

Ruotsissa on monta todellisuutta – muslimipuolue sai kolmanneksen äänistä ongelmalähiössä
Ruotsin vaalitulos näyttää kovin erilaiselta riippuen siitä, puhutaanko valtiopäivävaaleista vai kunnallisvaaleista. Demokratian perusperiaatteiden mukaan kansa äänestää heitä, jotka ajavat juuri kyseisen ihmisen tai ryhmän asiaa – ja se näkyy erityisesti paikallisvaaleissa.
Malmön maahanmuuttajavaltaisessa Rosengårdissa sosialidemokraattien ääniosuus oli kunnallisvaaleissa 38,3 prosenttia. Seuraavaksi suurin ryhmittymä olikin sitten muslimipuolue Nyans, joka sai äänistä peräti 30,9 prosenttia. Vasemmistopuolueen ääniosuus oli 11,9 % ja vihreiden 11,4 prosenttia.
Oikeisto ei Rosengårdissa juhli, sillä moderaattien ääniosuus oli 3,2 %, ruotsidemokraattien 1,7 %, ja kristillisten 0,4 prosenttia. Liberaaleja ei ilmeisesti äänestänyt kukaan.
Ongelmalähiöiden äänenkannattaja
Muslimipuolue Nyans oli nousussa alueilla, joita viranomaiset kutsuvat erittäin haavoittuviksi alueiksi tai ongelmalähiöiksi. Niillä 30 alueella, joissa Nyans sai Göteborgissa eniten ääniä, ulkomaalaistaustaisten asukkaiden osuus on 86 prosenttia.
Työllisiä alueiden äänestäjistä on 58 prosenttia ja keskitulo 16 020 kruunua (1 502 euroa) kuukaudessa. Nyansin kokonaisäänisaalis ei kuitenkaan riittänyt paikkoihin Göteborgin valtuustossa, sillä puolue jäi 2 prosentin äänikynnyksen alle.
Muslimipuolue uskon asialla
Turkkilaistaustainen Mikail Yüksel perusti Nyansin vuonna 2019 saatuaan lähtöpassit keskustapuolueesta. Häntä epäiltiin äärioikeistolaisen turkkilaisjärjestön salaisen solun perustamisesta Ruotsiin.
SVT:n mukaan Nyans haluaa muun muassa naisille ja miehille eri ajat uimahalleihin ja vanhemmille oikeuden kasvattaa lapsiaan uskonnollisen vakaumuksen mukaisesti.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- erityisen haavoittuvat alueet uskonnollinen vakaumus äärijärjestö muslimipuolue Partiet Nyans Moderaatit Mikail Yüksel erityisen ongelmalliset alueet valtiopäivävaalit 2022 Biskopsgården ongelmalähiö sosialidemokraatit vasemmistopuolue Rosengård Keskustapuolue äänestäminen Kristillisdemokraatit Malmö Liberaalit Göteborg Ruotsidemokraatit Demokratia Ruotsi kunnallisvaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsidemokraattien vaatimukset kasvavat vaalivoiton myötä – vaikutusvallan täytyy olla suhteessa puolueen kokoon

Nyans-puolue haluaa muslimien ääneksi Ruotsissa – ensin kumotaan Skurupin huivikielto ja sitten poltetaan Lars Vilksin taideteokset

Poliisi riisui muslimihuivit väkisin – PS-kansanedustajat: ”On päivänselvää, että kasvot tulee näyttää poliisille”

Puukotettu Salman Rushdie on toipumassa, mutta islamistien viha häntä kohtaan ei ole laantunut – Iranin lehdistö juhlii tapausta ja ylistää hyökkääjää

Tavio: On tullut aika lopettaa väestönsiirrot muslimimaista ja pistää Afrikan kankkulankaivojen rahoitus jäihin

Kansa on puhunut ja vaalitulos vahvistettu – Ruotsin suunta muuttuu

Mäenpää: Ruotsin kansa on herännyt horroksesta – toivottavasti sama tapahtuu Suomessa

Professori: Muslimipuolue vei Ruotsin demariblokilta vaalivoiton

Arabiankielinen väestö vaikuttamisen kohteena Ruotsin vaaleissa – äänet haluttiin keskittää muslimipuolueelle
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää