LEHTIKUVA
Ranne: Suomen hiilineutraaliustavoitteen karmea hinta paljastuu vähitellen
Eduskunta käsitteli torstaina vuoden 2022 ilmastovuosikertomusta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Lulu Ranne peräänkuulutti vaikuttavaa ja kestävää ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, jolla perussuomalaiset haluavat korvata äärivihreyden.
– Me haluamme, kuten kaikki suomalaiset, huolehtia ympäristöstä ja suojella luontoa. Päästöjä on välttämätöntä vähentää hallitusti, oikein aikataulutettuna, vaikuttavasti ja kustannustehokkaasti. Kuitenkin niin, että suomalainen arki on sujuvaa, turvallista ja kohtuuhintaista, Lulu Ranne painotti.
Onko tavoite uhrauksien arvoinen?
Ranteen mukaan Suomen nykyinen hiilineutraaliustavoite on Uruguayn jälkeen maailman toiseksi kirein.
– Oleellinen kysymys on, onko tavoite oikein perusteltu, tarkoituksenmukainen ja uhrauksien arvoinen. Mitä se maksaa ja mitä siitä seuraa?
– Hallitus ei vastaa näihin kysymyksiin, koska totuus on karmea. Hallituksen mielestä elämisen koko infra ja teknologia tulee investoida uusiksi alle 15 vuodessa tekemällä nykyisen käyttö mahdottomaksi, Ranne ihmettelee.
Talous ei kestä ylikunnianhimoisia ilmastotoimia
Yhä suurempi osa kansalaisten tuloista menee perustarpeisiin, ruokaan, asumiseen ja liikkumiseen sekä velkojen hoitoon. Muu kulutus vähenee ja heikentää talouden elinvoimaa.
Suomen perustelemattoman kireä tavoite aiheuttaa laajamittaista energiaköyhyyttä ja hyvinvointitappioita. Tavoitteen saavuttamisella 15 vuotta muita ennen ei ole mitään vaikutusta ilmastonmuutokseen.
– Suomen kauppatase on tänä vuonna jo yli 9 miljardia euroa alijäämäinen. Talous ei kestä hallituksen ja kokoomuksen ajamaa ilmastopolitiikkaa. Vuosikertomuksessa todetaankin, että ilmastopolitiikka paisuttaa velkaa ja kasvattaa tulonsiirtojen tarvetta. Lisäksi todetaan, että “ilmastopolitiikkaa ei ole itsensä rahoittavaa”. Koko totuus ilmastofanaattisuuden hintalapusta alkaa vähitellen paljastua kaikille, Ranne sanoo.
Nyt tarvitaan malttia ja maalaisjärkeä
Ranne huomauttaa, että vaikka energiateknologia on murroksessa, nykyiset teknologiat eivät ratkaise päästöongelmia eivätkä siihen riitä luonnonvarat tai kansalaisten sietokyky.
Nykyinen, käyttökelpoinen teknologia on saatava käyttää loppuun. Esimerkiksi polttomoottoreita tai puun polttoa ei pidä kieltää. Vetyteknologia, hiilidioksidin talteenotto, kuljetus ja varastointi sekä synteettiset polttoaineet ovat kehittymässä, ja Suomi on aktiivisesti mukana tässä kehitystyössä.
– Kestää kuitenkin vielä vuosia ja vuosikymmeniä ennen kuin saamme jokaisen kukkarolle sopivia, päästöttömiä ratkaisuja markkinoille. Kansalaiset voivat niitä odotellessaan elää hyvällä omallatunnolla omaa arkeaan. Meidän päättäjien taas tulee siirtää Suomen hiilineutraaliustavoitetta vuoteen 2050 ja vähintäänkin tuplata Suomen hiilibudjetti.
– Nyt tarvitaan teknistä ja taloudellista malttia ja maalaisjärkeä, Ranne painottaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ylikunnianhimoiset ilmastotavoitteet kustannustehokkuus hiilineutraalius energiaköyhyys elinkustannukset tulonsiirrot Alijäämä Lulu Ranne Teknologia Velkaantuminen hallitus talous Kokoomus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Purra: Yli 70 prosenttia suomalaisista on valmis maksamaan korkeintaan 10 euroa kuukaudessa lisää edistääkseen ilmastotoimia – melkein joka kolmas ei euroakaan
Perussuomalaiset: Suomessa pitää ottaa kaikki keinot käyttöön energiantuotannossa – myös hiilivoimalat ja turve keinovalikoimaan
Ilmastopaneeli ehdottaa Suomen omaa liikenteen päästökauppaa – Ronkainen: Kuolinisku koko taloudelle
Hiilineutraali Suomi 2035 -ilmastostrategia perustuu vääriin laskelmiin ja on vaarallinen – Ranne: “Kun skenaariot irtoavat todellisuudesta, ne muuttuvat arvottomiksi”
Huoltovarmuuden tarkoitus on turvata kaikki perustarpeet: ”Asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen ja kansallinen etu asetettava etusijalle”
Perussuomalaisten mukaan ilmastopolitiikkaa on tehtävä maltilla: ”Ykkösasiana tulee olla se, että voimme tarjota kilpailukykyistä ja vakaata energiaa”
Suomen sopeuduttava ilmastonmuutokseen joka tapauksessa – mutta järkevästi
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää