Ruotsissa on monta todellisuutta – muslimipuolue sai kolmanneksen äänistä ongelmalähiössä
Ruotsin vaalitulos näyttää kovin erilaiselta riippuen siitä, puhutaanko valtiopäivävaaleista vai kunnallisvaaleista. Demokratian perusperiaatteiden mukaan kansa äänestää heitä, jotka ajavat juuri kyseisen ihmisen tai ryhmän asiaa – ja se näkyy erityisesti paikallisvaaleissa.
Malmön maahanmuuttajavaltaisessa Rosengårdissa sosialidemokraattien ääniosuus oli kunnallisvaaleissa 38,3 prosenttia. Seuraavaksi suurin ryhmittymä olikin sitten muslimipuolue Nyans, joka sai äänistä peräti 30,9 prosenttia. Vasemmistopuolueen ääniosuus oli 11,9 % ja vihreiden 11,4 prosenttia.
Oikeisto ei Rosengårdissa juhli, sillä moderaattien ääniosuus oli 3,2 %, ruotsidemokraattien 1,7 %, ja kristillisten 0,4 prosenttia. Liberaaleja ei ilmeisesti äänestänyt kukaan.
Ongelmalähiöiden äänenkannattaja
Muslimipuolue Nyans oli nousussa alueilla, joita viranomaiset kutsuvat erittäin haavoittuviksi alueiksi tai ongelmalähiöiksi. Niillä 30 alueella, joissa Nyans sai Göteborgissa eniten ääniä, ulkomaalaistaustaisten asukkaiden osuus on 86 prosenttia.
Työllisiä alueiden äänestäjistä on 58 prosenttia ja keskitulo 16 020 kruunua (1 502 euroa) kuukaudessa. Nyansin kokonaisäänisaalis ei kuitenkaan riittänyt paikkoihin Göteborgin valtuustossa, sillä puolue jäi 2 prosentin äänikynnyksen alle.
Muslimipuolue uskon asialla
Turkkilaistaustainen Mikail Yüksel perusti Nyansin vuonna 2019 saatuaan lähtöpassit keskustapuolueesta. Häntä epäiltiin äärioikeistolaisen turkkilaisjärjestön salaisen solun perustamisesta Ruotsiin.
SVT:n mukaan Nyans haluaa muun muassa naisille ja miehille eri ajat uimahalleihin ja vanhemmille oikeuden kasvattaa lapsiaan uskonnollisen vakaumuksen mukaisesti.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- erityisen haavoittuvat alueet uskonnollinen vakaumus äärijärjestö muslimipuolue Partiet Nyans Moderaatit Mikail Yüksel erityisen ongelmalliset alueet valtiopäivävaalit 2022 Biskopsgården ongelmalähiö sosialidemokraatit vasemmistopuolue Rosengård Keskustapuolue äänestäminen Kristillisdemokraatit Malmö Liberaalit Göteborg Ruotsidemokraatit Demokratia Ruotsi kunnallisvaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ruotsidemokraattien vaatimukset kasvavat vaalivoiton myötä – vaikutusvallan täytyy olla suhteessa puolueen kokoon
Nyans-puolue haluaa muslimien ääneksi Ruotsissa – ensin kumotaan Skurupin huivikielto ja sitten poltetaan Lars Vilksin taideteokset
Poliisi riisui muslimihuivit väkisin – PS-kansanedustajat: ”On päivänselvää, että kasvot tulee näyttää poliisille”
Puukotettu Salman Rushdie on toipumassa, mutta islamistien viha häntä kohtaan ei ole laantunut – Iranin lehdistö juhlii tapausta ja ylistää hyökkääjää
Tavio: On tullut aika lopettaa väestönsiirrot muslimimaista ja pistää Afrikan kankkulankaivojen rahoitus jäihin
Kansa on puhunut ja vaalitulos vahvistettu – Ruotsin suunta muuttuu
Mäenpää: Ruotsin kansa on herännyt horroksesta – toivottavasti sama tapahtuu Suomessa
Professori: Muslimipuolue vei Ruotsin demariblokilta vaalivoiton
Arabiankielinen väestö vaikuttamisen kohteena Ruotsin vaaleissa – äänet haluttiin keskittää muslimipuolueelle
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää