

LEHTIKUVA
Ronkainen kiirehtii turvapaikkasurffareiden palautuksia: “En ole tyytyväinen ennen kuin näen lentokoneessa”
Juuri julkaistu selvitys Maahanmuutto & turvallisuus – arvioita nykytilasta ja ennusteita tulevaisuudelle osoittaa perussuomalaisten jo vuosia sitten esiintuomat uhkatekijät todellisiksi, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen.
– Sisäministeriö ei ole pystynyt reagoimaan uhkiin riittävällä ripeydellä ja voimakkuudella. Poliitikot ohjaavat toimintaa, mutta virkamiehet valmistelevat ja se valmistelutyö ei ole riittävän tehokasta.
“Kotouttaminen on pelkkää sanahelinää”
Kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan sisäministeriö on tiedostanut kyseiset uhkakuvat jo omien selvitystensä pohjalta.
– Miksi ratkaisut etenevät näin hitaasti? Nerg kommentoi myös, että kotoutumiseen liittyvät kysymykset ovat nyt keskeisimmät, vaikka todellisuudessa tärkeintä on katkaista turvapaikkasurffaus, vähentää vetovoimaa niin paljon kuin on mahdollista ja pystyä palauttamaan tulijat kotimaahansa, Ronkainen painottaa.
– Kotoutumiseen liittyy paljon uhkatekijöitä ja ongelman ratkaisu löytyy oikeanlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, jolloin väärin perustein tulevia ei lasketa Suomeen. Kotoutumisesta puhuminen on aivan turhaa sanahelinää, ellei ongelman juurilla saada ratkaisuja.
Palautuksiin vauhtia
Ronkainen huomauttaa, että hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma tuo esille erilaisia keinoja, joilla vaikutetaan Suomen vetovoimaan. Esimerkiksi perheiden yhdistämisten osalta toimenpideohjelma määrittää, että EU-direktiivien mahdollistavat toimenpiteet otetaan täysimääräisesti käyttöön.
– Luonnos on kuitenkin jotain aivan muuta, Ronkainen ihmettelee.
– Turvapaikkakäsittelyä nopeutetaan, mutta kuulemisten siirto pois poliisilta on iso riski. Onko maahanmuuttovirastolla sama tietotaito kuin poliisilla? Ripeyttä tarvitaan ja palautukset pitää saada vauhtiin.
Kumman luvat ovat oikein?
Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan myönteisten päätösten määrä jää sisäministeriön ilmoittamalle tasolle eli noin kymmeneen tuhanteen.
– On korostettu, että alle kolmannes viime vuonna tulleista saa turvapaikan tai oleskeluluvan muulla perusteella. Toisenlaisia näkemyksiä on esitetty, joten en ole tyytyväinen ennen kuin näen loput lentokoneessa. Jos näin ei tapahdu, niin Nerg voi tehdä omat johtopäätöksensä, Ronkainen vaatii.
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho varoitti viime viikolla, että Suomeen jää todennäköisesti jopa 70 prosenttia tänne saapuneista turvapaikanhakijoista.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS vaatii: perheenyhdistämisiin tehtävä EU:n sallimat tiukennukset täysimääräisenä

Halla-aho ja sisäministeriö eri mieltä – kumman luvut ovat oikein?

Suomi somalialaisten ja irakilaisten ykköskohde – todennäköisintä saada oleskelulupa

Halla-ahon arvio: 70 prosenttia hakijoista saa turvapaikan Suomesta – “Ei pystytä palauttamaan, jos eivät halua lähteä”

Halla-aho: “Kiristykset pikaisesti käyttöön – ennen kuin perheenyhdistämisruletti lähtee pyörimään”

Eerola ja Immonen: Suomen perheenyhdistämiskäytännöt jäämässä ylivoimaisesti löyhimmiksi – direktiiviä sovellettava täysimääräisesti

Raatikainen: Suomeen pääsee liian helposti – “Millä pätevyydellä turvapaikkapäätöksiä tehdään?”

Australia lähettää turvapaikanhakijat saarille ja käsittelee hakemukset rajojensa ulkopuolella – Soini: “Niin minäkin tekisin”

Ronkainen Helsingin poliisin ehdottamista kielihelpotuksista: “Ei ohituskaistaa maahanmuuttajille”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.