

MATTI MATIKAINEN
Ronkainen: Vakuutuslääkärijärjestelmä kaipaa täysremonttia – “Selvityksiä on tehty vuosikausia, nyt on aika toimia!”
Vakuutuslääkärijärjestelmä on pysynyt puheissa ja otsikoissa. Hyvä niin, sillä korjattavaa löytyy. Tämän myöntää jopa Vakuutuslääkärien yhdistyksen puheenjohtaja Janne Leinonen. Hänen pitäisi tietää mistä puhuu, sillä hän istuu järjestelmän piirissä monella jakkaralla ja kummallakin puolella pöytää, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen.
– Leinonen kuitenkin kertoo Iltalehdessä, että vakuutuslääkäreilläkin on vastuu lausunnoistaan. Ainoa vastuu minkä minä tiedän, on tulosvastuu työnantajalle eli vakuutusyhtiölle. Laissa vakuutuslääkäreillä ei enää ole edes totuusvelvoitetta kuten muilla lääkäreillä.
– Ja mitä tapahtuu, jos oikeudessa vakuutusyhtiön kanta todetaan vääräksi? Vakuutusyhtiö joutuu maksamaan ne korvaukset, jotka se olisi ollut muutenkin velvollinen korvaamaan. Mitään rangaistuksia ei häikäilemättömästäkään toiminnasta saa, Ronkainen ihmettelee.
Vakuutusyhtiöt kiistävät vammoja
Ronkaisen mielestä sosiaali- ja terveysministeriössä ongelmaa yritetään kaataa hoitavien lääkärien niskaan. Huonoista vakuutusratkaisuista syytetään hoitavien lääkärien lausuntoja ja niiden puutteita.
– Tiedän kuitenkin lukuisia tapauksia, joissa vakuutusyhtiö on kiistänyt vammoja, joista on useammankin erikoislääkärin lausunto. Vakuutuslääkäri, joka ei koskaan ole edes tavannut potilasta, voi muuttaa aivovammankin masennukseksi neurologin ja psykiatrin lausunnoista huolimatta.
Ongelma on nyt hoidettava
Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut kolmivuotisen neuvottelukunnan vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämiseksi.
– Selvityksiä on tehty jo vuosikausia ja työryhmiä on tullut ja mennyt. Nyt olisi aika toimia! Pelkäänpä, että sama tapahtuu kuin viime kaudella. Lakeihin tehdään pieniä kosmeettisia muutoksia, jotta edes näyttäisi siltä, että asialle tehdään jotain.
– Kuitenkin keskeisin ongelma on ja pysyy. Vakuutuslääkärit voivat mielivaltaisesti ja lääketieteeseen perustumatta evätä vammojen ja tapaturmien syy-yhteydet. Näin riistetään vakuutetuilta heille kuuluvat korvaukset. Vakuutusyhtiöt tekevät voittoa. Tappion maksaa julkinen terveydenhuolto ja veronmaksaja, Ronkainen toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ronkainen jätti lakialoitteen vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamiseksi

Taistelun vakuutuslääkäreiden mielivaltaa vastaan aloittanut Ronkainen iloitsee kansalaisaloitteesta: Vääryys halutaan korjata

Ronkainen: Vakuutusyhtiöille ei saa antaa valtaa määrätä potilaan hoitopaikasta

Kansalaisaloite vakuutuslääkäritoiminnan suitsimiseksi luovutettiin – perussuomalaiset tukee

Vakuutuslääkäreiden mielivaltaa vastaan taistellut Ronkainen iloitsee KKO:n esityksestä: Hallituksen on reagoitava kansalaisten oikeusturvan parantamiseksi

Ronkainen vakuutuslääkärijärjestelmään esitetyistä muutoksista: “Edellyttää, että vakuutuslääkäreillä olisi kunnia ja omatunto”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää