

LEHTIKUVA
Ronkainen Erdoganin uhkauksesta lähettää pakolaiset Eurooppaan: “Suomella pahin mahdollinen hallitus, pahimpaan mahdolliseen aikaan”
Perussuomalaisten kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen on julkaissut blogissaan kirjoituksen koskien Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin uhkausta lähettää 3,6 miljoonaa syyrialaispakolaista Eurooppaan.
Ylen uutisoinnin mukaan syyskuun viimeinen viikko on tuonut Kreikan saarille yli 3 000 turvapaikanhakijaa, mikä on suurin määrä viikossa vuosiin.
Nyt Turkin kurdeihin kohdistamat iskut ovat luoneet epävakautta Euroopan unionin ulkorajoille. EU:n kauhuskenaario on, että Turkki avaa rajat maassa oleville 3,6 miljoonalle syyrialaispakolaisille Eurooppaan.
– Tuhannen taalan kysymys kuuluukin, onko vuonna 2015 nähty turvapaikanhakijavyöry toistumassa, kenties vielä pahempana kuin aiemmin? EU maksoi vuonna 2016 Turkille 6 miljardia euroa muuttoliikkeen rajoittamiseksi, mutta Ylen virkamieslähteiden mukaan rahat alkavat olla käytetty. Turkin on helppo ruveta löysentämään ruuvia lisärahan toivossa tai siirtääkseen ongelmansa muualle. Juuri sillä Turkin despootti Erdogan nyt EU:ta uhkaileekin, Jari Ronkainen kirjoittaa.
Vetovoimatekijöitä ei ole karsittu
Ronkaisen mukaan reagointi alkaa olla myöhäistä ja toimenpiteitä olisi pitänyt tehdä jo vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin tapahduttua. Lisäksi hän epäilee EU:n kykyä ratkaista turvapaikanhakijoiden tilannetta jäsenmaiden yhteisellä päätöksellä.
– Mitä Suomi on sitten oppinut edellisestä vyörystä ja mitä muutoksia on toteutettu? Hallitus väittää, että maahanmuuttopolitiikkamme on nyt pohjoismaalaisella tasolla. Todellisuudessa vetovoimatekijöitä ei ole karsittu eikä lainsäädäntöä ole muutettu. Tilanne on täsmälleen sama kuin vuonna 2015.
– Siinä vaiheessa, kun tänne saapuu kymmeniätuhansia pakolaisia kuukausien sisällä, on enää turha haaveilla maahanmuuttopoliittisista tiukennuksista. Lainsäädäntö ei enää millään ehdi mukaan, Ronkainen varoittaa.
Viro ei ota yhtään tulijaa
Hallitus huutaa kuorossa, että tarvitaan EU:n laajuinen ratkaisu turvapaikanhakijoiden tilanteeseen. Kuitenkaan edes Ruotsi ja Tanska ei halua Suomen hallituksen edistämää taakanjakomallia.
Lisäksi entiset itäblokin maat ovat suhtautuneet varsin penseästi pakolaisiin. Viro on jo ilmoittanut, että se ei ota vastaan yhtä ainoata turvapaikanhakijaa.
– Mistään yhteisestä ratkaisusta on siis edes turha haaveilla, lataa Ronkainen.
”Ilman passia painellaan peräpohjolaan saakka”
Ronkainen kertoo olleensa yhteydessä maahanmuutosta vastaaviin viranomaisiin. Hän pelkää, että vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisi toistuu eikä hallituksella ole työkaluja sen estämiseksi.
– Olen tehnyt tietopyyntöjä niin Maahanmuuttovirastoon kuin Rajavartiolaitokseenkin. Selväksi on tullut, että EU:n sisällä liikkuminen on hyvin höveliä ja ilman passia painellaan aina tänne peräpohjolaan saakka. ”Asylum”-sanasta alkaa sellainen prosessi, että edes kaikkien vuonna 2015 tulleidenkaan kohdalla sitä ei olla vielä saatu läpikäytyä.
Suomi ei ole varautunut kriisiin
Ronkainen muistuttaa, että Suomeen valuu tälläkin hetkellä tuhansia turvapaikanhakijoita turvallisista EU-maista.
– Suomen varautuminen uuteen pakolaiskriisiin on olematonta ja olemme polvillamme, jos ja kun uusi aalto iskee tänne. Ainoa ratkaisu mitä hallituksen tulisi edistää on EU:n ulkorajojen sulkeminen. Sen kannalta meillä on pahin mahdollinen hallitus pahimpaan mahdolliseen aikaan, Ronkainen päättää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vetovoimatekijät Recep Tayyip Erdoğan Rajavalvonta Pakolaiskriisi Taakanjako Viro Jari Ronkainen Turvapaikanhakijat Turkki Suomi Syyria perussuomalaiset hallitus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mäkynen: Uusi siirtolaiskriisi uhkaa Suomea

Antikainen: EU:n uusi siirtolaismenettely avoin kutsu turvapaikkashoppailijoille

Halla-aholta kysyttiin, miten hän estäisi turvapaikanhakijoiden pääsyn Suomeen turvallisesta maasta: ”Siihen on olemassa sellainen muinaisina aikoina keksitty keino kuin rajavalvonta”

Halla-aho: Schengen-järjestelmää pitäisi uudistaa niin, että laittoman siirtolaisuuden torjunnasta tulisi laillinen peruste palauttaa sisärajavalvonta

Vuoden 2015 pakolaiset Ruotsissa: 85 000 saanut oleskeluluvan – 50 000 kadoksissa

Turkki hyökkää myös netissä: Sensuuria ja nettikirjoittelijoiden pidätyksiä

Kathimerini: Ihmissalakuljetus Kreikkaan kasvanut merkittävästi

Irakin ja Libanonin sekasorto enteilee taas kerran uutta pakolaisaaltoa

Junnila onnittelee Kreikkaa turvapaikkajärjestelmänsä uudistamisesta: ”Lihapatojen perässä tulleet onnenonkijat lähetetään takaisin”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää