

LEHTIKUVA
Ruotsin uusi maahanmuuttoministeri vahvistaa hallituksen linjan: Kaikki luvatta maassa oleskelevat karkotetaan
Ruotsin uudella maahanmuuttoministerillä on selvä näkemys tehtävästään juuri alkaneen vaalikauden aikana. Haitallinen maahanmuutto pyritään lopettamaan kokonaan ja Ruotsissa luvatta oleskelevat karkotetaan maasta. Varjoyhteiskunnasta pitää päästä eroon.
Ruotsin oikeistohallituksen edustajat puhuvat ahkerasti alkaneella vaalikaudella tapahtuvasta suunnanmuutoksesta. Maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergardin osalta se tarkoittaa unionin alhaisimpia pakolaiskiintiöitä, tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ylipäänsä sekä luvatta maassa olevien palauttamista lähtöruutuun.
– Kunnianhimoinen tavoitteeni on saada maasta pois heidät, joilla ei ole oikeutta olla täällä, ministeri tiivistää Expressenin haastattelussa.
– Onko tavoite sitten realistinen, vaikea sanoa. En kuitenkaan hyväksy varjoyhteiskuntaa, joka meillä nyt on.
100 000 laitonta oleskelijaa
Hallituksen laskelmien mukaan Ruotsissa oleskelee luvatta yli 100 000 henkilöä. Jotta heidät voitaisiin karkottaa, heidät on ensin löydettävä. Hallituspuolueiden ja ruotsidemokraattien yhteisessä Tidö-sopimuksessa on mainittu useita keinoja, miten tämä tapahtuu.
Eräs askel yhteisesti päätettyyn suuntaan on kattava väestönlaskenta, joka on budjetoitu suoritettavaksi vaalikauden aikana. Poliisin tulee myös panostaa maan rajojen sisäpuolella tapahtuviin, henkilöön meneviin tarkastuksiin ja julkisen sektorin työntekijöiden on ilmiannettava työssään kohtaamat paperittomat henkilöt.
Ilmiantovelvollisuus on herättänyt voimakasta julkista keskustelua ja ristivetoa viranomaisten välillä. Ministerin mukaan ehdotus on kuitenkin ”erittäin tärkeä”, koska nykyisin viranomaisten keskinäisessä kanssakäymisessä on vakavia kipupisteitä.
Vastahankaiset viranomaiset kuriin
– Tänään viranomaiset ja oikeuslaitos tekevät omalta osaltaan päätöksen, jonka mukaan henkilöllä ei ole tarvetta suojeluun, ja hänen on poistuttava maasta tietyn ajan kuluessa.
– Samaan aikaan meillä on viranomaisia, jotka ovat kielteisestä päätöksestä tietoisia, mutta eivät välitä eteenpäin tietoa päätökten toimeenpanemiseksi. Tilanne on kestämätön, jos viranomaiset kampittavat toisiaan.
Stenergard ei halua suoraan vastata kysymykseen vastahankaisille virkamiehille koituvista seurauksista, jos nämä eivät tee ilmoitusta maassa laittomasti oleskelevista henkilöistä. Asiaa pitää vielä selvittää.
– Seurauksia on varmasti tulossa, muutenhan koko uudistus olisi hampaaton.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kampitus ristiriita ilmiantovelvollisuus maassa laittomasti oleskelevat Ruotsin porvarihallitus Tidö-sopimus Moderaatit väestönlaskenta maahanmuuttoministeri varjoyhteiskunta Maria Malmer Stenergard karkotuspäätös seuraukset yhteistyö viranomaiset kielteinen turvapaikkapäätös maahanmuuttajat Oikeuslaitos Ruotsidemokraatit Paperittomat Turvapaikanhakijat pakolaiset harmaa talous
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Marinin hallitus pyrkii parantamaan laittomasti maassa olevien palveluja – perussuomalaiset siirtyisi jo kotouttamisesta kotiuttamiseen:”Säästäisi rahaa ja yhteiskuntarauhaa”

Laittomien maahanmuuttajien vyöry Eurooppaan vilkkainta sitten vuoden 2016

Pitääkö ulkomaalaisen laiton oleskelu Suomessa palkita oleskeluluvalla? – Perussuomalaisilta täystyrmäys: ”Ratkaisu ei ole tehdä laittomasta laillista vaan edistää lakien noudattamista”

Hallitus murentaa loputkin turvapaikkajärjestelmästä – haitallista maahanmuuttoa lisääviä esityksiä tuodaan kuin takaovesta

Sisäministeriö antaa harhaanjohtavia laskelmia Välimeren valtioista siirrettävien turvapaikanhakijoiden kustannuksista

Tätä et ehkä tiennytkään: lenkkimakkara on rasismia!
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää