Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola osoittamassa mieltä Helsingissä 9. huhtikuuta 2022. / LEHTIKUVA/ARKISTO
Rostila: Ay-liikkeen uhkailulle ei pidä antaa periksi
Perussuomalainen kansanedustaja Onni Rostila moittii ay-liikkeen yksipuolista hallituskritiikkiä ja politisoitumista.
Kuluvan viikon tiistaista alkaen eri ammattiyhdistykset järjestävät muun muassa mielenilmauksia, sosiaalisen median kampanjoita, työnseisautuksia ja ulosmarsseja osana #PainavaSyy kampanjaa.
Korporatismi uhkaa demokratiaa
SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen kertoi torstain A-studiossa, että SAK pyrkii omalta osaltaan ”kiristämään ruuvia” mikäli hallitus ei peru hallitusohjelman leikkauksia ja työelämän uudistuksia.
– Ay-liikkeen repivä retoriikka alleviivaa hyvin, miten vaalituloksen sivuuttavalla ulkoparlamentaarisella painostuksella rapautetaan kansanvaltaa. Tällaiselle karkealle korporatismille ei pidä antaa periksi. ”Kiristäminen” on osuva sana, avaa Onni Rostila Palvelussa X (ent. Twitter).
Rostila pitää ay-liikkeen pyrkimyksiä perua hallitusohjelman toimia epädemokraattisena. Hallitusohjelma perustuu hallituspuolueiden vaalilupauksiin ja -ohjelmiin. Äänestäjät eivät siis saa mitä tilaavat, jos ay-liikkeen painostus onnistuu muuttamaan hallitusohjelmaa merkittävästi.
Maahanmuutto ei kiinnosta
Rostilan mukaan ammattiyhdistysliike toimii äänitorvena vasemmistopuolueille unohtaen samalla tavallisen suomalaisen työntekijän puolustamisen. Tämän todisteeksi hän esittää, että ay-liike ei lainkaan huomioi niitä muutoksia, jotka parantavat suomalaisen työntekijän ostovoimaa.
– Jos ay-liike ajaisi vilpittömästi duunarin asiaa, kuulisimme myös kiitosta mm. työntekijöiden verotuksen ja liikkumisen kustannusten alentamisesta. Mutta koska ay-liike on ensisijaisesti vasemmistopuolueiden asialla, kuulemme vain yksipuolista haukkumista ja uhkailua, Rostila selostaa.
– Erityisen läpinäkyväksi ay-liikkeen puoluepolitikoinnin tekee se, ettei ”duunarien puolustajia” kiinnosta lainkaan tiukentuvan maahanmuuttopolitiikan suojaavat vaikutukset työntekijöiden työmarkkina-asemaan, Rostila huomauttaa.
Myötäilee vasemmistoa
Maahanmuuttopolitiikan kiristykset parantavat suomalaisen työntekijän neuvotteluasemaa ylläpitämällä työntekijöiden alitarjontaa, joka nostaa ammattiliittojen neuvotteluvoimaa. Perinteisesti ay-liike onkin tuonut asiaa esille aktiivisesti, mutta enää se ei vaikuta kiinnostavan.
– Pelko vasemmistopuolueiden reaktiosta voikin selittää tätä ilmiötä: mitä suuremmaksi paheeksi vasemmistopuolueet maalaavat rasismia, sitä vähemmän ay-liike tuo esille maahanmuuton kielteisiä vaikutuksia työmarkkinoihin.
Rostila toivoo liittojen ryhtyvän puoluepoliittisen propagandan sijasta rakentavaan kolmikantayhteistyöhön.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Katja Syvärinen Onni Rostila politisoituminen kiristäminen ulkomaalainen työvoima työntekijät Propaganda oppositio SAK Ay-liike Vasemmisto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Purra: Hallituksen syliin sataa ja ryöppyää edellisten vuosien päätösten kuraa – ”Takana on vuosikausien piittaamattomuus veronmaksajan asemasta”
Putkonen: Ay-liikkeen naamiot putosivat – alta paljastui demaripoliitikon kasvot
Maahanmuuttajien alhainen järjestäytymisaste tuhoaa ay-liikkeen ja yleissitovuuden – Putkonen varoittaa: Työperäinen maahanmuutto uhkaa koko ay-liikkeen olemassaoloa
Purra: Hallitus tavoittelee työtä ja työpaikkoja – vasemmisto-oppositio tavoittelee tuensaajia ja verorahoitteisia oikeuksia
Valtiovarainministeri Purra: Hallitus toteuttaa työlinjaa – ”Että tässä maassa työn tekeminen kannattaisi ja että yrityksiin syntyisi uusia työpaikkoja”
Maailmassa on 50 miljoonaa uuden ajan orjaa – kaukomailta raahattu työvoima huhkii ilman palkkaa tai pakkoavioliitossa
Ay-liike ”koijasi ”satojen miljoonien omaisuuden veronmaksajien rahoilla – verovapaita miljoonaosinkoja ohjataan vasemmiston vaalirahoitukseen
Purra: Uudistukset Suomen yhteinen pelastusoperaatio – ”Enemmän työtä, kasvua ja sitä myötä hyvinvointia”
Mäkelä: SAK käyttää omia jäseniään välikappaleena hyväpalkkaisten ay-pomojen sekä vasemmistopuolueiden vallan pönkittämiseen
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää