PS ARKISTO
Rintamäki: Onko ammattiyhdistysliikkeen tarkoituksena ajaa maa sekasortoon?
Kuluvalla viikolla eduskunnassa on laajasti herättänyt keskustelua hallituksen esitys, jonka tarkoituksena on muun muassa porrastaa ansiosidonnaisen päivärahan määrää asteittain. Hallituksen suunnittelemat uudistukset ovat herättäneet ammattiyhdistysliikkeen parissa laajaa vastustusta ja johtaneet mittaviin lakkoihin. Perussuomalaisten kansanedustaja Anne Rintamäki katsoo ammattiyhdistysliikkeen kylvävän julkisesti eripuraa.
– Näin eilen viimeksi televisiosta Teollisuusliiton mainoksen, joka ällistyttää vääristellyllä viestillään: ”Potkut voidaan antaa ilman painavaa syytä.” Tai: ”Seurauksena on ansiosidonnaisen romuttaminen.” Siis nämähän eivät pidä paikkaansa. ”Meidän lakko-oikeutta rajoitetaan, jotta työehtoja voidaan heikentää kautta linjan.” Ja heti perään: ”Pidetään yhdessä huolta, että hallituksen suunnitelmat eivät toteudu. Nythän on painava syy toimia ja liittyä ammattiliittoon”, Anne Rintamäki luettelee.
Lakkoilulla valtava hintalappu Suomelle
Suomessa on meneillään kaksiviikkoinen poliittinen lakko, joka pysäyttää satamien ja rautateiden tavaraliikenteen. Tällä on suuria vaikutuksia ulkomaankauppaan ja ne vaikuttavat esimerkiksi polttoaineen jakeluun.
– Maassamme on hyvin erikoinen tilanne: kun vaaleilla valittu eduskunta ja luottamusta nauttiva hallitus yrittävät saada taloutta kuntoon, niin ulkoparlamentaarinen organisaatio vastustaa pyrkimyksiä laittamalla järeät lakot päälle, Rintamäki toteaa ja jatkaa:
– Edellisten lakkojen aiheuttamista kustannuksista saadaan tuskin koskaan lopullista hintalappua selville, mutta nyt lyödään Suomi-neidon suonta oikein huolella. Siellä lakkoillaan punaiset käsivarsinauhat käsissä kuin punakaartilaiset konsanaan ja aiheutetaan satojen miljoonien eurojen vahingot Suomen taloudelle.
Heijastuvat myös paperitehtaiden toimintaan
UPM on joutunut ilmoittamaan, että palkanmaksukin loppuu, kun tehtaita joudutaan lakkojen vuoksi ajamaan alas. Paperiliitto on tämän vuoksi jo uhannut oikeustoimilla.
– Paperiliitto ei kuitenkaan näe mitään väärää omissa lakoissaan — ja vielä tässä taloustilanteessa, Rintamäki pohtii.
Rintamäki on huolissaan siitä, että työpaikkojen ja sijoittajien kaikkoaminen Suomesta osuu kaikkein pahiten suomalaiseen työläiseen. Lisäksi hän muistuttaa, että verorahojen saamatta jääminen osuu myös niihin haavoittuvassa asemassa oleviin henkilöihin, jotka aidosti tarvitsisivat yhteiskunnalta verorahoitteisia palveluita.
– Lakoista kärsii siis juuri ne ryhmät, joista vasemmisto on ainakin juhlapuheissaan niin kovin huolissaan. Teot ja puheet vaan eivät oikein ole linjassa näiden huolien kanssa.
Demarit ja ay-aktiivit toistavat mantroja
Rintamäki kummastelee median tyyliä nostaa esiin sellaisia vasemmistomielisiä henkilöitä kommentoimaan perussuomalaisten vaalilupauksia, jotka eivät takuuvarmasti ole ikinä perussuomalaisia edes äänestäneet. Samanlaista retoriikkaa on kuultavissa myös eduskunnan salikeskusteluissa.
– Ei minultakaan kysellä mielipiteitä sosialismista, Rintamäki vertaa ja jatkaa:
– Onhan se varmasti henkeä nostattavaa hokea punaisin ajatuksin keksittyä mantraa, joka oikeasti ei pidä paikkaansa. Perussuomalaisilla oli eduskuntavaaleissa tärkeimpänä teemana valtion talouden kuntoon laittaminen, ja sillä tiellä ollaan.
Retoriikka koventunut julkisessa keskustelussa
Rintamäki nostaa esiin pääluottamusmiehen, joka vertasi haastattelussa Orpoa Putiniin ja Purraa Zaharovaan. Hän ihmettelee, miten tällaisia ulostuloja viitsitään edes julkaista.
– Vasemmiston ja ay-liikkeen punasävyisistä päiväunista huolimatta perussuomalaiset on työelämägallupin mukaan edelleen suosituin puolue työntekijöiden keskuudessa lakoista huolimatta, Rintamäki muistuttaa ja siteeraa sitten Suomen entistä pääministeriä Sanna Marinia: Get over it.
Rintamäki kertoo, että nyt lähetekeskustelussa olevalla esityksellä tavoitellaan nettomääräisesti noin 276 miljoonan euron menosopeutusta. Yhteensä julkisen talouden arvioidaan vahvistuvan noin 734 miljoonalla eurolla.
– Esityksen tavoitteena on julkisen talouden vahvistaminen, Suomen kilpailukyvyn vauhdittaminen sekä työllisyyden ja tuottavuuden kasvu, Rintamäki sanoo.
Työstä ansaittu palkka parasta sosiaaliturvaa
Rintamäki katsoo, että sosiaaliturvan leikkausten tarkoituksena on motivoida ihmisiä etuuksien parista työelämään. Työstä saatu, itse ansaittu palkka on parasta sosiaaliturvaa ja auttaa yksilöä tuntemaan itsensä arvokkaaksi yhteiskunnan jäseneksi.
– Työpaikat ja kannustinloukkujen purkamiset ovat nimenomaan työtä tekevän kansalaisen etu. On oltava niin, että se, joka lähtee aamuin/illoin töihin, palkitaan paremmalla tulotasolla kuin se, joka laittaa netin kautta ruksin Kelan lomakkeeseen, Rintamäki toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lakkoilu Anne Rintamäki Teollisuusliitto valtiontalous työpaikat kustannukset Kannustinloukut Riikka Purra Sanna Marin Petteri Orpo Sosiaaliturva Ay-liike Vasemmisto SDP työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Valtiovarainministeri Purra haluaa korjata kroonisen kestävyysvajeen: ”Nyt selkäranka riittää”
Piisinen tyrmäsi opposition: ”Lakkojen vuoksi menetettyjen työpäivien määrä Euroopan korkein”
Purra moittii lakkoilevia liittoja taantuman tarkoituksellisesta syventämisestä
Perussuomalaiset kansanedustajat: Poliittiset lakot on saatava kuriin
Bergbom: SAK:n poliittiselle teatterille ei näy loppua
Seppänen: Lakkoilu ei ole pienituloisista ja työntekijöistä huolehtimista
Antikainen: Punaisen käsivarsinauhan käyttäminen viestii ikäviä kaikuja menneisyydestä
Lakkoihin kyllästyneen kansalaisen viesti Purralle – haluaisi tehdä töitä: ”Kun tilaisuus tulee, eroamme Teollisuusliitosta”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää