

LEHTIKUVA
Ronkainen tyrmää ministeri Li Anderssonin ehdotuksen ase- ja siviilipalveluksen lyhentämisestä: “Puheet siviilipalvelusta rangaistuksena ovat puppua”
Perussuomalainen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen tyrmää vasemmistoliiton puheenjohtajan, opetusministeri Li Anderssonin esityksen siitä, että selvitettäisiin mikä työllisyyspotentiaali saataisiin siviili- ja varusmiespalveluksen kestoa lyhentämällä.
Ronkaisen mukaan Suomesta ei puutu työntekijöitä vaan työpaikkoja.
– Juuri kun olemme saaneet kuulla ja lukea massiivisista irtisanomisista Suomessa, vihreät ehdottaa 80 000 maahanmuuttajaa ja Andersson varusmiehiä töitä tekemään. Vihreät lisäisi työllisiä sisäisen turvallisuuden ja vasemmistoliitto maanpuolustuksen kustannuksella. Kuitenkin työvoimaa on jo tarpeeksi, työpaikkoja ei, Ronkainen jyrähtää.
Heikentää Suomen puolustuskykyä
Ronkaisen mukaan varusmiespalveluksen kesto ja varusmiesten määrä perustuu maanpuolustuksen tarpeisiin.
– Varusmiesten palvelusaikaa lyhentämällä koulutus jää kesken ja varusmiesten määrä kulloisellakin hetkellä laskee. Ehdotus on omiaan heikentämään Suomen puolustuskykyä ja uskottavaa maanpuolustuksen kokonaisuutta. Samasta punaisesta ideologiasta on peräisin myös vasemmistoliiton ehdotus luopua Hornetit korvaavasta hävittäjähankinnasta, Ronkainen tykittää.
Ketään ei kiusallaan määrätä palvelukseen
Ronkainen ei yhdy Anderssonin mielipiteeseen siitä, että siviilipalveluksen pituus tekee siitä rangaistusluontoisen asepalvelukseen verrattuna.
– Anderssonin puheet siviilipalvelusta rangaistuksena ovat puppua. Perustuslaissa määrätään, että jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan maanpuolustukseen. Ketään ei kiusallaan määrätä isänmaan palvelukseen, Ronkainen päättää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lyhentäminen siviilipalvelus rangaistus Jari Ronkainen Li Andersson perussuomalaiset maanpuolustus työttömyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Hallituksen ongelmana kyvyttömyys priorisoida rahankäyttöä – ”On pystyttävä karsimaan menoja, joilla ei ole mitään tekemistä suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden kanssa”

Tavio: Hyväksyykö Li Andersson ilkivallan mielenosoituksissa?

Halla-aho varoitti osan Suomesta muuttuvan asuinkelvottomaksi vihervasemmiston ilmastopolitiikan vuoksi, opetusministeri Li Andersson vastasi asiattomuuksilla: “p*skapuhetta”

Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan tili yllyttää tappamaan, puoluesihteeri lakaisee asian maton alle – tällaisia tuhoamiskehotuksia verkkoon ladattiin

Tavio: Siviilipalvelusmiehet käyttöön

Mäkynen: Hävittäjähankkeen kritisointi on kielletty

Eduskunta hyväksyi aselain kiristykset – vain perussuomalaiset vastustivat: ”Tämä heikentää jopa maanpuolustustaitoja”

Perussuomalaiset: Puolustusvoimien kiinteistöhallinnon vastattava paremmin maanpuolustuksen tarpeita

Niemi: Suomalaisten maanpuolustustahto Euroopan korkein
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää