MATTI MATIKAINEN
Ronkainen: Yle myönsi yksipuolisen uutisoinnin Forssan joukkotappelusta – Eikö Ylen pitäisi kertoa totuus ja jättää järjestyksenpito poliisin tehtäväksi?
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kiittää Yle Hämeen päällikkö Päivi Kuismaa, joka Suomen Uutisille toimittamassaan vastineessa ”myöntää yksipuolisen uutisoinnin Forssan joukkotappelusta”.
Yksipuolisuutta perustellaan sillä, että toimittajan saapuessa paikalla oli saatavissa ainoastaan toisen puolen näkemys tilanteesta.
– Kuitenkin roskamediaksi leimatulla sivustolla oli jo samana iltana valo- ja videokuvaa yhteenotoista. Tämä materiaali näytti selvästi, että myös turvapaikanhakijat olivat löytäneet ”kättä pidempää” tilanteessa, kansanedustaja Jari Ronkainen kirjoittaa blogissaan.
– Lisäksi Kuisma jättää vastaamatta kysymykseeni, miksi Forssan aiempien tapahtumien, mm. 15-vuotiaan pahoinpitely ulkomaalaisten toimesta, uutisointi tapahtui vasta joukkotappelun yhteydessä. Oliko aikaisemmissa tapauksissa toimittaja niin myöhässä, ettei haastateltavia löytynyt kummaltakaan puolelta ja uutisointi jäi kokonaan tekemättä?
Onko Yle unohtanut tehtävänsä?
Ronkainen kysyy, mistä lähtien Ylen tehtävänä on ollut löytää ratkaisuja tilanteen laukaisemiseksi.
– Eikö Ylelle kuulu tasapuolinen ja totuudenmukainen tiedonvälitys ja poliisille yhteiskuntarauhan turvaaminen? Poliisi tosin nurinkurisesti esittää yhdessä Forssan ammatti-instituutin rehtorin kanssa, että vastaanottokeskuksen lähellä sijaitsevan asuntolan opiskelijat pysyttelevät turvallisuussyistä sisätiloissa, eivätkä osallistu tapauksesta järjestettävään mielenilmaukseen.
– Eikö muualta tulleiden turvapaikanhakijoiden tulisi sopeutua meidän yhteiskuntajärjestykseen eikä toisin päin? Olen jo aiemmin ehdottanut aukioloaikoja vastaanottokeskuksille turvallisuudentunteen lisäämiseksi. Forssan tapaus osoittaa, että vastaanottokeskuksissa tarvitaan selkeämmät pelisäännöt.
Erikoista uutisointia myös mielenosoituksesta
Ronkaista kummastuttaa myös Ylen uutisointi Forssassa eilen järjestetystä mielenosoituksesta.
– Poliisin arvion mukaan paikalla oli satakunta mielenosoittajaa ja runsaasti yleisöä. Mitenköhän jako mielenosoittajiin ja yleisöön on tehty? Onkohan toimittaja kierrellyt kyselemässä, että mahtaako henkilö olla osoittamassa mieltään vai seuraamassa vain tapahtumia? Ylelle viime aikoina esitetyn kritiikin jälkeen meno ei ainakaan ole parantunut.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ylen vastine
Ronkainen: Islam on myös poliittinen aate – “Miksi muslimeita pidetään ressukoina, joiden päätä silitetään?”
Ronkainen: Ylen uutisointi tarkoituksenmukaista ja vääristelevää – “Toimittajien on kestettävä kritiikkiä omista journalistisista valinnoistaan”
Luottamus Ylen riippumattomuuteen ja luotettavuuteen notkahti – “Vääristelee tietoja ja pimittää rahankäyttöä”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää