PS ARKISTO
Ranne: Meidän on vaadittava Pohjoismaiden hallituksilta toimia, jotka ratkaisevat yhteisiä ongelmia
Pohjoismaat tarvitsevat suunnitelman, joka ohjaa maita ylläpitämään, puolustamaan ja rakentamaan hyvää ja turvallista pohjoismaista arkea entistä paremmin, painottaa Pohjoismaiden neuvoston varapresidentti Lulu Ranne.
Pohjoismaiden neuvoston varapresidentti, kansanedustaja Lulu Ranne osallistuu pohjoismaiseen tulevaisuusfoorumiin Norjan Tromssassa.
Kokouksessa käsitellään pohjoismaisiin rajaesteisiin liittyviä kysymyksiä. Ranteen mukaan uudistamista tarvitaan toimintatavoissa, todellisessa vaikuttamisessa sekä erityisesti sellaisen yhteistyön vahvistamisessa, joka syventää hyvää pohjoismaista integraatiota.
– Meidän tulee yhdessä huolehtia siitä, että arki on sujuvaa yli Pohjolan rajojen. Meidän tulee jakaa ja rakentaa hyvinvointia yhteistyössä, toisiamme kunnioittaen. Yksi yhteistyön tärkeimpiä painopisteitä onkin rajaesteiden poistaminen hyvän ja turvallisen arjen tieltä, Ranne toteaa.
Turhasta byrokratiasta luovuttava
Ranteen mukaan ei riitä, että maat tekevät omia kansallisia strategioitaan eri aloilla, muuttavat lakeja ja rakentavat hallintoja erillään toisistaan.
– Pohjoismaat tarvitsevat suunnitelman, ’yhteistyöoppaan’, joka ohjaa meitä ylläpitämään, puolustamaan ja rakentamaan hyvää ja turvallista pohjoismaista arkea entistä paremmin yhdessä ilman turhaa byrokratiaa ja itse rakennettuja esteitä.
Ranteen mielestä tänä vuonna 70 vuotta täyttävällä Pohjoismaiden neuvostolla onkin keskellä maailman kriisejä ja yhteisen Nato-polun myötä tuhannen taalan paikka ottaa vahva rooli pohjoismaisen yhteistyön johtajana ja turvallisuuden rakentajana.
– Meidän on vaadittava Pohjoismaiden hallituksilta toimia, jotka ratkaisevat yhteisiä ongelmia, Ranne painottaa.
Ongelmat eivät poistu vaikenemalla
Ranne on puhunut pohjoismaisilla foorumeilla mm. haitallisen maahanmuuton vaikutuksista Pohjoismaiden turvallisuuteen.
– Maahanmuuton ongelmien kieltäminen on pohjoismainen ongelma, johon syyllistyvät kaikki muut puolueet paitsi perussuomalaiset ja ruotsidemokraatit. Ongelmat eivät poistu vaikenemalla, Ranne muistutti heinäkuussa Ruotsin Almedalenin keskusteluissa.
Pohjoismaiden järjestäytynyttä rikollisuutta torjutaan Ranteen mukaan tehokkaimmin myöntämällä ensin tosiasiat sekä yhteisen ja realistisen tilannekuvan pohjalta.
– Vaikeista ongelmista on käytävä rauhallinen ja perusteellinen keskustelu, sillä muuten väkivaltaista jengirikollisuutta vastaan ei kyetä taistelemaan. Vaikka monet selvitykset ja analyysit olisivatkin kesken, tiedämme jo, että epäonnistunut maahanmuutto ja kriminaalipolitiikka ovat merkittävässä roolissa. Realismi ei ole rasismia.
Emme saa houkutella hyväksikäyttäjiä
Ranne painotti Ruotsissa, että Pohjoismaissa tarvitaan sellaista maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaa sekä lainsäädäntöä, joka tekee Pohjoismaista vähemmän houkuttelevia maahanmuuttajille ja joka vahvistaa maiden turvallisuutta sekä sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä.
– Emme saa houkutella tänne rikollisia emmekä maahanmuuttajia, jotka hyväksikäyttävät hyvinvointiyhteiskuntaamme.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kriisit yhteistyö hyvinvointi Pohjoismaat Pohjoismaiden neuvosto Byrokratia Lulu Ranne Turvallisuus Rikollisuus maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ranne arvostelee Pohjoismaiden yhteistä visiota: Realismi hakusessa ja vaaleanpunaiset lasit päässä
Ranne: Pohjoismaat eivät kestä uutta pandemiaa tai vuoden 2015 kaltaista turvapaikkakriisiä
Hallitus murentaa loputkin turvapaikkajärjestelmästä – haitallista maahanmuuttoa lisääviä esityksiä tuodaan kuin takaovesta
Suomen Perustan tutkimus osoittaa: Maahanmuutto rasittaa entistä enemmän Suomen kuntien taloutta
Sisäministeri Mikkonen: Maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kanssa
Huhtasaari Strasbourgissa: “Eurooppa pelastuu kyllä ja eurooppalaiset pärjäävät, kunhan nykymuotoisesta EU:sta päästään eroon”
Yksi loikkari voi kaataa yhteistyön – luottamus on pakosta Ruotsin uuden hallituksen avainsana
Kansa on puhunut ja vaalitulos vahvistettu – Ruotsin suunta muuttuu
Ari Koponen ihmettelee hallituksen budjettia: “Ilmeisesti hallitus ei sittenkään tunnista jengirikollisuutta, kun ensi vuoden budjetti ei tuo ongelmaan mitään ratkaisuja”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää