LEHTIKUVA
Ronkainen lyttää kevytautolain voimaantulon lykkäyksen: “Onko EU:lla järkeä päässä?”
Viime kaudella kevytautolainsäädäntöä liikenne- ja viestintävaliokunnassa käsitellyt perussuomalainen kansanedustaja Jari Ronkainen on julkaissut kannanoton blogissaan.
Jari Ronkainen aloittaa kiittämällä viime kaudella suurella enemmistöllä (167-12) tehtyä eduskunnan päätöstä:
– Edellistä hallitusta on kiittäminen siitä, että se ennakkoluulottomasti lähti edistämään 15 vuotta täyttäneiden nuorten nopeusrajoitettujen ns. kevytautojen käyttöönottoa, josta viime eduskunta oli laajasti samaa mieltä. Mitään Suomi-lisää ei hallituksen valmistelussa tai eduskunnan käsittelyssä nähty. Päinvastoin pyrittiin mahdollisimman käytännölliseen toteutukseen. Ei tullutkaan siis mahdottoman suurena yllätyksenä, että laki on kompastellut EU:n päässä.
Mopoautovalmistajien bisnes tyrehtymässä
Ronkainen näkee, että lobbausta harrastaneet suuret mopoautovalmistajamaat Ranska ja Italia ovat syypäitä EU:n nihkeään suhtautumiseen Suomen kevytautolainsäädäntöön:
– On selvää, että ranskalaiset ja italialaiset mopoautovalmistajat ja heidän jälleenmyyjänsä ovat koputtaneet EU:n ovella valittamassa ja tekemässä kanteluita. Heiltä on bisnes tyrehtymässä, sillä jos Suomen olisi mahdollista tämä toteuttaa, niin kevytautoja alkaisi ilmestyä ympäri Eurooppaa.
– Eikä se olisi huono asia, sillä kyseessä on nuorten liikenneturvallisuus. Kevytautot ovat huomattavasti turvallisempia kuin ne kopit ja päristimet, joilla nuoriso nyt liikkuu, Ronkainen painottaa.
Ruotsin tilanne vältettävissä
Ronkainen vertaa tilannetta toiseen EU-maahan Ruotsiin ja haluaa välttää sen ongelmat.
– Ruotsissa on jo nuorten ns. traktoriautot, joilta vaaditaan tiettyjä teknisiä ominaisuuksia. EU-ajokorttisäädöstä kierretään siten, että traktoriautoista poistetaan takapenkki, niihin lisätään vetokoukku ja niiden nopeus on rajoitettu 30 kilometriin tunnissa.
– Jokainen voi miettiä, kuinka järkevää tämä on käytännön ja nuorison liikkumisen kannalta.
EU:ssa käsitellään järjettömiä asioita
Ronkainen päättää kannanottonsa EU-kritiikkiin.
– Olemme tulleet jälleen EU:n ongelman ytimeen. Sen, minkä piti olla talous- ja kauppapolitiikan unioni, onkin kansainvälistä lainsäädäntöä hyvin yksityiskohtaisesti säätelevä elin. Tuloksena käsitellään aivan järjenvastaisia asioita. Muistissa on varmasti keskustelut esim. kurkkujen käyryydestä tai lakritsipiippujen sallimisesta.
– Tätäkö varten olemme luovuttaneet oman päätösvallan ja tähänkö me sitouduimme EU:hun liittyessä? Ronkainen kysyy.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Raatikainen: Hallitus ymmärsi viimein, että mopoautojen turvallisuutta on parannettava
Perussuomalaisten Immonen ja Lehto: Hallitus kurittamassa jälleen liikennettä – ”Kansallinen etu ei toteudu”
PS:n puoluehallitus: autoilijoiden niskat yritetään taittaa, vaatimukset ovat täysin kohtuuttomia
Suomi haluaisi kevytautojen ajo-oikeuden 15-vuotiaille – ei kelpaa Brysselille
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää