LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Ruotsin oikeistohallitus etsii Migrille uutta johtajaa – tiukempi maahanmuuttopolitiikka vaatii uutta otetta
Ruotsin oikeistohallitus on päättänyt, että maahanmuuttoviraston johtoon on saatava uudenlaisia ihmisiä. Uusi, tiukempi maahanmuuttopolitiikka vaatii uusia tekijöitä ja uutta otetta, toteaa maahanmuuttoministeri. Ruotsi haluaa karkottaa kaikki laittomasti maassa olevat, joita on hallituksen tietojen mukaan yli 100 000.
Ruotsin maahanmuuttoviraston pääjohtaja Mikael Ribbenvik joutuu jättämään tehtävänsä, kertoo Expressen-lehti. Hän olisi halunnut jatkaa Migrin ylijohtajana, mutta pääministeri Ulf Kristerssonin hallitus päätti toisin. Ribbenvikin toimikautta ei jatkettu, joten hän joutuu jättämään paikkansa toukokuun lopussa.
Mikael Ribbenvik valittiin maahanmuuttoviraston pääjohtajaksi vuonna 2017. Silloin Ruotsissa piti valtaa pääministeri Stefan Löfvenin johtama vähemmistöhallitus, joka koostui sosiaalidemokraateista ja vihreistä. Ribbenvik on pitkän linjan virkamies, joten hänelle löytyy uusia haasteita toisaalta valtionhallinnosta.
Uusi linja, uudet tekijät
Maahanmuuttoviraston johdon uudelleenjärjestelyt liittyvät Kristerssonin hallituksen uuteen, tiukempaan maahanmuuttolinjaan. Pääjohtajan viran lisäksi myös ylijohtajan kausi on katkolla nyt keväällä, joten vaihdoksia saattaa tulla lisääkin.
Maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard (kok) toteaa, että päätös maahanmuuttoviraston pääjohtajan vaihtamisesta oli “luonnollinen” tässä vaiheessa.
– Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa on meneillään suurien muutosten aika, ministeri Stenergard kertoo.
– Välillä tarvitaan uutta näkemystä tehtävään, jonka suunta on muuttunut.
Suomi pyytelee anteeksi
Maahanmuuttoministeri Stenergardin mielestä on hyvä ajatus pistää Migrin johto vaihtoon samalla kun maahanmuuttopolitiikan linja muuttuu. Stenergard itse on korostanut karkottamisen tärkeyttä: “Ne, joilla ei ole oikeutta oleskella Ruotsissa on poistettava maasta.” Hallituksen mukaan Ruotsissa on yli 100 000 laittomasti maassa olevaa ulkomaalaista.
Suomessa tuntuu vallitsevan vastakkainen linja karkotuksiin ja käännytyksiin liittyen. Kesällä 2022 maahanmuuttoviraston ylijohtajaksi valittu Ilkka Haahtela on julkisesti pyytänyt anteeksi virastonsa toimintaa esimerkiksi mongolialaisen sairaanhoitajan tapauksessa.
Eilen hän sanoi A-studiossa olevansa sitä mieltä, että lapsen etu ei ole toteutunut kaikissa Maahanmuuttoviraston poistamispäätöksissä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Ilkka Haahtela Maria Malmer Stenergard laiton maassaolo Mikael Ribbenvik käännyttäminen karkottaminen Ulf Kristersson Maahanmuuttopolitiikka Migri Maahanmuuttovirasto Stefan Löfven Paperittomat Ruotsi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Sisäministeriö antaa harhaanjohtavia laskelmia Välimeren valtioista siirrettävien turvapaikanhakijoiden kustannuksista
Antikainen: Miksi Suomi tarjoaa Ukrainan sodan varjolla tilapäistä suojelua afrikkalaisille?
Ruotsi helpottaa tuomittujen ulkomaalaisten karkottamista – ”Suomen tulisi tehdä vastaavat kiristykset”
Väestönlaskennalla selvyys Ruotsissa asuvista – laittomasti maassa oleskelevat kaivetaan esiin kotikäynneillä
Purra ja Rantanen äimistyneinä: Olipa kriisi mikä tahansa, hallitus haalii lisää turvapaikanhakijoita Suomeen
Migrin ylijohtaja etsii laista porsaanreikiä maahantulosäännösten kiertämiseksi – Rantanen: Suomi ei voi olla maahanmuuttajien valintatalo
EU:lta kauppaetuja kehittyville maille – jos ottavat vastaan ilman oleskelulupaa jääneitä paluumuuttajia
Ei turvapaikkaa laittomasti maahan tulleelle – Britannian uusi lakiesitys haluaa pysäyttää kumiveneet
Brittilehti kertoo Ruotsin synkkevästä tiestä: käsikranaattilähiöiden rikolliset ovat soluttautuneet jo paikallispolitiikkaan
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää