

MATTI MATIKAINEN
Ranne: Punavihreä, maailmaa pelastava ja suomalaisia kurittava hallitus tekee selväksi, että perheen elättäminen on kallista ja lasten hankkiminen ilmastonvastainen teko
Syntyvyys on jatkanut laskuaan pian kymmenen vuotta. Lapsia syntyi tilastokeskuksen tietojen mukaan vuonna 2010 60 980. Tänä vuonna vauvojen määrä voi romahtaa 45 000:teen. – Vauvattomuus on kaikkien länsimaiden yhteinen haaste. Vauvaperheet taas ovat maamme tulevaisuuden kannalta merkittävä tekijä. Voimavara, joiden hyvinvoinnista on pidettävä hyvää huolta, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne.
Kansanedustaja Lulu Ranne sanoo hallituksen ymmärtäneen vauvattomuuden haasteen ja ottaneen tavoitteekseen edistää maamme lapsi- ja perheystävällisyyttä.
– Hyvä niin. Hallitus haluaa mm. tukea ihmisiä kohti toivomaansa vauvamäärää, vahvistaa lapsiperheiden hyvinvointia ja palveluja sekä vähentää lapsiperheköyhyyttä.
Punavihreä ilmastopolitiikka käy kalliiksi
Ranteen mukaan hallituksen lapsiperheitä koskevat tavoitteet ovat hyviä, niin kuin monet muutkin hallitusohjelman “kauniit ja ihanat tavoitteet”.
– Ohjelma on kuitenkin valitettavasti myös lapsiperheitä koskevien tavoitteiden osalta paikoin erittäin kaukana todellisuudesta ja talousrealismista. Ohjelman laatijat ovat selvästi vieraantuneet tavallisten lapsiperheiden arjesta.
– Erityisesti tavoitteet lapsiperheköyhyyden vähentämisestä ja Suomi-vauvojen lisääntymisestä näyttäytyvät kummallisessa valossa, kun lukee hallitusohjelman ilmastojohtajuustavoitteita. Punavihreä, maailmaa pelastava, suomalaisia kurittava hallitus tekee selväksi, että perheen elättäminen on kallista ja lasten hankkiminen ilmastonvastainen teko. Suomalaiset perheet ovat kuluttavia, ympäristöä tuhoavia yksiköitä, joita ei pidä perustaa. Jälkikasvun tulevaisuudesta maalaillaan maailmanlopun kuvaa, Ranne ihmettelee.
Energiaköyhyysloukku uhkaa lapsiperheitä
Ranne sanoo, että jos Suomi-vauvoja todella halutaan lisää ja lapsiperheköyhyyttä vähentää, on selvää, ettei lapsiperheiden toimeentuloa ja elämistä saa vaikeuttaa.
– Hallituksen ilmastojohtajuustavoite kuitenkin lisää lapsiperheköyhyyttä ja tekee Suomesta energiaköyhyysloukun. Suomalaiset kotitaloudet joutuvat taloudelliseen ahdinkoon. Viherverot aiheuttavat kotitalouksille jopa kyvyttömyyttä selviytyä välttämättömistä energiamenoistaan, kuten kodin lämmityksen tai liikennepalveluiden kustannuksista.
Laajamittainen energiaköyhyys kohdistuu voimakkaasti pienituloisiin ja lapsiperheisiin.
– Energiaköyhyys on suomalaisille ahdistava loukku, jossa ei ole varaa maksaa nykyisen asuntonsa tai liikennevälineensä energiakustannuksia, mutta ei myöskään varaa uuteen asuntoon tai esim. sähkökäyttöiseen liikennevälineeseen. Mistä ihmeestä lapsiperheet ja ikäihmiset repivät rahat näihin ilmastojohtajuusratkaisuihin?
– Byrokratian ja uusien tulonsiirtojen himmelit eivät tässä auta. Pian hallitus tulee myös havaitsemaan, että viherveroja kompensoiviin tuloverojen alennuksia ei olekaan varaa toteuttaa, kotitalouksien ylivelkaantuminen lisääntyy ja ostovoima heikkenee. Energiaköyhyysloukku odottaa nurkan takana.
Suomi tavoittelee tuhoisaa ilmastojohtajuutta
Ranteen mielestä kansan katse kannattaakin nyt kiinnittää siihen, mihin kaikkiin hinnankorotuksiin, pakkotoimiin ja vapauksien rajaamisiin hallitus ryhtyy EU:n ilmastojohtajuutta tavoitellessaan.
– Suuri joukko suomalaisia perheitä on vaarassa joutua energiaköyhyysloukkuun. Ilmastotavoitteet lyövät karusti korville niin lapsiperheköyhyyden alentamistavoitetta kuin toivottua vauvavyöryä.
– Jos me todella haluamme lisää Suomi-vauvoja ja hyvinvoivia perheitä, on elinkustannusten nousu estettävä ja lapsiperhepalveluihin satsattava, Ranne painottaa.
Perhemyönteisyyttä työhön ja vapaa-aikaan
Ranne muistuttaa, että Suomi on toistaiseksi yksi maailman parhaista maista synnyttää, hoitaa, kasvattaa ja kouluttaa lapsia. Suomessa sattuu esimerkiksi parin muun maan ohella vähiten äitiyskuolemia maailmassa (World Health Statistics 2018).
– Suhtautuminen lapsiperheisiin kaipaa kohennusta. Perhemyönteisyyttä on syytä parantaa työssä ja vapaalla. Lapsiperheet eivät ole taakka, ongelma ja naapurin painajainen vaan valtava ilon lähde ja tulevaisuuden perusta, joita ilman Suomi näivettyy, Ranne muistuttaa.
– Meidän tuleekin kannustaa perheiden perustamiseen myös perheystävällisellä asenteella. Ei hermostuta kaupoissa raivoaville uhmaikäisille tai hengaileville teineille vaan ymmärretään ja tuetaan lapsiperheiden ja lasten arkea kukin tavallamme.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- asuminen ja liikkuminen energiaköyhyys lapsiperheköyhyys elinkustannukset Syntyvyys Lulu Ranne ilmastopolitiikka perussuomalaiset verotus lapsiperheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purra: Meillä on moraalinen velvollisuus suomalaisia kohtaan – ”Voitte jatkossakin kutsua sitä vääristyneeksi ihmiskuvaksi”

Tavio: Vihervasemmistohallituksen ohjelma on karua luettavaa – hallitus aikoo elää velaksi, myydä valtion omaisuutta ja lähettää myynnistä saadut rahat Afrikkaan

Perussuomalaiset: Hallituksen verohelpotukset täyttä sumutusta – kaikki verotetaan takaisin

Kansanedustajat Puisto ja Immonen: Vihervasemmistohallitukselta luvassa velkapolitiikkaa

Ranne: Hallitus ajaa suomalaisia energiaköyhyysloukkuun

Wihonen: Kansa pannaan hallituksen holtittomuuden maksajaksi

Koskela: Hallitusohjelmassa ei mainita johtajuutta – julkisen sektorin työntekijöillä huolestuttavan paljon poissaoloja

Ranne: Hallitusohjelma on täysin epärealistinen – luvataan kaikkea ihanaa kaikille, mutta taloudellinen pohja pettää

Koponen tahtoo hyödyntää hyväntekeväisyystyössä kertynyttä kokemustaan eduskunnassa: ”Monen tavallisen kansalaisen elämä on muuttunut selviytymistaisteluksi”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää