LEHTIKUVA
Ronkainen: Liikenne- ja ilmastopolitiikan ratkaisuja ei pidä maksattaa kansalaisilla
Perussuomalaisten kansanedustaja ja parlamentaarisen liikenneverkon rahoitusta arvioivan työryhmän jäsen Jari Ronkainen on tänään jättänyt työryhmän väliraporttiin eriävän mielipiteen koko perussuomalaisen eduskuntaryhmän puolesta.
Liikenne- ja viestintäministeriö asetti helmikuun alussa työryhmän, jonka tehtävänä on määritellä liikenneverkon ylläpitoon ja kehittämiseen tarvittavat keinot tulevaisuutta ajatellen. Työryhmässä on ollut edustus jokaisesta eduskuntaryhmästä.
Esityksessä edelleen haittoja ja uhkia
Tätä perussuomalaisten eduskuntaryhmä on pitänyt alusta alkaen erinomaisena asiana. Asianomaisen työryhmän toimikauden toiminta-ajaksi on asetettu 28.2.2017-28.2.2018. Kyseisen parlamentaarisen työryhmän on edelleen tarkoitus jatkaa työskentelyä liikenteen päästövähennystoimenpiteistä.
– Perussuomalaisten työryhmä näkee nyt tehdyssä esityksessä edelleen uhkia ja haittapuolia. Väliraportin mukaisilla uudistuksilla ei edelleenkään paranneta suomalaisten autoilijoiden asemaa isossa kokonaiskuvassa, sillä esityksessä edelleen mukana oleva polttoaineveron ohjausvaikutus uhkaa nostaa henkilöautoilun kustannuksia ja heikentää suomalaisen raskaan liikenteen kilpailukykyä, sanoo edustaja Ronkainen.
Ruuhkamaksut heikentävät työnteon kannattavuutta
Etenkin perussuomalaisten työryhmä on huolissaan siitä, että tosiasiallisesti maaseutu ja muut vähäväkiset maamme alueet on jätetty väliraportissa kokonaan huomiotta, sillä tutkimuksissa on todettu, että juuri polttoaineverot koskettavat rajuimmin maaseudun asukkaita.
– Toisaalta haluamme omassa politiikassamme olla ryhmänä edelleen johdonmukaisia – ja tämän johdosta suhtaudumme kriittisesti myös ruuhkamaksujen käyttöönottoon nyt ja tulevaisuudessa, Ronkainen sanoo.
– Itse asiassa perussuomalaisten työryhmässä nähdään, että ruuhkamaksun käyttöönotto tilanteessa, jossa todellisia muita vaihtoehtoja ei ole, heikentää työnteon kannattavuutta sekä lisää tosiasiallista verorasitusta.
Painostusta EU:n suuntaan
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä haluaa kiinnittää huomiota myös erinäisiin käytännön toimenpiteisiin. Tämän johdosta ryhmä kuuluttaa hallitukselta nykyistä aktiivisempaa roolia Euroopan unionin suuntaan, kun kyse on liikenne- ja ilmastopolitiikan sektoreista.
– Liikenne- ja ilmastopolitiikan ratkaisuja ei pidä missään tapauksessa maksattaa kansalaisilla, Ronkainen painottaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Mäkelä: Hallitus nöyristelee EU:n edessä
Hakkarainen ilmastopolitiikasta: Mistä leikataan lisämiljardit?
EU ja vihreä politiikka iskevät autoilijan ja duunarin kukkaroon: “Vihreät haluavat verottaa maan kyykkyyn pahemmin kuin sosialistit”
Vihreä talous sakkaa Kanadan Ontariossa – Yhdysvalloissa teolliset työpaikat lisääntyvät
Uudenmaan kunnat tyrmäävät ruuhkamaksut – Purra: Kyseessä olisi jälleen uusi vero
Koponen vastustaa ruuhkamaksuja: Työntekoon kohdistuva lisävero, joka ristiriidassa työllisyystavoitteiden kanssa
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.