

LEHTIKUVA
Ruotsidemokraatit kohti syyskuun vaaleja: Kansalaisten turvallisuus tärkeintä – rikolliset Romanian vankiloihin
Ruotsi käy valtiopäivävaaleihin lomien jälkeen syyskuussa. Maailmankirjat ovat sen verran sekaisin, että puolueiden tähtäin on toistaiseksi rajatuissa kotimaan asioissa. Ruotsidemokraateille tämä tarkoittaa järjestyksen palauttamista valtakuntaan.
Oikeuspolitiikka on ruotsidemokraattien ykkösasia, kun mennään kohti Ruotsin syyskuun valtiopäivävaaleja. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että ruotsidemokraatit on mukana tai tukee ainoastaan sellaista hallitusta, jolle kansalaisten turvallisuus on asia numero yksi.
– Seuraavalla hallituskaudella turvallisuuden on oltava kaiken keskiössä. Vaadimme panostuksia jokaiselle turvallisuuden ja oikeuskäytännön osa-alueelle. Lisäpanostuksen on oltava vähintään luokkaa 20–25 miljardia kruunua, toteaa puoluejohtaja Jimmie Åkesson Göteborgs Postenin haastattelussa.
Åkesson haluaisi panostaa erityisesti poliisin arkeen, niin että viranomaisia ja heidän huoliansa kuunneltaisiin lattiatasolta asti. Kyse on toimintamahdollisuuksien ja työkalujen turvaamisesta, poliisien lukumäärän kasvattamisesta ja tiukemmasta lainsäädännöstä.
Ruotsalaisvankeja Romaniaan
Ruotsidemokraatit haluaisivat rikoksesta tuomitut suorittamaan rangaistustaan nykyistä nopeammin. Koska tiukentava lainsäädäntö ja kovemmat rangaistukset edellyttävät lisää vankilakapasiteettia, vankipaikkoja tai kokonaisia vankiloita pitäisi vuokrata ulkomailta. Perusteena se, että Ruotsissa vangin vuorokausikustannus on Euroopan korkein.
– Olemme hiukan vertailleet kustannuksia ja Romania näyttäisi olevan halvin maa. Jos henkilö joka tapauksessa karkotetaan, on aivan sama, istuuko hän tuomionsa Ruotsissa, Romaniassa, Saksassa, Bulgariassa tai jossain muussa maassa.
Oikeiston yhteistyö etenee
Oikeistopuolueiden neuvottelut vaalien jälkeisestä yhteistyöstä menevät eteenpäin. Åkessonin toteaa ympäripyöreästi, että mahdollisessa yhteistyössä vaikutusvalta seuraa puolueen vaaleissa saamaa kannatusta.
– Eihän se ole mitään millimetripeliä, mutta nyt sekä omassa puolueessa, että muiden kanssa keskustellaan pelin hengestä. Kantoja ei ole lyöty lukkoon, mutta minulla on sellainen tutina, että eteenpäin mennään.
Vielä tällä hetkellä vasemmisto ja erityisesti sosialidemokraatit ovat kirkkaassa gallupjohdossa mutta näinä aikoina huomisesta ei kukaan pysty sanomaan mitään varmaa.
Åkesson haluaa hallitukseen
Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson on oikeistoallianssin potentiaalisin pääministeriehdokas. Kristersson on useampaan kertaan todennut, että ruotsidemokraateille ei löydy sijaa hänen johtamastaan hallituksesta. Yhteistyötä voidaan toki tehdä valtiopäivien puitteissa.
Åkesson ei kuitenkaan ole jättänyt ajatusta hallituskumppanuudesta.
– Lähdemme siitä, että olemme suuri puolue ja haluamme hallitukseen. Asiat ne kuitenkin lopulta ratkaisevat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- oikeistohalllitus vuorokausikustannus vankilaan ulkomaille määrärahojen kasvattaminen kansalaisten turvallisuus kansallinen turvallisuus ruotsidemkoraatit oikeistoallianssi valtiopäivävaalit 2022 sosialidemokraatit lainsäädäntö Ulf Kristersson rangaistukset Maltillinen kokoomus Jimmie Åkesson Romania Poliisi gallup
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jimmie Åkesson pääsiäismellakoista: ”Kokoomus toi heidät, demarit jakelivat tuet ja ruotsidemokraatit pistävät heidät säilöön ja ulos maasta”

Ruotsidemokraatit haluavat perheen vastuuseen turvapaikanhakijoiden laittomuuksista: Oleskelulupa pois ja karkotuksen syyksi myös epäsosiaalinen elämäntapa

Maahanmuutto ja väestöpolitiikka ovat koko Suomen kohtalonkysymyksiä – “Ruotsin tilanne osoittaa, minkälaisia ongelmia väärin hoidettu maahanmuutto aiheuttaa lyhyellä aikavälillä”

Perussuomalaiset julkisen talouden suunnitelmasta: Hallitus vieraantunut suomalaisten arjesta – valtion menoja on priorisoitava ja veroja laskettava

Ruotsi on ainoa EU-maa, joka on poistanut saatavuusharkinnan kokonaan – tulokset ovat olleet huonoja

Hiljainen enemmistö ratkaisee maan suunnan – nämä ryhmät ratkaisevat Ruotsin valtiopäivävaalit

Ruotsi helpottaa tuomittujen ulkomaalaisten karkottamista – ”Suomen tulisi tehdä vastaavat kiristykset”

Sodan monet kasvot: Ukrainasta virtaa aseita Euroopan rikollisjärjestöille

Maahanmuuton ongelmat näkyvät jo koko maassa – nuorisojengit terrorisoivat Ruotsin pikkupaikkakuntia
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää