LEHTIKUVA
Rantanen: Laittomasti maassa olevien hätämajoitukseen myönnetyt rahat olisivat kuuluneet Hurstin ruoka-avulle – “Nälkä ei odota”
Köyhien auttaja Heikki Hursti on kertonut mediassa, että hänen vetämänsä ruoka-apu on vaarassa loppua parin kuukauden sisällä.
Hursti harmittelee, että rahalahjoitukset ja Helsingin kaupungin avustus ovat pienentyneet niin, ettei apua voida kohta enää tarjota ruoka-avun Kalliossa sijaitsevassa toimipisteessä. Ruokaa ja vaatteita riittäisi, muttei varoja toimintatiloihin tai toiminnan pyörittämiseen.
PS ehdotti Hurstille lisärahaa
Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen on tyrmistynyt kaupungin päätöksestä laskea Hurstin ruoka-avun saamaa avustusta 50 000 eurolla.
– Me perussuomalaiset esitimme Helsingin järjestöavustuksia jaettaessa Hurstille myönnettävän summan tuplaamista 100 000 eurosta 200 000 euroon. Olisimme ottaneet tuon summan pois Helsingin diakonissalaitoksen laittomasti maassa olevien hätämajoitukseen esitetystä summasta, joka oli alun perin 202 500 euroa.
– Helsingin diakonissalaitokselle myönnettiin lopulta lisää rahaa 182 500 euroa, Rantanen kertoo.
On tehtävä valintoja
Rantanen sai lokaa niskaansa, kun hän esitti rahan ottamista hätämajoituksesta ja sen siirtämistä Hurstin ruoka-apuun.
– Minä kurja asetan maailman köyhiä vastakkain. Ja minä kurja olin mukana sovussa, jossa kaikki saivat läpi esityksiään lautakunnassa. Kyllä vain, mutta tätä Hurstin apua en halunnut poistaa sovunkaan myötä. Siinä puhutaan niistä kaikkein heikoimmassa asemassa olevista kaupunkilaisista. Nyt poliittista vastuuta ei tahdottaisi kantaa, Rantanen kirjoittaa blogissaan.
– Milloin ihmiset ymmärtävät sen, että kun meillä ei ole mitään taikaseinää josta rahaa tulee, on väkisinkin valittava. Rahaa on X määrä, jota jaetaan ja silloin tehdään valintoja siitä, mikä on tärkeintä. Se juuri on sitä politiikkaa.
Oma kansa etusijalle
Rantanen muistuttaa, että jos rahaa on laitettava esimerkiksi laittomasti maassa olevien hätämajoitukseen, on se muilta mahdollisilta avuntarvitsijoilta pois.
– Maailman heikko-osaiset eivät ole toisiaan vastaan, mutta valitettavasti käytännössä silloin ovat, kun julkista rahaa jaetaan. Meidän tehtävämme on huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisista ja kuntalaisista.
Leipäjonot halutaan piiloon
Rantanen sanoo, että on esitetty myös kommentteja, kuinka kaupunki nyt katsoo kestävämpiä ratkaisuja tilanteeseen ja ylipäänsä ruoka-apuun. Tälle vuodelle myönnetyn rahan ehtona oli se, että ulkona tapahtuva jonotus on saatava loppumaan.
– Poissa silmistä, poissa mielestä? Se on kuitenkin varmaa, että nämä ihmiset eivät kestä odottaa kevään loppuun. Tilanne olisi nyt ratkaistava siten, ettei ihmiset joudu tyhjän päälle, Rantanen painottaa.
– Kun kerran valtio ja kaupunki eivät kykene turvaamaan ruoka-apua, olisiko mahdollista löytää suomalaisista yhteisöistä ja yrityksistä talkoohenkeä siten, että Hurstin valinta ei kaadu? Nälkä ei odota.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Savio: Eikö hallitus ole kiinnostunut köyhistä, vai unohtuivatko he vain?
Mari Rantanen: Helsingin puolueista on tullut yhden asian puolueita – ne keskittyvät vain maahanmuuton edistämiseen
Juvonen: Kansalaisilta on kysyttävä, haluavatko he maksaa palvelut laittomasti maassa oleskeleville
Saarikangas: Pelastetaan Hurstin työn jatko – “Sosiaalisilla ongelmilla on sitä korkeampi hintalappu, mitä myöhemmin niihin puututaan”
Järjestöjohtajilla muhkeat tulot: SPR:n pääsihteeri tienaa liki 9 000 euroa kuukaudessa
Ei ihme, että Helsingin Diakonissalaitos hyysää laittomasti maassa olevia – Myy asumispalveluja kaupungille ja saa tukirahaa vielä päälle
Helsingin sote-lautakunta luopui juuri äsken terveyskeskusmaksujen perimisestä ulkomaalaisilta yhdenvertaisuuslain vuoksi – valtuutettu Mari Rantanen hiilenä: “Mitä hullumpia esityksiä, sen varmemmin ne menevät läpi”
Helsingissä kaavaillaan rajuja muutoksia ruoka-apuun – kaupunginvaltuutettu Rantanen: “Milloin tämä kauhukomedia päättyy?”
PS-valtuutetut Pia Kopra ja Mari Rantanen laittomasti maassa olevien palveluista: ”Täysin avoin piikki meillä Helsingissä”
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Rydman: Helsingin väestökehitys on haitallista – ”Lähiöissä tikittää aikapommi”
Helsingin pormestariksi ensi kevään kuntavaaleissa pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman rohkaisee helsinkiläisäänestäjiä ja toteaa, että kehityssuunta, jossa suomalainen kantaväki on jäämässä vähemmistöksi omilla asuinalueillaan, voidaan vielä pysäyttää ja suunta voidaan kääntää. – Perussuomalaisilla on kaikki edellytykset tavoitella suurimman puolueen paikkaa kuntavaaleissa.
Yöllä nousevat piiloistaan Butšan noidat – naiset putsaavat Ukrainan taivasta vihollisen drooneista
Päivisin he ovat eläinlääkäreitä, opettajia, yrittäjiä. Yöllä heistä kuoriutuu aivan jotakin muuta. Butšan noidat puhdistavat ilmatilaa venäläisten drooneista rynnäkkö- ja konekivääreillä. Vuoden 2022 verilöyly ja kansanmurha eivät unohdu, oli sodan lopputulos mikä hyvänsä.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.