

MATTI MATIKAINEN
Ronkainen: Yle myönsi yksipuolisen uutisoinnin Forssan joukkotappelusta – Eikö Ylen pitäisi kertoa totuus ja jättää järjestyksenpito poliisin tehtäväksi?
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kiittää Yle Hämeen päällikkö Päivi Kuismaa, joka Suomen Uutisille toimittamassaan vastineessa ”myöntää yksipuolisen uutisoinnin Forssan joukkotappelusta”.
Yksipuolisuutta perustellaan sillä, että toimittajan saapuessa paikalla oli saatavissa ainoastaan toisen puolen näkemys tilanteesta.
– Kuitenkin roskamediaksi leimatulla sivustolla oli jo samana iltana valo- ja videokuvaa yhteenotoista. Tämä materiaali näytti selvästi, että myös turvapaikanhakijat olivat löytäneet ”kättä pidempää” tilanteessa, kansanedustaja Jari Ronkainen kirjoittaa blogissaan.
– Lisäksi Kuisma jättää vastaamatta kysymykseeni, miksi Forssan aiempien tapahtumien, mm. 15-vuotiaan pahoinpitely ulkomaalaisten toimesta, uutisointi tapahtui vasta joukkotappelun yhteydessä. Oliko aikaisemmissa tapauksissa toimittaja niin myöhässä, ettei haastateltavia löytynyt kummaltakaan puolelta ja uutisointi jäi kokonaan tekemättä?
Onko Yle unohtanut tehtävänsä?
Ronkainen kysyy, mistä lähtien Ylen tehtävänä on ollut löytää ratkaisuja tilanteen laukaisemiseksi.
– Eikö Ylelle kuulu tasapuolinen ja totuudenmukainen tiedonvälitys ja poliisille yhteiskuntarauhan turvaaminen? Poliisi tosin nurinkurisesti esittää yhdessä Forssan ammatti-instituutin rehtorin kanssa, että vastaanottokeskuksen lähellä sijaitsevan asuntolan opiskelijat pysyttelevät turvallisuussyistä sisätiloissa, eivätkä osallistu tapauksesta järjestettävään mielenilmaukseen.
– Eikö muualta tulleiden turvapaikanhakijoiden tulisi sopeutua meidän yhteiskuntajärjestykseen eikä toisin päin? Olen jo aiemmin ehdottanut aukioloaikoja vastaanottokeskuksille turvallisuudentunteen lisäämiseksi. Forssan tapaus osoittaa, että vastaanottokeskuksissa tarvitaan selkeämmät pelisäännöt.
Erikoista uutisointia myös mielenosoituksesta
Ronkaista kummastuttaa myös Ylen uutisointi Forssassa eilen järjestetystä mielenosoituksesta.
– Poliisin arvion mukaan paikalla oli satakunta mielenosoittajaa ja runsaasti yleisöä. Mitenköhän jako mielenosoittajiin ja yleisöön on tehty? Onkohan toimittaja kierrellyt kyselemässä, että mahtaako henkilö olla osoittamassa mieltään vai seuraamassa vain tapahtumia? Ylelle viime aikoina esitetyn kritiikin jälkeen meno ei ainakaan ole parantunut.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ylen vastine

Ronkainen: Islam on myös poliittinen aate – “Miksi muslimeita pidetään ressukoina, joiden päätä silitetään?”

Ronkainen: Ylen uutisointi tarkoituksenmukaista ja vääristelevää – “Toimittajien on kestettävä kritiikkiä omista journalistisista valinnoistaan”

Luottamus Ylen riippumattomuuteen ja luotettavuuteen notkahti – “Vääristelee tietoja ja pimittää rahankäyttöä”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää