

Rajaturvallisuus tapetilla – Purra: Pallo on hallituksella, meidän linjamme on selvä
Perussuomalaisten mukaan valmius- ja rajavartiolain muutoksesta levitetään hallituspuolueiden edustajien toimesta väärää tietoa. Puolueista annetaan ymmärtää, että nyt esitetyillä muutoksilla esimerkiksi estettäisiin siirtolaisten käyttö hybridivaikuttamisen keinona, kun totuus on pikemminkin päinvastoin: lakimuutos vain mahdollistaa siirtolaisten järjestelmällisen vastaanoton.
– Valmius- ja rajalakiesitykset eivät paranna mahdollisuuksia torjua laajamittaista maahantuloa lainkaan – ainoastaan sen vastaanottoa parannetaan, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa.
– Keinoja ovat muun muassa kiinteistöjen ja kuljetuspalveluiden käyttöönotto. Muualta valmiuslaista löytyy myös esimerkiksi sosiaaliturvan alentaminen. Emme hyväksy mitään tällaista laajamittaisen maahantulon yhteydessä. Tulijat pitää hybriditilanteessa estää, ei ottaa vastaan ja laittaa suomalaisia joustamaan omista oikeuksistaan.
Muunneltua totuutta
Hallituksesta on annettu ymmärtää, että tosipaikassa rajalla voitaisiin ilman mahdollistavaa lainsäädäntöäkin joka tapauksessa pysäyttää asiattomasti esimerkiksi turvapaikkaa hakevat poliittisella päätöksellä.
– Tämä ei pidä paikkaansa. Rajavartijat eivät voi olla ottamatta turvapaikkahakemuksia vastaan ilman lainsäädäntöä. Poliittinen päätös ei riitä, koska viranomaiset noudattavat lakia. On aivan turha esittää, että valtioneuvoston poliittinen päätös riittäisi ilman lainsäädäntöä, Purra huomauttaa.
EU:lta kysyminen poliittinen manööveri
Purra syyttää hallitusta EU:n selän taakse menemisestä, kun hallitus muodollisesti ”kysyi mielipidettä” mahdollisuuksista sulkea raja kokonaan. Hallitus tiesi virallisen vastauksen ja haki sen Purran mukaan tahallaan.
– Komissio on hallintoviranomainen, eikä EU:lla ole toimivaltaa jäsenmaiden kansallisen turvallisuuden kysymyksissä. EU:lta luvan kysyminen oli poliittinen manööveri, joka palveli ainoastaan jo ennalta sovittua kantaa.
– Mikään kansainvälinen sopimus tai muu vastaava ei kiellä suvereenia valtiota suojaamasta kansallista turvallisuuttaan ja puolustamasta itseään, päinvastoin. Hybridioperaatiossa kyse ei ole turvapaikanhakijan oikeuksista vaan kohdemaan kansallisesta turvallisuudesta.
Pykälä poistettiin poliittisista syistä
Perussuomalaiset siis vaatii tehokasta rajapykälää, jolla mahdollistetaan koko rajan sulkeminen ja turvapaikkahakemusten vastaanoton keskeyttäminen tarvittaessa. Huomioitavaa on, että vastaava pykälä oli valmistelussa jo valmiina, mutta se poistettiin valmiuslakipohjasta poliittisista syistä.
– Olen nähnyt kyseisen pykälän, Purra kertoo.
– Pykälä pitää saada normaaliajan lainsäädäntöön eli rajavartiolakiin. Valmiuslain kynnys on liian korkea, Purra painottaa.
Perussuomalaiset eivät vastusta koko pakettia
Purra pitää härskinä, että hallituspuolueissa koetetaan kääntää asia niin, että perussuomalaiset vastustaisivat kaikkia valmius- ja rajavartiolain parannuksia.
– Emme vastusta koko valmiuslakia. Vastustamme oleellisen pykälän puuttumista ja suomalaisten omaisuuden käyttöönottoa ja sosiaaliturvan madaltamista laajamittaisen maahantulon yhteydessä. Uhka pitää torjua, ei vastaanottaa yhä tehokkaammin, Purra painottaa.
Hallintovaliokunnalta poikkeuksellinen päätös
Hallintovaliokunta, joka käsittelee valmiuslain muutosta erityisesti rajaturvallisuuden kannalta, päätti tänään kokouksessaan julkistaa muutamia asiantuntijalausuntoja puolueiden ja eduskuntaryhmien puheenjohtajille.
– Kyse on huomisesta pääministerin koolle kutsumasta puheenjohtajien yhteisestä kokouksesta. Valiokunta halusi, että erityisesti muutama seikka, joista julkisuudessa on esitetty harhaanjohtavaa tietoa, oikaistaan niille henkilöille, jotka huomenna neuvottelevat asian jatkosta, Purra kertoo.
– Tämä toivottavasti lisää sen todennäköisyyttä, että esityksistä saataisiin vielä toimivat ja kansallisen turvallisuuden kannalta riittävät, Purra toivoo.
Katso aiheeseen liittyen:
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- rajavartijat suomalaisten oikeudet sosiaaliturvan alentaminen Siirtolaisase rajavartiolaki kuljetuspalvelut laajamittainen maahantulo kansallinen turvallisuus rajaturvallisuus hybridioperaatio lakimuutokset suvereniteetti valmiuslaki hybridivaikuttaminen valtioneuvosto hallituspuolueet vastaanotto hallintovaliokunta lainsäädäntö kansainväliset sopimukset siirtolaiset Euroopan unioni turvapaikkahakemukset EU-komissio Riikka Purra Turvapaikanhakijat
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallitus ei saa rajaturvallisuutta kuntoon, jättää Suomen vaille suojaa – käy sen sijaan perussuomalaisten kimppuun, joka vaatii lainsäädäntöä rajan turvaamiseen

Perussuomalaiset vaatii jo pääministeriä kantamaan vastuun – Purra: ”Eduskuntaan on nyt tuotava tarvittavat pykälät Suomen rajojen suojaamiseksi”

PS-nuoret vaatii lisätietoa sisäministeriöltä: Kuka EU-komissiosta on antanut lausunnon, että rajoja ei muka voisi sulkea kokonaan edes poikkeustilanteissa?

Purra vaatii hallitusta ryhtymään toimiin: ”Tehokas rajapykälä, joka mahdollistaa rajan sulkemisen ja hakemusten vastaanoton keskeyttämisen, on saatava rajavartiolakiin”

Riikka Purra ja Mari Rantanen hybridihyökkäyksistä: Marinin hallituksen malli keskittyy maahantunkeutujien sujuvaan vastaanottamiseen, ei heidän tulonsa estämiseen

Vihreille rajojen sulkeminen on liian kova paikka – vähättelevät hybridiuhkaa itärajalla – “Tälläkin hetkellä rajat ovat turvallisia”

Peltokangas: Kansainväliset sopimukset eivät estä Suomea sulkemasta rajojaan – ”Kysymys on hallituksen tahtotilasta”

Tynkkynen: Rajavartijoiden turvallisuutta lisättävä – nimilaatat korvattava numerosarjalla

Puolueiden puheenjohtajat koolla – rajaturvallisuudesta käydään kovaa vääntöä
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää