Somaliaa on kehitetty vuosikymmeniä myös suomalaisten veronmaksajien rahoilla. / LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Viikon 2/2022 luetuin
Ruotsi haluaa kehitysavun ehdolliseksi – tuen määrä riippuisi siitä, suostuuko valtio vastaanottamaan karkotetut kansalaisensa
Ruotsin hallitus haluaa maasta ulos henkilöt, joilla ei ole oikeutta olla valtakunnassa, kertoo SVT. Kehitysapua (bistånd) voisi maahanmuuttoministerin mukaan käyttää kuin keppiä ja porkkanaa, jotta vastahankaiset valtiot suostuisivat vastaanottamaan Ruotsista karkotettaviksi määrätyt kansalaisensa.
Vuodesta 2014 lähtien Ruotsista on palannut kotimaihinsa enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti 90 000 ihmistä. Karkotuksiin on hallituksen mielestä saatava lisää vauhtia ja siksi Maahanmuuttovirasto ja poliisi ovat saaneet tehtäväkseen tehostaa maassa luvatta oleskelevien ja rikoksesta tuomittujen palauttamista lähtömaihinsa.
Palautuksia voidaan tehostaa perustamalla lisää talteenottokeskuksia ja poliisi voisi etsiä entistä aktiivisemmin maassa laittomasti oleskelevia vaikkapa työpaikoilta.
Sosialidemokraateilla ei enää ole esteitä maahanmuuttopolitiikan tiukentamiselle, kun ympäristöpuolue vihreät jäi rannalle uusimmasta hallituksesta.
Kehitysyhteistyö vastavuoroiseksi ja tasa-arvoiseksi
Palautusten vauhdittaminen luonnistuu Ruotsin hallituksen mukaan parhaiten kääntymällä suoraan niiden valtioiden puoleen, joiden kanssa palautukset ovat olleet vaikeita tai peräti mahdottomia. Kyseessä ovat sellaiset valtiot kuin Irak, Iran, Somalia ja Libanon, jotka saavat satojen miljoonien kruunujen kehitystuet vuosittain.
– Haluamme lisätä palautuksia, emme leikata tukitasoa. Mutta jos valtio ei vastaa velvoitteistaan, Ruotsin avustusinto hiipuu, sanoo maahanmuuttoministeri Anders Ygeman SVT:n uutisissa.
Kehitysyhteistyövirasto (Sida) on saanut tehtäväkseen kartoittaa edellytykset, joilla kehitysapuvarat tulisivat paremmin käytetyksi. Porkkana ja piiska ovat ministerin mukaan mahdollisia. Valmista pitäisi olla lokakuussa.
Yngemanin ulostulon jälkeen ilmassa roikkuu etsimättä ajatus, joka vain odottaa esiintuloaan: mitäpä, jos kehitysavun piiriin määriteltäisiin kaikki vastikkeettomat menot, joita maahanmuuttosektori valtiolle vuosittain aiheuttaa. Ruotsidemokraatit on jo esittänytkin, että ainakin palautuksiin liittyvät kulut otettaisiin kehitysyhteistyövaroista.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- säilytyskeskus talteenottokeskus kehitysyhteistyövirasto SIDA karkotettavat kehitysyhteistyövarat Anders Ygeman sosialidemokraatit Libanon laittomasti maassa oleskelevat Iran Kehitysyhteistyö Maahanmuuttovirasto Irak Ruotsidemokraatit Paperittomat Somalia Poliisi kehitysapu
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Hallitus husaa miljardeja maailmalle ja rakentelee puoluetovereille hillotolppia – Purra: ”Eduskunnassa enää alle 40 ihmistä, joiden ykkösasia on Suomi”
Purra: Kehitysavusta leikkaaminen ei ole riistämistä, vaan sen varmistamista, että omat rahamme tulevat omien kansalaistemme hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaamiseen
Peltokangas: “Olemme kohta 40 vuotta huolehtineet kolmansien maiden hyvinvoinnista miljardeilla ja miljardeilla – omistettaisiinko edes yksi vuosi oman maan köyhyyden ja kurjuuden poistamiseen?”
Perussuomalaiset: Yle kulukuurille ja kehitysavusta 520 miljoonaa euroa pois
Kehitysavun miljardikuluista ei vieläkään saa puhua Ylellä – juontaja lopetti heti keskustelun ja vaihtoi puheenaihetta, kun Halla-aho esitti kehitysapuleikkauksia
Apu ei mennyt perille Afrikassa: Asemiehet veivät yli 5 000 tonnia YK:n toimittamia elintarvikkeita Sudanin Darfurissa
Kehitysapu ylläpitää korruptiota ja tappaa talouden kehittymisen mahdollisuudet – Koponen: “Kukaan ei tunnu oikeasti tietävän, mihin nämä valtavat rahavirrat käytetään”
Metallityöväen liitto antoi potkut ruotsidemokraattiselle ammattiosaston puheenjohtajalle – puolueen johto raivoissaan ja some laulaa
Kansa vieroksuu eliittiä ja kiroaa bensan hintoja – ruotsidemokraatit hakee vaalivoittoa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää