

PS ARKISTO
Ronkainen: Hallituksen rokotusstrategia pettää
Perussuomalainen kansanedustaja Jari Ronkainen kirjoittaa tänään Itä-Häme-lehdessä julkaistussa kolumnissaan maailmanlaajuisen pandemian selvästi osoittaneen, että kansallisvaltioiden tärkein tehtävä on suojata oman maan kansalaisiaan. Koronaa vastaan tehdyillä rajoituksilla ei Ronkaisen mukaan tautia kuitenkaan saatu kerralla nujerrettua, mutta valoa tunnelin päässä edustavat ennätysvauhdilla kehitetyt rokotteet.
– Kuitenkin siinä missä muut kansallisvaltiot ajavat omaa etuaan, on mallioppilas-Suomi päinvastoin rähmällään EU:hun silloinkin, kun siitä on meille haittaa. Hallitus on epäonnistunut neuvotteluissa ja joutunut EU-jonon hännille: rokotteita tulee yhteishankinnan kautta ripotellen, kirjoittaa Jari Ronkainen.
Hallituksen toiminta nostattanut kulmakarvoja
Ronkainen pitää EU:n yhteishankintamenettelyä rokostusten suhteen kankeana ja kömpelönä. Jopa puheenjohtajamaa Saksa, joka on tuskastunut rokotetoimitusten hitauteen, on EU-sopimuksen vastaisesti tehnyt omia lisähankintojaan rokotesaatavuutensa turvaamiseksi. Koronasta kovin kärsineellä Iso-Britannialla, joka Brexitin myötä on pyristellyt itsensä vihdoin vapaaksi EU:sta, näyttääkin pyyhkivän rokoterintamalla hyvin.
Ronkainen ihmetteleekin, miten saksalaisen lääkeyhtiön rokotetta voidaan toimittaa ja ottaa käyttöön Iso-Britanniassa paljon nopeammalla aikataululla kuin Saksassa.
– EU-politiikka ei ole ainoa osa-alue, jossa hallituksen toiminta on nostattanut kulmakarvoja. Esimerkiksi tartuntakanavaksi muodostunutta Makedonian Skopjen lentoyhteyttä ei saada poikki ilmeisestä kansallisesta edusta huolimatta.
– Myöskään koronatestausta ei olla lentoasemalla pystytty kattavasti järjestämään, ja siitä on ollut mahdollisuus jopa kieltäytyä! Tämä siis aikana, jolloin muissa maissa on onnistuneesti otettu käyttöön todistus negatiivisesta koronatestistä matkustamisen ehtona, Ronkainen ihmettelee.
Haavisto rokottaisi itäeurooppalaiset
Kuin kirsikkana kakun päällä on al-Holin-tapauksessa ryvettynyt ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) allekirjoittanut vetoomuksen, jossa toivotaan koronarokoteapua EU:n ulkopuolisille Itä-Euroopan maille. Ronkaisen mielestä on vielä hyvin ennenaikaista miettiä, mitä ylimääräisille rokotteille tapahtuu, kun EU:n ja Suomen omakin toiminta on vielä lapsenkengissään ja rokotustahtia mitataan pahimmillaan vuosissa.
– Haavisto perustelee esimerkiksi ukrainalaisten rokottamista tärkeänä Suomen kannalta, sillä Ukrainasta tulee runsaasti maatalouden vierastyövoimaa. Samalla täysin tolkuttomalla logiikalla voisimme rokottaa myös kiinalaisia, japanilaisia tai vaikka venäläisiä elvyttämään turismia Suomen kovia kärsineelle matkailualalle, toteaa Ronkainen.
Haaviston prioriteettilista näyttää Ronkaisen mielestä olevan muutenkin aivan hakoteillä. Iso-Britanniassa todetun koronataudin muunnoksen vuoksi voimaan astuneen matkustuskiellon takia useita Suomen kansalaisia on nyt jumissa Isossa-Britanniassa, mukaan lukien alaikäisiä. Siinä missä Syyrian al-Holin leiriltä tuotiin pahimmillaan kansallista turvallisuutta uhkaavia henkilöitäkin charter-lennoilla Suomeen, ovat ilman omaa syytään pulassa olevat suomalaiset jääneet oman onnensa nojaan.
Onko Suomi sittenkään kokoaan suurempi EU:ssa?
Lopuksi Ronkainen nostaa esiin sen, kuinka rokoteasioista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on heristellyt EU:lle sormeaan rokotusten hitaasta saamisesta Suomeen.
– Nähtäväksi jää, onko ministerin ärhentelyllä mitään vaikutusta EU:ssa, vai oliko tyhjä viesti tarkoitettu vain omien kannattajien tyynnyttämiksesi. Silloin myös selviää, istuuko Suomi keskeisissä neuvottelupöydissä ja onko se sittenkään kokoaan suurempi EU:ssa, kuten meille on moneen kertaan vakuuteltu, Ronkainen pohtii kirjoituksessaan.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- rokoteapu yhteishankintamenettely koronarokote koronapandemia Euroopan unioni Brexit Pekka Haavisto Krista Kiuru Jari Ronkainen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Elomaa: Hallitus on vain odotellut passiivisesti rokotteiden saapumista eikä yrittänyt toimia asian eteen tilanteen edellyttämällä aktiivisuudella

Antikainen: Onko Suomen rokotelinja EU:ssa rokotesolidaarisuus vai kansallinen etu?

Saarikolla tai Ohisalolla ei minkäänlaista käsitystä, kuinka moni suomalainen on rokotettu juhannukseen mennessä

Puolustusvoimain komentaja lupaa armeijan apuun vauhdittamaan rokotuksia Ruotsissa

Halla-aho moittii hallitusta holtittomasta velkarahan kylvämisestä: ”Korona tarjonnut verukkeen jättää välttämättömiä asioita ja uudistuksia tekemättä”

Reijonen: Mistä löytyvät suomalaisten rokotustiedot?

Ruotsin Norrbottenin kautta rajan yli tuleva helposti tarttuva virusvariantti voi muuttaa Suomen epidemiatilannetta nopeasti – Juuso esittää nopeampaa rokotustahtia Länsi-Pohjan alueelle

Valtiot vaativat yhä useammin matkaajalta negatiivista koronatestiä – klinikka ratkaisi asian keksimällä tulokset

Reijonen: Milloin kaikki halukkaat suomalaiset on rokotettu?
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää