitä.
Saksaan tuli vuonna 2021 yli 190 000 turvapaikanhakijaa. Luku on korkein vuoden 2017 jälkeen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Christian Doleschal Christoph de Vries Ylva Johannson yhteinen turvapaikkapolitiikka Nancy Faeser sosialidemokraatit Olaf Scholz CSU CDU Taakanjako Angela Merkel Turvapaikanhakijat Saksa EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Hallitus ottaa miljardeja uutta velkaa, kohdistaa varoja vääriin kohteisiin – perussuomalaiset hakisi säästöjä maahanmuutosta: ”Eurooppa ei kykene ratkaisemaan Afrikan ja Lähi-idän ongelmia”
Purralta toimenpidelista siirtolaisvyöryn ehkäisemiseksi: Rajat tukittava laittomilta tulijoilta ja kotouttamiseen varatut rahat käytettävä ulkorajavartiointiin
Ronkainen: Hyväntekeväisyyttä velkarahalla – hallitus kasvattaa kiintiöpakolaisten määrää ja törsää kehitysapuun 1,2 miljardia euroa
Immonen: EU ei saa sanella Suomen maahanmuuttopolitiikkaa – ”Komissio ajaa järjestelmää, jossa pakolaisleirin polttaminen palkitaan pääsylipulla Eurooppaan”
Perussuomalaiset vastustaa Eurooppaan tulvivien siirtolaisten taakanjakoa – hallitus ja kokoomus kannattavat: ”Kiihdyttää siirtolaisvirtoja entisestään Suomeen”
Münchau: Euroopan integraatio epäonnistui – toiveajattelusta on syytä luopua
Sisäministerin valtiosihteerin mukaan Suomen itärajan aitaaminen maksaisi saman kuin kehitysapu vuodessa
PS-Nuoriso vaatii pääministeriä selvittämään Saksan liittokanslerin lausuntoja: EU-kärkimaat eivät päätä suvereenien valtioiden puolesta
Angela Merkelin rahapussi varastettiin ruokakaupassa – ex-liittokanslerin poliittinen perintö puhuttaa Saksassa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää