

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Ruotsin oikeistohallitus etsii Migrille uutta johtajaa – tiukempi maahanmuuttopolitiikka vaatii uutta otetta
Ruotsin oikeistohallitus on päättänyt, että maahanmuuttoviraston johtoon on saatava uudenlaisia ihmisiä. Uusi, tiukempi maahanmuuttopolitiikka vaatii uusia tekijöitä ja uutta otetta, toteaa maahanmuuttoministeri. Ruotsi haluaa karkottaa kaikki laittomasti maassa olevat, joita on hallituksen tietojen mukaan yli 100 000.
Ruotsin maahanmuuttoviraston pääjohtaja Mikael Ribbenvik joutuu jättämään tehtävänsä, kertoo Expressen-lehti. Hän olisi halunnut jatkaa Migrin ylijohtajana, mutta pääministeri Ulf Kristerssonin hallitus päätti toisin. Ribbenvikin toimikautta ei jatkettu, joten hän joutuu jättämään paikkansa toukokuun lopussa.
Mikael Ribbenvik valittiin maahanmuuttoviraston pääjohtajaksi vuonna 2017. Silloin Ruotsissa piti valtaa pääministeri Stefan Löfvenin johtama vähemmistöhallitus, joka koostui sosiaalidemokraateista ja vihreistä. Ribbenvik on pitkän linjan virkamies, joten hänelle löytyy uusia haasteita toisaalta valtionhallinnosta.
Uusi linja, uudet tekijät
Maahanmuuttoviraston johdon uudelleenjärjestelyt liittyvät Kristerssonin hallituksen uuteen, tiukempaan maahanmuuttolinjaan. Pääjohtajan viran lisäksi myös ylijohtajan kausi on katkolla nyt keväällä, joten vaihdoksia saattaa tulla lisääkin.
Maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard (kok) toteaa, että päätös maahanmuuttoviraston pääjohtajan vaihtamisesta oli “luonnollinen” tässä vaiheessa.
– Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa on meneillään suurien muutosten aika, ministeri Stenergard kertoo.
– Välillä tarvitaan uutta näkemystä tehtävään, jonka suunta on muuttunut.
Suomi pyytelee anteeksi
Maahanmuuttoministeri Stenergardin mielestä on hyvä ajatus pistää Migrin johto vaihtoon samalla kun maahanmuuttopolitiikan linja muuttuu. Stenergard itse on korostanut karkottamisen tärkeyttä: “Ne, joilla ei ole oikeutta oleskella Ruotsissa on poistettava maasta.” Hallituksen mukaan Ruotsissa on yli 100 000 laittomasti maassa olevaa ulkomaalaista.
Suomessa tuntuu vallitsevan vastakkainen linja karkotuksiin ja käännytyksiin liittyen. Kesällä 2022 maahanmuuttoviraston ylijohtajaksi valittu Ilkka Haahtela on julkisesti pyytänyt anteeksi virastonsa toimintaa esimerkiksi mongolialaisen sairaanhoitajan tapauksessa.
Eilen hän sanoi A-studiossa olevansa sitä mieltä, että lapsen etu ei ole toteutunut kaikissa Maahanmuuttoviraston poistamispäätöksissä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Ilkka Haahtela Maria Malmer Stenergard laiton maassaolo Mikael Ribbenvik käännyttäminen karkottaminen Ulf Kristersson Maahanmuuttopolitiikka Migri Maahanmuuttovirasto Stefan Löfven Paperittomat Ruotsi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sisäministeriö antaa harhaanjohtavia laskelmia Välimeren valtioista siirrettävien turvapaikanhakijoiden kustannuksista

Antikainen: Miksi Suomi tarjoaa Ukrainan sodan varjolla tilapäistä suojelua afrikkalaisille?

Ruotsi helpottaa tuomittujen ulkomaalaisten karkottamista – ”Suomen tulisi tehdä vastaavat kiristykset”

Väestönlaskennalla selvyys Ruotsissa asuvista – laittomasti maassa oleskelevat kaivetaan esiin kotikäynneillä

Purra ja Rantanen äimistyneinä: Olipa kriisi mikä tahansa, hallitus haalii lisää turvapaikanhakijoita Suomeen

Migrin ylijohtaja etsii laista porsaanreikiä maahantulosäännösten kiertämiseksi – Rantanen: Suomi ei voi olla maahanmuuttajien valintatalo

EU:lta kauppaetuja kehittyville maille – jos ottavat vastaan ilman oleskelulupaa jääneitä paluumuuttajia

Ei turvapaikkaa laittomasti maahan tulleelle – Britannian uusi lakiesitys haluaa pysäyttää kumiveneet

Brittilehti kertoo Ruotsin synkkevästä tiestä: käsikranaattilähiöiden rikolliset ovat soluttautuneet jo paikallispolitiikkaan
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää