LEHTIKUVA
Ronkainen katupartioiden kieltämisestä: “Järjellinen keskustelu unohtunut – tuntuu olevan hysteerikoille kiireellinen asia”
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ottaa blogissaan kantaa kansalaispartiointiin. Ronkainen pitää aiheesta syntynyttä keskustelua turhan kärjistyneenä ja kieltoajatuksia erikoisina.
– Tuntuu siltä, että järjellinen keskustelu unohtuu ja pyritään etsimään vikoja niin kansalaisten partioinnista kuin toimintaa vastustavista. Poliittinen keskustelu on tietyissä piireissä edennyt siihen, että nyt pitää kieltää katupartiointi. Toki perinteiseen suomalaiseen tyyliin, vaikka ongelmia ei ole tullut vastaan, Ronkainen ihmettelee.
– Katupartiointi lähti liikkeelle turvapaikanhakijoiden tulvimisesta Suomeen. Taharrush gamai -ilmiön rantautuminen Eurooppaan vielä korostaa tätä. Osa kansalaisista toteaa, että turvallisuudentunne on heikentynyt ja osittain myös siksi, ettei poliisi näy tarpeeksi.
Ronkaisen mielestä katupartiot olisivat tarpeettomia, jos turvapaikkapolitiikka olisi kunnossa – ja jos poliisi toimimisen lisäksi myös näkyisi ja kuuluisi.
– Myönnän, että poliisin toimintaan pitää panostaa eduskunnan toimesta enemmän, ja juurikin siihen perinteiseen poliisityöhön eikä johtoportaaseen.
Ministeritkin kauhistelevat
Ronkainen ihmettelee, miksi sisäministeri Petteri Orpo näkee katupartiot turvallisuutta heikentävänä.
– Sisäministeriön kansliapäällikkökin on syvästi huolissaan ja tekee töitä tämän eteen. Osa ministereistämme on kauhuissaan. Tämä pyörii täysin yhden tunnetun katupartiointia eri paikkakunnilla toteuttavan porukan ympärillä ja siihen päälle Asikkala ja menneisyyden kaivelu, Ronkainen toteaa.
– Tämä tuntuu olevan hysteerikoille kiireellinen asia, toisin kuin esimerkiksi maahanmuuttopolitiikan korjaaminen, talouden tasapainottaminen tai työpaikkoja lisäävän yritystoiminnan edellytysten parantaminen. Kieltoa vaativat: miten menee niin kuin omasta mielestä?
Selvitystyö hukkaan heitettyä aikaa
Ronkainen painottaa, että vaikka jonkun partion toiminnassa olisi epämääräisiä piirteitä, se ei tarkoita sitä, että koko partiointi on pahasta.
– Sama partio todennäköisesti puuttuu myös moniin muihin asioihin. Niitä meillä riittää. Kuka auttaa tienposkeen sammunutta nuorta? Kuka auttaa eksynyttä muistisairasta mummoa ja vaaria? Kun auto tai mopo on simahtanut tienposkeen, niin kuka pysähtyy auttamaan? Näitä erilaisia tilanteita voi olla vaikka kuinka – ja samalla autetaan poliisia ja vartijoita, unohtamatta niitä lapsiperheiden isejä ja äitejä, jotka ovat huolissaan lastensa turvallisuudesta.
– Ei ihmisen auttamisen halua pidä rajoittaa. On eri asia, jos partiointi johtaa tiettyjen ihmisryhmien vainoamiseen tai jos se on partioinnin tarkoitus. Se ei ole missään nimessä hyväksyttävää. Silloin ei todellakaan ole kyse auttamisesta, mutta ei siihen mikään lakiin määritelty uusi kielto auta. Tällaisen selvittely on virkamiesten hukkaan heitettyä aikaa, Ronkainen toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Turvapaikanhakijaa epäillään tuhotyöstä – PS-kansanedustaja: Rikollisia ei pidä palkita turvapaikalla
Itävalta hyllytti avoimet rajat – Saksassa pimitetty ulkomaalaisten rikostilastoja
Nuorten tyttöjen ahdistelua peitelty Ruotsissakin – ruotsidemokraattien pelossa?
Apulaispoliisipäällikön lausunto ymmärrettiin tahallaan väärin
Packalén turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista: “Tilastot harhaanjohtavia”
Oulun valtuustossa ehdotetaan itsepuolustuskursseja naisille ja tytöille
Ronkainen ei hyväksy Razmyarin ja Toivolan kieltäytymistä A2-illasta: “Jänistivät keskustelusta”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää